Guguk Kuşu
4,6

Muhammed aydın
Muhammed aydın

30 Eylül 2025 tarihinde eklendi
Performans harika ve delice, sonlara doğru derinliği harika konusu son derece uygun işlenen ve yılına göre kusursuz yapılan bir film kalite olarakta süperdi ve iyi orkestralar
Demos
Demos

11 Mayıs 2022 tarihinde eklendi
Guguk kuşu, şahsen imdb sıralamasında daha yüksek yerleri hak eden başyapıt seviyesinde bir film. Senaryo, oyunculuklar, akıcılık gibi bir filmde sadece bulunarak onu iyi bir film yapan öğeleri, üstüne bastıra bastıra ''bir de iyisini yapıyorum'' diyen bir film. Her üst yapımda olduğu gibi bu filmin kitlesi de daha sanatsal diyebileceğimiz bir kitleden. Bu yüzdendir ki eğer sanat içeriklerini öylesine tüketen biri iseniz bu filmden zevk alma ihtimaliniz düşük, lakin daha rafine daha sanat ve akıl dolu işleri tüketmekten hoşlanıyorsanız bu film zihninizdeki sıralamada üstte bir yerlere yerleşecektir. Neredeyse her filmde yaklaşık 1 saatte bir mola ihtiyacı hisseden beni bile sonuna kadar kitledi bu yapım, adeta yağ gibi akıyor. Maalesef bazı yorum sahipleri bu filmi çayırda ineklerini izlermiş gibi izledikleri için arada bir olmak üzere düşük seviyeli yorumlar görmek mümkün, aldırmayın. Zira eleştirel bir yorum göremedim bunların arasında. Hepsi şahsi çapsızlıklarını yorumlara kusmuş durumdalar. Kısaca filmin iyi yönlerini yorumlardan öğrenme imkanına sahipken, kötü veya beğenilmeyecek yanlarını maalesef izleyerek tecrübe etmek durumundasınız. Eğer yabancı diliniz var ise yabancı yorumlara bakmanız şiddetle tavsiye edilir.
Gürkan A.
Gürkan A.

27 Temmuz 2020 tarihinde eklendi
Öncelikle bu filmi izlemeden önce şunu bilmelisiniz guguk kuşu sevdiğini geride birakmaktansa öldürürmus yoksa filmin sonundan bir şey anlamazsınız iyi seyirler
Kleopatra
Kleopatra

27 Temmuz 2020 tarihinde eklendi
Filmin sonu beni bayağı üzdü Bence kesinlikle izlenmeye değer dram arayanlar için güzel film ben tavsiye ediyorum. Ama basyapit filan diyede abartmaya gerek yok
Tamer Taş
Tamer Taş

16 Temmuz 2020 tarihinde eklendi
Sonu böyle bitmemeliydi diyeceğiniz iç yakan bir finalle ve müthiş oyun gücü ile sinema tarihinin unutulmaz filmlerinden biri.Ayrıca Oscar tarihine de farkı ile imzasını atmış bir baş yapıt.
Nihan
Nihan

25 Haziran 2020 tarihinde eklendi
Taze bitirdiğim film. Senaryo, konu, oyunculuk çok iyi. Bazı yerlerde durağan geçse de genel olarak akıcı denebilir. Insanı duygudan duyguya sürüklüyor. Özgürlük, çaresizlik, alıştırılmış mutsuzluk duyguları çok iyi işlenmiş. Dönemine göre güzel iş.
Erhan YÖRÜK
Erhan YÖRÜK

7 Ocak 2020 tarihinde eklendi
Gerçekten yorumlar baktığımda özellikle eleştirel olanlara; filmi sadece gözleriyle izlediklerini anlıyoruz. Ne mesaj verdiğini zerre kadar anlayamamışlar ki bu da gayet normal; çünkü bu filmi boş izleyenlerin hastanedeki hastalardan hiçbir farkı yok zaten. Okuduğunu anlayamayan milletimiz izlediğini dahi anlayamıyor maalesef. Bu ülke muasır medeniyet olamayacak ona üzülüyorum.
Berat P
Berat P

4 Ocak 2020 tarihinde eklendi
kesinlikle çok harika filmdi gerek jack nicholson tavırları gerekse filmin kaliteli sinematografisi ve filmdeki göndermeler gayet güzeldi bu filmi kesinlikle izleyin seyir zevki olarak çok kaliteli
Amir Han
Amir Han

18 Ekim 2017 tarihinde eklendi
Jack Nicholson'u hiç sevmem ama bu filmde gönlümü kazandı. İnsanoğlu'nun özgürlüğü adına neler yapabilirliğinin sorgulandığı bir yapım. Danny De Vito'yu(Martini) tanıyamadım. Film bittikten sonra jenerikte görünce şaşırdım. İzlerken bazı yerlerde insanları çaresiz görünce insan hüzünleniyor.
Evrim E
Evrim E

8 Temmuz 2017 tarihinde eklendi
Hani bazı filmler olur bittiğinde yüzünüzde çarpık bir gülümseme bırakır tıpkı Forrest Gump gibi işte bu film de öyleydi.
Normalde 4/5 lik bir film bunun en büyük nedeni ilk 1 saat ilginiz biraz kayboluyor lakin devam ettiğinizde aslında filmin yeni başladığını görüyorsunuz.
4/5 vereceğim filme 4.5/5 verme sebebim spoiler: sonda şefin hareketi cidden güzel bir sahne idi

Ve şaşırdım açıkçası çoğu kişi işte bu film berbat herkes Imbd için geliyor vs. demiş.
şimdi bu film sana hitap etmeyebilir lakin yani bu filme 3/5 puan altı vermek te açıkçası büyük bir gariplik
ABRK97
ABRK97

27 Nisan 2016 tarihinde eklendi
*** EN AZINDAN DENEDİM, ÖYLE DEĞİL Mİ ? ***
Oscar ödüllerinde 'Big Fives' ( En iyi 5'li ) denilen oscar harikası olarak görülen
( EN İYİ FİLM, EN İYİ SENARYO, EN İYİ YÖNETMEN, EN İYİ AKTÖR VE AKTRİST )
dalında bütün ödülleri toplayan 3 filmden biri bu sinema başyapıtı Guguk Kuşu...
Jack Nicholson'a hayranlık kazandığım film. Bu yapıtı karalayan yerden yere vuranlara anlam veremiyorum, gerçekten komiksiniz.
Bu yapıtı izledikten sonra asıl deli kim sorusu aklınızda takılıp duruyor, gerçekten deli kime denir delilik nedir ?
Yoksa hepimiz deliyiz de sadece çok iyi akıllı rolü yaptığımız için hastaneye kapatılmıyoruz. Filmi izlerken aklıma şu ünlü söz geldi " Delilik akıl sağlığı bozuk dünyaya ayak uydurmak için yapılmış akıllı bi hamledir".. Evet gerçekten de bu böyle, film güzel mesajlar veren ve mükemmel finali ile gözyaşına boğan büyüleyici ders niteliğinde.
Mc Murphy ve Şef arasındaki dostluk Murphy'nin zekası ve tavırları beni etkiledi. Sakın düsünmeyin hemen izleyin 10/8.
Mustafa B.
Mustafa B.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

15 Kasım 2014 tarihinde eklendi
Öncelikle muhteşem bir film konusu anlatmak istediği ve senaryosu ile belki de sonunu değiştirmek istediğimiz filmlerden birisi. Jack Nicholson bahsetmeye gerek yok diğer oyuncularda olsun süper oyunculuk vardı . Bize oradaki baskıyı buna karşı çıkma düşüncesini hissetirdi ve yaşattı . Tek kelime ile muhteşem :)
Şamil Ö.
Şamil Ö.

3 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
Yazmak istediklerimin hepsini yazmaya kalksam kelimeler yetmez :) Sanırım mükemmel dersek en kısa biçimde nitelemiş oluruz. Jack Nicholson'un izlediğim ilk filmi, daha önce böyle bir oyuncunun varlığından bile haberdar olmadığım içim kendime sürekli kızıyorum. Kesinlikle izlenilmeli..
Eskiden Beri
Eskiden Beri

7 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Klasik düzende işleyen bir hastanede, kuralcı ve gelenekçi bir baş hemşire olan Mildred Ratched’le (Louise Fletcher) itişip kakışması onda var olan bir özgürlük sevdasını etrafındaki gösterme, yayma, bilerek ve isteyerek düzene başkaldırma çabasından değildir. Sanırım kitabın yazarı Ken Kesey’in kitabı sinemaya uyarlayan Bo Goldman ve yönetmen Milos Forman’la anlatıda ayrıldıkları nokta burasıdır. Ken Kesey McMurphy’yi bu tavırlarını sergilerken kasıtlı ve öğrenilmiş bir bilinçle hareket ettirmek istemiştir. Ancak Milos Forman daha estetik ve dahiyane bir anlatımla McMurpy’ye deliler hastanesinde bilincine varmadan terapi üreten! İyi vakit geçirmenin peşindeyken hastalarda iyileşme süreci başlatan akıllı bir deli rolü vermiştir. En sonunda kadın düşkünü, işi gücü serserilik olan bu akıllı deli baş hemşire Ratched tarafından mimlenmiş, köhne psikoterapinin sözüm ona bilimsel göstergelerine dayanılarak beynine şok uygulanmak suretiyle hayatla bağı koparılmıştır.
suadiyekartali
suadiyekartali

17 Haziran 2011 tarihinde eklendi
Sinema tarihinde sağlam bir yeri olan gayet başarılı bir yapıt.Heralde bu kadar tutulmasının nedeni yapım tarihine göre bir çok olumlu tarafının olmasıdır.Kurgu,oyunculuk ve sosyal mesajlarıyla bir bütün.

kesinlikle izlenmeli...

10/9