Hesabım
    Lanet
     Lanet
    29 Mart 2013 Sinemada | 1s 50dk | Korku, Gerilim
    Yönetmen Scott Derrickson
    |
    Senarist Scott Derrickson, C. Robert Cargill
    Oyuncular: Ethan Hawke, Juliet Rylance, Fred Dalton Thompson
    Orijinal adı Sinister
    Basın
    3,2 6 Eleştiri
    Üyeler
    3,3 94 Puanlama, 25 Eleştiri
    Beyazperde
    2,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Ellison Oswalt isimli bir suç yazarı, romanına malzeme toplamak için işlenen korkunç cinayetleri araştırmak üzere, eşi Tracy ve iki çocuğuyla birlikte ülkenin bir ucundan diğerine seyahat eder. Kiraladıkları dairede daha önce yaşayan tüm hane halkı öldürülmüştür. Ellison evin tavan arasında gizemli bir kutu bulur. Bulduğu bu kutunun içinden bir adet projektör ve onlarca video kaseti çıkar. Kasetleri izlemeye karar verir ve karşılaştığı sonuç tüyler ürperticidir. Karşısına çıkan şey daha önce burada yaşayan ailelerinin işkence ve ölümlerini kayda alındığı snuff filmlerdir. Kanı donan Ellison cinayetlerin ardında yatan gerçekleri ortaya çıkarmaya karar verir.

    Yapımını Paranormal Activity filminin yapımcılarının yürüttüğü filmin yönetmen koltuğunda The Exorcism of Emily Rose filmiyle tanıdığımız Scott Derrickson bulunuyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,0
    Yetersiz
    Lanet

    Güzel diyorsun da ne diyorsun?

    Yazar: Kaan Karsan
    Korku sinemasının buluntu film örneklerinden geçilmediği şu günlerde birilerinin taşın altına elini koyup yalancı gerçeklikten nasibini almamış bir film çekmesi başlı başına bir takdir kaynağı. Küçük bütçelerle büyük kârlara mahal veren ‘found footage' furyasının artık açık bir şekilde kabak tadı verdiği ve tüm numarasını yitirdiği gün gibi ortada. Sinister ise yaratıcılık sancıları içerisinde debelenen günümüz korku sinemasından çok 2000'ler korku sinemasına ait gibi görünen, eski usul ve özlenen türden bir film.Önceki filmleri Şeytan Çarpması (The Exorcism of Emily Rose) ve Dünyanın Durduğu Gün (The Day the Earth Stood Still) ile pek umut vermeyen Scott Derrickson'ın da dört sene sonra yeniden karşımıza çıkmasına aracılık eden Lanet (Sinister), ‘buluntu film' konseptini tümden reddetmeyip ihtiyaç duyduğu ölçüde kullanıyor. Bu kez ‘bulunan' filmi değil; bu filmleri ‘bulan' adamın öyküsü
    Lanet Orijinal Fragman 2:23
    Lanet Orijinal Fragman
    38.376 gösterim
    Lanet Orijinal Fragman (2) 1:52
    7.632 gösterim
    Lanet Altyazılı Fragman (3) 2:31
    Öneriler

    Son Haberler

    "Tepedeki Ev" ile Birlikte Sinema ve Televizyondan 25 Perili Ev!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Sinema ve televizyonun en meşhur perili evlerini listeledik.
    27 Ekim 2018 Cumartesi
    Çatı Katında Kim Var?
    Haberler - Özel Dosyalar
    Bu hafta vizyona giren Daire filminin hürmetine, sinemasal arenanın "çatı katlarına" bakmaya ne dersiniz?
    10 Nisan 2015 Cuma
    Sinister 2 İçin Hazır mısın?
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    Sinister 2 cephesinden merak uyandıran bir teaser yayınlandı!
    6 Nisan 2015 Pazartesi
    Doctor Strange Cephesinden Yeni Haberler?
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    Tom Hardy ve Benedict Cumberbatch, Doctor Strange rolü için karşı karşıya!
    10 Haziran 2014 Salı

    Oyuncular

    Ethan Hawke
    Rolü : Ellison Oswalt
    Juliet Rylance
    Rolü : Tracy
    Fred Dalton Thompson
    Rolü : Sheriff
    James Ransone
    Rolü : Deputy

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Ilknur K
    Ilknur K

    Takipçi 1.236 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    15 Nisan 2013 tarihinde eklendi
    film oldukça iyi. zamanın iyi gerilim filmlerinden diyebilirim. finalide klişeden uzaktı.
    Aamir Khan
    Aamir Khan

    Takipçi 427 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    23 Ağustos 2023 tarihinde eklendi
    Yıllar önce izlediğim kaliteli güzel bi filmdi Ethan hawke yi görmekte ayrı bi güzel konu ilerleyişi güzeldi
    patoshik
    patoshik

    Takipçi 57 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    16 Temmuz 2021 tarihinde eklendi
    Polisiye paranormal olayların birleşiminden değişik bi yapıt ortaya çıkmış. Oyunculuk güzel. Bol bol gerilim sahneleri. Merak uyandırıcı bi fimdi.
    sinema
    1 ziyaretçi
    3,5
    4 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
    Film çok iyi gidiyordu ta ki sus işareti yapan çocuklar ortaya çıkana dek. Gerçekten irkildiğim anlar oldu, cinayet kasetleri mükemmeldi müzik falan her şey süperdi. İzlenebilir bir film gerilmek isteyenler için.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Yönetmenin Görüşü

    Yönetmen film çekimi esnasında yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Filmin yapım aşaması keyif vericiydi çünkü filmin yapımı sırasında yaratıcılık bakımından hiçbir sınırlamaya maruz bırakılmadım. Stüdyo istediği için senaryonun hiçbir yerinde değişiklik yapmaya veya filmin kurgusunu yaparken hiçbir sahnesini kesmemiz gerekmedi. Film bittiğinde izlediğim şey tam kafamda kurduğum filmdi. Çok az yönetmen böyle bir şansa sahip olabiliyor."

    Çekim Mekanları

    Filmin çekimlerinin büyük bir kısmı Long Island, New York’ta bulunun bir evde gerçekleştirildi.

    Bu Film Hakkında

    Filmin hikayesinin çıkış noktası yönetmenin yardımcı yazarı C. Roger Cargill'in The Ring filmini izlediği gece gördüğü kabustur.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD, İngiltere
    Dağıtımcı Pinema
    Yapım yılı 2012
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 3 başlık
    Bütçe 3 000 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2012, En iyi film: Korku, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2012.

    Yorumlar

    • UGUR-TAZEG?L
      adını duyuramamış başarılı bir film daha.. Film konusuyla farkını yaratıyor. Genelde '' korku '' temasına baktığımızda klasikleşmiş senaryolara rastlarız. Başta bu yönden çok beğendim filmi. Bu farklı, ilginç ve değişik senaryo izleyiciye de yansıyor tabi, bu yüzden filme karşı ilginiz daha da artıyor. Karanlık bir mekanda geçmesine rağmen insanı sıkmıyor.. '' İnferno '', '' Exorcism of Emily Rose '' ve '' The Day the Earth Stood Still '' gibi başarılı korku ve fantastik filmlere imza atmış Scott Derrickson yine iddialı bir filmle korku severlerin karşısına çıkıyor..(!) '' Daybreaker '' filmindeki başarılı oyunculuğuyla korku severlerin beğenisini kazanan Ethan Hawke'i bu filmde yazar '' Ellison Osborne '' rolünde görüyoruz. Baş rol oyuncusu olarak onu çok beğendim, rolünün hakkını vererek oynamış.. Filmin ilk çıktığı zamanlar Türkiye'de vizyona girip girmeyeceği belli değildi. İllerde bir kaç sinema salonuna geldi bazılarına hiç gelmedi bile. Bu yüzden İnternetten izlemek zorunda kaldım. Görüyorum da saçma sapan '' korku '' temalı filmleri koyuyorlar vizyona. Bunu nasıl koymadılar onu da anlamış değilim. Ses yaratabilecek bir filmdi. İlk sahnesinden beni etkileyen bir film oldu. Özellikle gerilim / korku severler bu filme bayılacak diye düşünüyorum. Benim için son zamanlarda çıkan en iyi korku temalı filmler sıralamasında birinci olmayı başardı diyebilirim. Kaçırmamalısınız.. 7.8
    • pembeoje
      izlenebilir.. orta halli bir film
    • Serkan Silahsor
      İlk yarı fevkaladeydi. Hatta bir ara içimden "janrında kült olabilecek bir film geliyor" dedim. Fakat ne zaman ki sus işareti yapan veletler ortaya çıktı, olay benim açımdan bitti. Yavaş ilerlemesine rağmen gerilim düzeyi ve atmosferi genel olarak başarılıydı. Ethan Hawke'ın performansı da iyiydi. 8mm kamera ile çekilen asılma sahnesi bile tek başına gayet ürkütücüydü. Fakat, özellikle son yarım saatte yönetmen de film de tam anlamıyla dağıldı. Senaryodaki boşluklar, soru işaretleri ve mantık hatalarının üstüne Kiss grubunun basçısıdan bozma Bulgur (muydu neydi?) ve evde hoplayıp zıplayan hayalet veletler tüy dikti. Çok iyi işlenebilecek bir malzeme tam anlamıyla rezil edilmiş, yazık olmuş. Eli yüzü düzgün korku filmi yokluğunda fazla beklentiye girilmeden izlenebilir.
    • Efe Canik
      paranormal activity halt etsin diğer korku filmlerinde olduğu gibi diğer filmlerde her garip şeyde ana karakter ölmek için olayın içine gider (SPOİLER)ama bunda ellison oswalt artık kaçmaya çalışır(SPOİLER SONU)
    • Emre Aysal
      bir az önce izledim. tavsiye ederim.son dönemlerde gerilim korku türünde elle tututlur iyi örneklerinden. kaçırmayın
    • Aysegul Kalagoglu
      Bu film ne zaman gelecek ?????
    Back to Top