cidekaplani
17 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Filme büyük beklenti ile gitmedim ve güzel zaman geçirdim. Özellikle Kemer in doğal güzelliğini çok iyi yansıtmışlar. Ayhan Kaplan ın Almancı konuşması çok gerçekçi olmuş. Gnctrkcll günlerinde izlenebilir bir film.
Filmde 2-3 espri dışında hiç gülmedim. O 2-3 espri de aman aman güldürmüyor zaten. Sinemada izlemeye gerek yok, tvye düşsün öyle izlenebilecek bir film. Maalesef durum bu.
Bu filmi benim için güzel yapan şey Ata Demirer'in mükemmel Alamancı aksanı :) Normalde Ata Demirer filmlerini fazla cıvık bulduğumdan sevmem ama bu filminde sanki diğerleri kadar cıvıtmamış, zaten aksanı başlı başına güldürmeye yetiyor
Gise biraz rahatlayinca filme gitmeyi düsünüyordum açikcasi. Ortaya iddalar atildi senaryonun çalinti oldugu söylendi ve geçtigimiz günlerde görüntülerle bu ispatlandi. Ben izleyici olarak baskasinin fikrinin o veya bu sebeple çalinmasina sonuna kadar karsiyim. ferdi tayfurun hakli isyaninin yanindayim. ata demirer belki yine iyi gise yapti ama bu yaptigi isle gözümde kendini bitirmistir.
Özellikle almancı akrabaları olup çocukluğunda her yıl izin günlerini birlikte geçirenlerin izlemesi gereken bir film. Çok mu kaliteli? Hayır ama eğlenceli.
Para tuzağından başka bir şey değil, böyle bir filmin aylarca vizyonda kalıp göze sokulması da bunun bir işareti. ata demirer kendini çok yormasın, aspava yemeye ve playstation oynamaya devam etsin
Filme çogumuz gibi ön yargisiz gittim. Fragmandan, bana vaadettigi seyin 90 dakikalik bir eglence oldugunu biliyordum. Böyle izleyince pekala eglencelide geldi. Bazi insanlar neden "kompleks degil" diyerek elestiriyor anlamiyorum. Ata Demirer hep aksanli taklikleri üzerinden gidiyormus, seneryo kitmis vs.
Pekala Yesilçam yillarca ayni insanlara ayni rolleri oynatiyor ve düsük bütçeli filmlerle sektörü ayakta tutuyordu. Bir Hulusi Kentmen neredeyse her filmde ayni tiplemeyi oynamistir. Ben onu hiç katil yada gay rölüyle hatirlamiyorum. Ata Demirer'i elestirenler bunu düsüyorlar mi?
Amerika'ya baktigimizca ise Hugh Grant, Justin Long ve Katherine Heigle gibi oyuncularin hep belli basli romantik komedi filmleriyle anildigini ve bu filmlerin (Amerika standardina göre) düsük bütçeli ama güzel giseli oldugunu görürüz. Holywood bu vurgunu 2-3 ayda bir yapar, normaldir bu.
Demek istedigim Ata Demirer'de "Giseyi merak ediyorum" açiklamasi yapmis, filmle ilgili süphelerini dile getirmisti. Bunun disinda film hakkinda çokta yazilacak bir sey yok. Komedi tarzinda yerli film yokken piyasada çokta güzel gidilip eglenilebilecek bir film. Türk filmi en azindan samimi geliyor.
Samimi ve sıcak bir film. Ata Demirer'in Almancı rolünü hayranlıkla izledim, Aksanı, Vurgusu, Kıyafetleri gayet başarılı olmuş. Yabancılık hissetmedim, gerçekten Almanyadan gelmiş olduğunu hissettirdi. Ailece izlenilebilecek sıcak samimi bir film. İyi seyirler. (Sakal İmajını da çok beğendim, cuk diye oturmuş tıpkı arkadaşım gibi olmuş)