Hesabım
    Simurg
     Simurg
    30 Kasım 2012 Sinemada | 1s 49dk | Belgesel, Dram
    Yönetmen Ruhi Karadağ
    |
    Senarist Ruhi Karadağ
    Oyuncular: Ali Ekber Akkaya, Çiğdem Kazan, Refik Ünal
    Basın
    2,1 5 Eleştiri
    Üyeler
    3,5 10 Puanlama, 2 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Yıllardan 1996. ülke bir yandan tırmanan terörle mücadele ederken diğer yandan insani koşulların sağlanmadığı iddia edilen F-tipi cezaevlerine karşı yaşam mücadelesi veriliyor. Bu mücadeleye açlık grevi ile katılan altı isim Refik, Cafer, Çiğdem, Hüseyin Muharrem, Ali Ekber ve Delil 69 gün süren ölüm orucuna giriyorlar.

    Fakat bu inatla girdikleri bu yol, onlara Wernicke Korsakoff hastalığı ile geri dönüyor. Konuşma zorluğu, istemsiz kasılmalar, denge bozuklukları, hafıza kaybı ve ciddi unutkanlık gibi sorunlar hepsinde ortaya çıkıyor.

    2000'e gelindiğinde ölüm oruçları yeniden başlıyor ve altı arkadaş, bu sefer dört sene önce yaşamını yitiren İdil Erkmen'in mezarı başında buluşarak, hem geçmişte yaşadıkları günlere geri dönüyor, hem de devam eden eyleme tekrar destek veriyorlar...

    1998'den bu yana çektiği belgesellerle ve televizyon sektöründe yürüttüğü gazetecilik yapımcılık faaliyetleri ile tanınan Ruhi Karadağ'ın son çalışması 18. Altın Koza Film Festivali'nde dünya prömiyeri yaparak yarışmalı bölümde şans arayacak.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Simurg

    Ölüme yatmanın belgeseli...

    Yazar: Banu Bozdemir
    Simurg'u Adana Altın Koza'da izlemiş hatta film sonrasında moderasyonunu da yapmıştım. Filme konu olan kişiler de oradaydı. Bedenlerini açlığa teslim etmiş, o yüzden bedenlerinin çoğu işlevi kaybolmuş insanlarla kısa süre de olsa bir arada olmak zordu gerçekten de. Konuşma ve yürüme güçlüğü çeken, (bir tanesi tekerlekli sandalyede) siyasi mahkumların kendi filmlerinin başrolünde olmaları da ilginçti tabii.Ruhi Karadağ belgeselde 1996 yılında yaşanan F tipi cezaevlerine karşı verilen mücadelede açlık grevi yapan Refik, Cafer, Çiğdem, Hüseyin Muharrem, Ali Ekber ve Delil'in yaşam ve ölüm terazisinde sallanan hayatlarına, önce ve sonrasına tanıklık ederek bunları önümüze getiriyor. Wernice Korsakoff denilen hastalığın yarattığı etkileri hem belgeselde hem de gerçek haliyle yanıbaşımda görünce etkilendim açıkçası.Gündeme çok denk düşen bir konusu var belgeselin. Geçen hafta sona eren açlık g

    Fragmanlar

    Simurg Dublajlı Fragman 2:30
    Simurg Dublajlı Fragman
    8.398 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    15.Uluslararası Eskişehir Film Festivali Devam Ediyor
    Haberler - Festival ve Ödüller
    10 Mayıs 2013 Cuma
    Simurg Filminden Mersin Galası
    Haberler - Sektörden
    Gala, Mersin Cep Sinemasında yönetmenin katılımıyla gerçekleşecek...
    22 Mart 2013 Cuma
    Operasyon: Argo Sinemalarda!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Simurg, Görünmeyenler, Havana'da 7 Gün, Evrenin Askerleri İntikam Gücü 3D ve Van Gölü Canavarı gösterime giren diğer yapımlar...…
    29 Kasım 2012 Perşembe

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi

    Özgür A.
    Özgür A.

    Takipçi 41 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    23 Aralık 2012 tarihinde eklendi
    Açlık gerevlerine katılan ve bu süreçten zarar görerek çıkan pişman olmamış insanların mücadelesine verilmiş bir selam. Ölen insanlara bir yad. Gerçek mekan ve gerçek kişilerin yer aldığı bu filmi F Tipi Film'i izlemeye gidecek arkadaşlara özellikle tavsiye ediyorum. Bir mücadeleye inanmak bu uğurda bedenini ölüme yatırmak sadece saygıyı hak ediyor....

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Tiglon
    Yapım yılı 2011
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Yorumlar

    • Kaz?m Sad?ko?lu
      Çok başarılı bir belgesel tarihlere bakılırsa eğer ciddi bir emek var izlediğim en özverili belgesel diyebilirim 1996 ve 2010 yılları arası geçen süreç içerisinde hazırlanmış bir yapım tebrikler.
    • ZorMan
      Filmden çok belgeseli andıran onuda tam olarak beceremeyen bir iş.
    • CrazyGirl
      Filmi bugün izledik. Teknik aksaklıklarının dışında çok iyi bir film olmuş. Keşke daha fazla sinema salonunda gösterilseydi.
    • Ekrem Doydu
      Filmin kendi web sitesinde yer alan görüntüler ve fondaki müzik beni çok etkiledi. Fragmanı o kadar dikkatimi çekmemişti ama web sitesi gerçekten çok iyi olmuş. Filmi de biran önce izlemek istiyorum..
    Back to Top