tugruldonmez
26 Şubat 2006 tarihinde eklendi
film konu olarak sonuna doğru iyice dağılsa ve oyunculuklar oldukça amatör, diyalogların bazıları oldukça anlamsız olsa da film bir şeyi çok iyi başarıyor: Korkutmayı! Film benzetildigini söylenen halka, garez, dark water benzeri filmleri gülerek dalga geçerek izlemiştim ama bu film gece aklıma gelince uykum kaçtı....yani yönetmen ne yapsam da seyirciyi korkutsam diye bir çok birbirinden bağımsız sahneyi bir araya getirip bir korku kolajı yapmış adtea:) kız arkadaşınızla gitmeyin derim, sinemadaki 2 kız sinemayı terk etti,2- 3 tanesi de çığlık attı....yani erkek erkeğe izleyin bu filmi derim:)
bazı arkadaşlar bu filme komedi filmi diyorlar,peki o zaman bütün korku filmleri komedidir..oyunculuklar kötü olabilir ama senaryo harika,hemde dinimizdeki bazı öğeleri anlattığı içinde çok gerçekçi,komik bulanlar bu filmi gece yalnız islesinler bana katılacaklardır..
Hollywood filmlerini sollayan bir yapım olmuş... Görüntüsüyle , sesiyle, efektleriyle, kısaca herşeyiyle züper.. Bi kere senaryo olayı bitirmiş zaten... Bence türk sinemasını zirveye taşımış.... Bravo Hasan Karacadağ....
Nedense bu filmden çok etkilendim. Aslında bundan çok çok iyi birsürü korku filmi izledik yıllarca. Korku filmlerini severim ancak çok ektilenmem. Dabbe beni etkiledi. Belkide Türk sinemasının yıllardır yanıbaşında duran malzemeyi yeni yeni keşfetmesi ve bizlerin saten bu tarz olayları bilmemiz... Sonuç olarak dabbeyi başarılı bir yapım kabul ediyorum...
Çok enterasandı..Çünkü film başlangıcından yarısına kadar gerçekten ağır ve sıkıcı.Ama sabredip (antraktta filmden çıkmazsanız) filmi sonuna kadar seyrederseniz gerçekten çok çok iyi oluyor.En azından seyrettiğimiz çoğu yabancı filmden çok daha etkili korku ögeleri taşıyor orası kesin.. Şimdi lütfen bu filme gidin ilk yarıda bazı sahnelede gülenlere aldırmayın çünkü bazen sizde gülebilirsiniz ama emin olun ki ikinci yarıda o gülenlerde,alay edenlerde,sizde "Korkucaksınız!!!"
Artık bir Türk Filmi ne kadar güzel olabilir ki; iğrençtir mantığını bir tarafa bırakıp Türk filmlerine destek olmak gerekiyor. Türk sineması bence son yıllarda bir hayli ilerleme kaydetti!!!Dabbe'yi yapılan eleştirilere hatta sinema salonunda en sağlam sahnelerde bile kahkahalarla gülen anlayışsız ve sinema salonu adabından gram nasibini almamış seyircilere rağmen izledim ve beğendim. Sesler, kurgu, efektler ve atmosferler bence çok iyi seçilmiş ve yapılmıştı. Korku sahnelerinin bellekten silinmemesi için uzun tutulması son zamanların korku filmlerinin modasına uymuş. Hasan Karacadağ Japon korku filmlerindeki korku unsurlarını da bu filmine katmış (televizyon, telefon, tavanarası, bilgisayar vb.)eleştireceğim tek konu oyuncuların performansı olabilir. Olaylar karşısında takınılan tavır bazen sizi korkutmaktan çok duruma alıştırıyor. Bence çekilen en iyi Türk korku filmi sıfatını rahatlıkla hak eden bir film olmuş. İyi seyirler...
Bende filmi hafta sonunda izledim. Aslında ilk başta gerçekten gürültülü geldiğini düşündüğünüz ses efektleri ve herkesin dediği teyzenin fazladan kullanıldığı minibüs sahnesi amatörce geliyor. Ayrıca oyunculuklar da çok iyi değildi. Ama açıkçası filmden 3-4 gün geçti, geceleri uyurken gözüme filmden bazı sahneler geliyor ve ürperiyorum. Bence çok gerçekçi bir filmdi. Kesinlikle değeri sonradan anlaşılacak ve değerlenecek bir film. Kült film kategorsine kesinlikle girecektir. Benimde yıllar sonra gerçekten ürktüğüm bir film oldu. Açıkçası ikinciye izlemek cesaret ister.
Efektler, konu , konuyu işleyiz, gerçekçilik super. Ama oyunculuk seviyesinde film haliyle kötü yorumlara maruz kalıyor ki doğru. Şunu kabul edelim ki. Yapılan en iyi Türk korku filmi. Devamının geleceğini duydum. Sabısızlıkla bekliyorum.
türk korku filmlerıne hep bi ön yargıyla yaklasılır hatta bende onlardan biriyim ama bu filmle ön yargılarımız degiişiecek gibi gelıyo bana.Kuran da da geçmesi korkutuculugunu dahada arttırmış bence.filmi izledıkten sonra uyumakta zorluk cekecegim sanırım.daha filme gitme fırsatım olmadı ama umuyorum ki bizi güzel bi film bekliyo.en azından bi adım olucak gibi türk korku film tarihi içerisinde.
ya bu film den hiç korkmadım ama gerçekte dabbetül arz die kıtamete yakın bi zamanda bi yaratığın çıkacak olması bu filmi izlerken beni etkiledi özellikle hadisler e falana int. baktığı sahne güzeldi ama dabbe olarak gösterilen yaratıklar hiç de güzel deildi yinede izleyin
kesinlikle çok iyi bir korku. ama lütfen acımasız eleştiriler yapmayılm türk sinemasında çığır açan bir film . ikincisi eminim daha iyi olacak. tebrikler hasan karacadağ.