jamesbond-2
1.684 değerlendirmeler
20 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Bu filmin amacı insanı korkutmak ve huzursuz etmek ve dabbede bunu sonuna kadar başarıyor.Birde filmi geceleyin ve tek başınıza izlerseniz bu açıdan ne kadar başarılı olduğunu görürsünüz.Oyunculuklar vasat olabilir ama çok göze batmıyor diye düşünüyorum hasan karacadağın ilk filmi olduğu için bazı hataların olması normal ileride bunların olmayacağını düşünüyorum.İzleyin ve korku filmi görün.
Bu düşük puana ve olumsuz yorumlara katılmıyorum. Bence gayet başarılı bir korku filmiydi. Beni oldukça korkutmayı başaran ender filmlerden biri. Hasan Karacadağ'ı tebrik ediyorum müthiş bir korku yapmış. Filmin tek eksik yönü bence oyunculuklardı. Onun dışında ses efektleri, görsel efektler, senaryo çok iyiydi.
film bir ilk olarak türk sineması tarihinde gişede en çok seyirci toplayan film oldu. ben filmin son final sahnesi hariç diğer kurgu ve oyunculukalrı beğenmedim ama dediğine göre hasan karacadağ 7 seriden oluşacak olan bu film bir ilki oluşturuyor. seri giderek iyi olacağına inanıyorum. 10/6
Galiba yönetmen efektlere çok para harcadığı için oyunculara vercek parası kalmamışki kaliteli oyuncular filmde oynatamamış türk sineması için güzel bi atılım fakat cevapsız çağrı halka vs. gibi klasikleşmiş japon korku filmlerinden alıntılar yerine daha orjinal bi senaryo olabilirdi repliklerde hiç bi doğallık yoktu inandırıcılığını kaybetmiş
film hakkında yorum yapmadan önce ilk olarak bunun bir Türk filmi olduğunu akıldan çıkarmamak lazım.yani bugüne kadar çekilmiş en başarılı korku filmiydi bence.efektler ve sesler gördüğümüzün en iyisiydi.oyunculuk konusunda birçok arkadaşın dediğine katılıyorum,daha profesyonel kişiler seçilebilirdi.bunun dışında bence bir korku filminde olmadı gereken unsurları taşıyordu,bazı sahnelerde öyle bir sıçratıyordu ki sinema salonundakiler birbirlerinin zıplamalarına gülmekten filmi seyredemiyorlardı.konu olarak da zaten mükemmeldi.
Sıkı durun biraz ağır konuşacam. öncelikle artık şunu iyice anladım ki; türk filmi maalesef sinemada izlenmez. çünkü seyirci seyirci değil! filme giden insanların tamamına yakını film izlemek için değil filmle dalga geçmek için gidiyor sinemaya. şunu bilmemiz gerekir ki bir ülkenin sineması sadece sinemayı yapan insanlara bağlı değil, aynı zamanda ’aklı başında’ olan, bilinçli bir seyirci kitlesine de bağlıdır. ne yazık ki ülkemiz sinemasının son yıllarda kazanmaya çalıştığı nitelik, böyle ne yaptığını bilmez seyirci topluluklarının gölgesi altında kalmaya mahküm olmuş durumda.Hasan Karacadağ’ı tebrik etmek isterim. bir ilk film olarak, hele ki bir korku filmi olarak çok şey başardığını rahatlıkla söyleyebilirim. ileriki bir zamanda korku sineması dendiğinde belki de gösterebileceğimiz bir adres haline gelebilecek bir yönetmen.d@bbe’nin olağanüstü bir film olduğu söylenemez. yönetmenin kendisi de bunun fazlasıyla farkında zaten. elinden geleni yapmış olanaklar yettiği sürece(bütçe 250 bin YTL). amatör oyuncularla çalışmış. bunun bana göre iki sebebi olabilir: 1.si parayı teknik detaylara ayırmak, 2.si kaç korku filminde tanınmış oyuncular var. Filmde çok fazla sayıda görsel efekt mevcut ve gerçekten şaşılacak derecede iyi efektler bunlar. aynı şekilde ses efektleri ve makyaja da fazlaca önem verilmiş ve onlar da yine iyi(ses efektlerinin ucu bazen kaçıyor).Teknik konuda standartların üstünde olmasının yanında yönetmenin stil yaratma konusunda gösterdiği çaba takdir edilebilir. örneğin görüntü çalışması filmin farkını ortaya koyuyor. değişik açılar yakalanmasının yanında klasik anlarda görmek mümkün. d@bbe’den ilk resimleri gördüğümde ’pislik’ bir havası olduğunu tahmin ediyordum. yani renk tonları ve filme hakim olan gerçekçi görüntü(yani büyük prodüksüyonlardaki pürüssüz renklerinden ve cilalı görüntülerden değil) olması beni meraklandıran ve umutlandıran bir unsurdu. nedeni; böyle olması özellikle de bir korku filminde olması olanları daha inandırıcı kılıyor.Korku sahneleri zaman zaman akıl almayacak şekilde korkunç. şöyle bir şey düşünün Japon korku öğelerini, amerikan klasik korku sahnelerini ve en korkunç olanı, bizden kıyamet alametlerini alın hepsini çok iyi bir şekilde karıştırın ve oturup bunu ciddi ciddi izleyin! inanın şuan bundan daha korkunç bir şey bulamazsınız. ancak bütün bunların bir araya gelmesi mükemmel bir film ortaya çıkarmıyor. Hasan Karacadağ daha ilk uzun metraj filmini çekti. herkesin yapabileceği ters durumlara düşüyor doğal olarak. örneğin senaryo. olay örgüsüne, kurgusuna söyleyecek bir şeyim yok ama, mesala replikler; biraz acemilikten gelen sığlık var(ya da söyle denebilir; replikler ortalama olsun, ne fazla süslü görünsün ne de çok basit, yani herkese hitap edebilsin derken doğal olsun derken... olmamış). üstelik oyuncular da amatör. büyük ihtimal ilk deneyimleri. Hasan K. da görünüşe bakılırsa onları fazla zorlamamış, ellerinden geleni yapmışlar. bu durumda onların pek eleştirilecek bir yanı yok.Bunların yanında Karacadağ’ın düşünce olarak çok dolu olduğu kesin. bir sürü değişik korku sahnesi var. sonlara doğru artık korkmaktan sıkılmaya başlamışdım açıkçası. yani herbiri gayet iyi sahneler ama biraz fazla. bu sahneleri en korkuç kılan, duyduğumuz, belki de kimimizin başına gelen gerçek olayların tasviri. bir de olacak olanlar var tabi. filmde geçen ayetleri önceden bilmek ve bu şekilde ete kemiğe bürünmüş halini görmek beni ürküten en önemli nedendi.Kimisi diyecek Halka’dan, Cevapsız Arama’dan yada diğer Japon korku filmlerinde esintiler var filmde. tamam bunlar kullanılmış olabilir sanuçta iyi mi kullanılmış, o zaman bana göre ortada sorun yok. sonuçta tamamen bunların üstünden gitmiyor film. sadece onlardan da yararlanıyor olayı anlatırken. yine sonuçta bunu yapan sadece bizim ülke sinemamız değil.Dönüp dolaşıp seyirciye gelicem. bizim millet çok akıllı. kimileri 30 yıl önceki ’bizim Şeytan’ filminde kalmışken, kimileri de hala ’on yıldır doğru düzgün korku filmi izlemediğini söyleyen, korku filmine gitmekten korkan bir yönetmenin filmi (yani Büyü)’ zannediyor bundan sonra yapılacak her Türk korku filmini. hal böyle olunca salona girenin sıfatına bakarak filmi nasıl izleyeğini tahmin etmek zor olmuyor. filmde Kur’an ayetleri geçiyor, okunuyor, betimleniyor seyirci gülmekten kırılıyor. bu terbiyesizlikten de öte bir durum. nerden geldiğini, nereye gittiğini bilmeyen benliğini yitirmiş bir topluluk olma yolundayız. yani milletimiz artık Hıristiyan propagandası yapan korku filmlerini daha çok beyeniyor, onlardan daha çok korkuyor. Sinemada hiç bu kadar sinirlendiğimi hatırlamıyor. Sağolun ya seyirciler! (7)
ilk bölümünde inanılmaz bunaldım.. 4 kişiydik 2 arkadaşı tutamadık... 2. bölümü daha bir heyecanlı gibiydi.. ama türk sinemasının korku-gerilim tarzında daha çok fırın ekmek yemesi gerek..!! size tavsiyem ses düzeni iyi olan ve sesi son limit olmayan sinemaları tercih edin..!! saygılarımla
filmm oyunculuk haricinde iyiydi...bu arada iyi filmler için çok iyi bütçeler gerekmiyor..saw filminde çok fazla bir bütçe harcanmamasına rağmen gayet başarılı...türkler artık bunu başarmalı..
Sinemada izleyip de gülme krizine girdiğim bir çok Hollywod korku filminden daha iyi.Açıkçası oyunculuklar ve dizilerin görüntü kalitesine eşdeğer filmin perde görüntüsü ve senaryodaki bir kaç klişe dışında bence korkutan bir filmdi.Ayrıca filmin daha iyi bir yönetmen daha iyi oyuncular ve daha iyi bir senarist elinde çok iyi bir korku filmi haline geleceğine inanıyorum.film gösterime girmeden önce Hollywod senaryoyu satın almak istemiş lakin Hasan Karacadağ satmamıştı...Türk sinemasındaki tür filmlerinin ilklerinden olduğu iç,in bence 7 puanı hak ediyor.
Güzel bir senaryo,özensizce ve aceleyle hazırlanmış diyaloglar,güzel çekim teknikleri,amatör oyuncuların sergilediği kötü performans,güzel efektler,ticari kaygıların getirdiği olumsuzluklar sonucunda ortaya çıkmış,kimilerine göre iğrenç,kimilerine göre izlenilebilir bir film ama tüm bu olumlu,olumsuz unsurlara karşın dabbe’yi izlerken kimi zaman korktum,kimi zaman işe abartılı buldum ama sonuç olarak,bırakın türk kokru filmlerini,dünya üzerinde korku filmi adı altında çekilen bir çok filme göre dabbe korkutmayı başarıyor....7/10
film kaliteden yoksun bir film ....hemde çok yoksun ama şöle bir ley var benim için ilk kez bir filmde korktum o da bu film bunun da nedeni filmin gerçekle bağdaşıyor olması böyle olayacak belki ama böyle şeyler olacak aklınızda bulunsun
bence türk filmlerinin en korkunçu öncelikle hasan karacadağ ı tebrik etmek lazım film gerçekten hemen herkesi korkutur kesin ama ben fazla korkmadım yinede bazen bacaklarım titredi daha iyi olabilirdi diyesim var ama bundan iyisi olamazdı heralde ürkütücü bir film yani keşke izlemeseydim dedim çünkü gerçekten film bittikten sonra bi garip oluyosunuz bence izlemeyin derim ben ama size kalmış bişey...
bu filmi kesinlikle sinema da izlemek gerektiğine inanıyorum filmin başların da ara sokaktan bir köpek havlaması geliyor ki artık ona köpek havlaması mı dersiniz yoksa başınıza nükleer bombamı düşüyor bilinmez:) gen den sonra yapılan en iyi korku-gerilim filmi
ben en ufak bi şeyden bile korkan biriyim.ama,bu film illa korku olsun diye saçma sapan şeylerle dolu gibi.mesela,sesler abartı ve saçmaydı.evet korkuttu.belki sesler olmasa korkmayacaktık bile.ve şöle bi hava uyandırıyo,BAna DA VerSinleR bi kamerA ben DE ÇekeRiM!çünkü görüntü kötü,sesler kötü ha bi de konu iiydi ama,saçmalamışlar ve abartmışlar.yani hele sonu.hiç böle bitmesi düşünülemezdi.ve son zamanlarda çok sıkıldım.artık bitse de kurtulsak diye.bitince de nerdeyse tüm salon bi OHH çektik!!!tamam ii film yani konusu ii.ama bazı yerleri çok saçmaydı.ve film çok durağandı yaaaa...yani türk filmi olduğu belli.ama bu kadar eleştirmeme rağmen yine de bunlar filmin önüne geçmesin.isteyenler hala gidip izleyebilir.ama tavsiye etmiyorum...saygılar...