Maslanoglu
20 Ocak 2026 tarihinde eklendi
Bu filmi izlemek, çekildikten tam 26 sene sonra izlemek nasip oldu. Benim için ekstra ilginç çünkü o yıllarda Amerika'da idim. Herkes filmi anlatmış zaten. Benim tek söyleyebileceğim, tamamen bir fantezi / hayal kurgusu olmadığı yönünde. Son günlerde bizde bile yalılarda vb üst düzey zenginlerin hatta parayı yeni bulmuş medyatik kişilerin alemlerini görünce Kubrick üstad da " yaşım zaten 70 geldim gidiyorum, şu konulara ucundan azıcık dokunayım " demiş olabilir. Aslında bizde de ne konular çıkar . Mesela Sabetayist ayinlere odaklanan, Sabetayist bir ailenin filmi çekilebilse ne ilginç olur! Netice itibari ile eski bir New York'lu olarak söyleyebileceğim, Manhattan'da 50-100 Mio Usd lik, Central Park manzaralı evlerde oturan ve her türlü paraya, başarıya doymuş insanların akşamları evde pizza yiyip Friends yada How I Met Your Mother vb seyrederek zaman geçireceğini zannetmiyorsunuz değil mi ? Selam olsun Kubrick usta, cesur adammışsın.
Illuminati'ye nasıl üye olduğuma dair tanıklığım. Illuminati'nin büyük bir üyesi olarak büyük Illuminati'ye katılmak isteyen ve benim harika bir üye olmamı isteyen insanları tanımak istiyorum. Adı Lord Felix Morgan'dır. Hayatımı ölüm aşamasından geri almama yardım et. Yaklaşık 5 yıl altı ay sonra taburcu edildi. Illuminati'nin pek çok üyesi tarafından ihanete uğradıktan sonra. Yıllar boyunca umutsuzdum ve finansal olarak yerdeydim. Ama bir gün internette gezinirken İlluminati'nin Büyük Üyesi Lord Felix Morgan'ın yazısına rastladım ve eğer büyük İlluminati üyelerinden biriyseniz ünlü, zengin ve hayatta başarılı olabilirsiniz dedim. Onunla temasa geçtim ve ona her şeyi anlattım ve kullanılan kaydı tavsiye etti ve büyük üyeye başlamam için para ödedim ve Illuminati'nin Dünya Düzeni'ne inisiye oldum. Ondan sonra, bana tüm yönergeleri verdiler ve başlangıç sonrasında yeni üyelerin nakit olarak 1.000.000 $ ile ödüllendirileceğini bildirdiler. Lord Felix Morgan'ın yardımıyla. İlluminati'nin tam bir üyesi olarak tamamen inisiye edildim. Tavsiyeniz daha önce bir dolandırıcı denediğiniz veya denediğiniz ise, katılmanıza yardımcı olmak bana kalmış, bu yüzden Lord Morgan'ı deneyin. Gelecekteki hayatında istediğin şey olmak için en iyi şansın. Onunla WhatsApp +2348055459757 veya e-posta ile iletişime geçin: Illuminationofficial565@gmail.com
Gerçeklik kavramını suratımıza çarpan fakat bunu yapmak için hiçbir çaba sarf etmeyen ve hayatın doğal akışında veren olağanüstü bir yönetmenlik başarısı. Filmin konusunu parçalara bölmek veya basite indirmenin filmin genel temasını zayıflatacağını düşünüyorum. Filmin vermek istediklerini belki de bazen Tom Cruise'nin ellerini birbirine vurduğu anda, bazen evinin ikinci kilidini kilitlemeyi unuttuğu anlarda aramalıyız. Tüm bunlarla birlikte filmin, sonlarında her şeyi çözmeye çalışmasını anlamsız bir çaba olarak buldum. Bu kadar gerçekçi bir temelde işlenen konu ve duygu durumlarının gerçek dışı bir silsileyle bağlanmaya çalışılması yönetmenden çok bir yapımcı müdahalesi gibi görünüyor. Oyunculukların zirve yaptığı film, müzikleri ve kamera açılarıyla tüm duyguları yaşatıyor. Kesinlikle izlenilmesi gereken imza filmlerden bir tanesi.
kesinlikle izlenmesi gereken bir film. film bir çok komplo teorisyenine ilham kaynağı ve argüman olmuştur eminim ama izlerken gözlerinizi açık tutmanızı öneririm
Film, hikayesini bilmeyenler ve ‘Gözü tamamen kapalı’ bir biçimde sadece eğlence amaçlı filmi açanlar için sıkıcı gelebilir. Ancak yönetmen stain kubrick in film olsun diye film yapmadığını bilenler ve filmdeki ince detayları yakalayanlar için eşsiz bir eser diyebiliriz.İlluminatinin ve buna benzer topluluklara çokça gönderme yapan filmin çekimleri tamamlandıktan sonra yönetmeninin öldürülmesi filmi daha da ilgi çekici e gizemli hale getirmiştir.Gözünüz açık bir şekilde izleyin.
uğur tazegül..................................film hakkındaki yorumum10 üzerinden 9................................Gözleri Tamamen Kapalı (Eyes Wide Shut), Arthur Schnitzlerin aynı adlı eserinden uyarlanan ve yönetmenliğini Stanley Kubrickin yaptığı 1999 yapımı bir Hollywood filmidir.Psikanalist Arthur Schnitzlerin romanından uyarlanan psikanaliz ve cinselliği tema eden filmde Doktor William Harford (Tom Cruise), eşinin (Nicole Kidman) o güne dek gizlediği cinsel arzularını öğrenince, hayatında şüphe, korku ve cinsel keşiflerle dolu yeni bir sayfa açılır.Piyanist bir arkadaşı vasıtası ile katıldığı bir parti;uzun ve macera dolu bir gecede yaşanan kabus dolu saatler anlatılmaktadır.Film 2,5 saat olmasına rağmen yönetmenin ustaca çizdiği kompozisyon sayesinde, evliliği, sadakati ve cinselliği sürükleyici bir şekilde anlatarak seyircinin sorgulamasını sağlıyorBu film yönetmen Stanley Kubrick in son filmiydi.Söylendiğine göre filmin son kurgulanmış şeklini Warner Bros a sunduktan dört gün sonra ölmüştü.Film Sigmund Freudun takipçilerinden Avusturyalı Arthur Schnitzler in "Traumnovelle" adlı romanından uyarlandı. Cinsellik ve psikanalizin içiçe geçtiği erotik bir yolculuk, korkutucu bir rüya analizi olan bu film macera filmi kalıplarına uyuyor.Victor Ziegler rolünde izlediğimiz Sydney Pollackı daha çok yönettiği filmlerden tanıyoruz ( Out of Africa , Tootsie , Akbabanın Üç Günü ,The Way We Were ).Prodüktör ve aktör olarak da sayısız filmi var.İlginç Not : Film çekilirken yönetmen Kubrick ile kavga eden Harvey Keitel filmde oynamaktan vazgeçti ve rol Sydney Pollacka verildi. Filmin çekimleri bittikten sonra Kubrick tarafından bir kaç sahneyi yeniden çekmek için çağırılan Jennifer Jason Leigh ise çekimlere gelmeyi kabul etmeyince onun bulunduğu bütün sahneler Marie Richardson ile yeniden çekildi. Ayrıca bir kafede Billin Nickden adresini aldığı sahnede Stanley Kubrick bir masada otururken görülüyor.Stanley Kubrick, Warner Bros.a filmin son halini teslim ettikten dört gün sonra öldü. Amerikada filmin "17 yaşından küçükler izleyemez" ibaresi almaması için, bazı sahnelerde aşırı çıplaklığı gizlemek için bilgisayarla yaratılan nesneler kullanıldı.Sinemafanatik Yorum : Stanley Kubrickin Full Metal Jackettan 12 yıl sonra çektiği ve ölmeden hemen önce tamamladığı filmde, Tom Cruise ve Nicole Kidman gerçek hayattaki gibi evli bir çifti canlandırıyor. Daha önce bilimkurgudan korkuya her türde başyapıtlar ortaya çıkaran Kubrick, bu kez de değişik tarzda bir film ortaya çıkarmış. 1975 tarihli Barry Lyndon filminde teknisyen olarak görev yapan Larry Smith bu kez görüntü yönetmenliğini üstlenmiş. Amerikada yapılan yorumlarda, Kubrick yaşasaydı böyle bir dijital sansüre kesinlikle izin vermezdi denildi. Son olarak her zaman söylenildiği gibi, "Bir Kubrick filmini tam olarak kavramak için bir kere izlemek yetmez."
Yorumlara baktım ve herkes film hakkında farklı yorumlarda bulunmuş. Bu gerçekten filmin ucu acık olduğunu gösteriyor. Zaten bence genel olarak film soru sordurmayı hedefliyor. Sorunun cevabı bireyin kendisin de gizli. Bizler bir iliksinin içindeyken baksa biriyle birlikte olmayı düşlüyor muyuz? Eğer cevabı evetse neden kendimizi baskasının kolarına atlamaktan yada almaktan kaçınıyoruz. Bunu engelyen sey ahlak bunu yapamazsınız cünkü ahlakınız ve buna baglı olarakta vicdanınız el vermez. Ama yapabilecek olanlarda vardır onların ahlakına bağlı olarakta vicdanı el veriri. Çünkü evrensel bir ahlak yoktur. Film ahlak kavramını eleştiriyor ve özgürlüğümüzü kısıtladını dile getiriyor ken. Filmin sonunda sevgiyi ortaya çıkartıyor. Ve insanı sade güdüler mi yönlendiriyor yoksa insan bilinci yada güdü insan bilincini etkilermi veya ne kadar etkiler. Bencesi film ahlakı eleştiriyor fakat bütünüyle değil ahlak ürünleri olan vicdanı, sevgiyi, sadakati önemsiyor. Ama eğer her insan biriyle birlikteyken başkasıyla bir fantezi kurmaz diyorsanız ozaman bu film yanlış bir yerden almış konuyu diye bilirsiniz. Ve herkezin sapkınlığı kendisine diyip bu filimi çöpe atabilirziniz. Ya da sevgi bitmez diyip bu kadının cinsel güdülerile hareket eden bir hayvana benzete bilir ve erkeğide alıngan ve bu alınganlı büyük tepkilerle dışa vuran biri olarak görebilirsiniz. Film çok ürkütücüydü beni çok rahatsız etti. Ama ben insanın sevgisini bugünde sade cinsel güdülere göre yasamasını onu diger hayvanlardan ayıran üretim iliksi ve araçlarını kullanımının- bir noktaya kadar ? etkileyip olusturduğu sosyal kuralları yatsıyan bir durum olarak görerek hayatıma bügünün ahlak kurallarına göre yasamaya devam ediyorum.
İnsanların cinsel doyum için ne kadar ileri gidebileceğini gösteren bir film...Bir kadın bile kocasına "O an herşeyi;seni, geleceğimi, kızımı silmeye razıydım" diyebiliyorsa gersini siz düşünü artık...
stanley kubrickten ağır ve sıkıcı gibi duran ancak hiç de öyle olmayan bir eser.henüz uyumlu dönemlerinde olan cruise ve kidman çifti de filme çok şey katıyor,özellikle ilişkiler üzerine düşündüren bu film izlenir.
alice in ta ki bill e subayla bi gece olmak için bile herşeyden vazgerdim demesiyle bill in görmeye duyduğu arzu onu yuvasından çıkarır ve başka aryışlara yönelir nitekim cinsel isteğini bir türlü gercekleştiremez ve filmin son karesinde de duyduğumuz gibi çift artık düzüşmeleri gerektiğinden bahseder,filmi ilk izlediğimde cinselik bastırlımış duyguların açığa çıkarılması bill in karısının sadakatine karşı süphesi ve hayalleriyle ayinde de gördüğü gibi gözünün açılması objeler açısından biraz karışık ve bu oymuydu bu da nerden çıktı dedittircek bir film ..son olarak müzikler harika..
bu filmi ya çok seven ya da nefret eden var ortasını hiç görmedim bunun sebebi ise çok tartışmaya açık bir film olması bir film olması stanley kubrick son filminde yönetmenliğini konuşturmuş bence kim ne derse desin etkili ve çok tartışılan bir film en azından farklılığı ve sıradışılığıyla ilgiyi hak ediyor. tom cruie bu filmi çektikten sonra nasıl gidip de tarikat üyesi olur bu da büyük merak konusu:D:D
Aslında çok değişik ve düşündürücü bir film insan film bittikten sonra üzerine kafa yoruyor ve birçok sonuç çıkarılıyor.Bu film kubrickin son filmi olması açısındanda önemli bir özelliğie sahip.Değişik bir film izlemek isteyenlere öneririm.Yalnız filmi dikkatli izlemeniz gerekli bence anlamanız açısından.
Çok güzel bir filmdir.Seyretmeye değer.Yalnız erotik filmler kategorisinde görmek beni şaşırttı.Filmin içinde erotik sahneler bulunan her film erotik film midir??? Bu film bir aileyi anlatmaktadır.