En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
erzist
Takipçi
3 değerlendirmeler
Takip Et!
0,5
28 Eylül 2014 tarihinde eklendi
Film güya İbn-i Sina'nın hayatını anlatmak için çekilmiş. Londra'dan gelen Rob adındaki Hristiyanın başarılarını daha fazla konu almış. Hatta yeri geliyor İbn-i Sina'ya akıl dahi veriyor. Bunlar yetmezmiş gibi, Selçuklular barbar, vahşi, acımasız resmediliyor. Film İbn-i Sina'nın hayatını anlatmaktan çok İslam alemini karalama amaçlı yapılmış. Büyük bir şahsın hayatı ancak bu kadar kötü çekilebilirdi.
Drakula filminde Fatih Sultan Mehmet için hoş olmayan durumlar uydurulurken, Bu filmde de İbni Sina hiç sayılmakta sahnenin birinde İbni Sina onu ver bunu ver çıraklığı yaparken İngiliz genç ameliyatı yapmaktadır... Tek kelimeyle Rezalet Böyle bir filme yapılan Türkçe dublaj emeğine yazık olmuş...
Tamamen uydurma saçmalıklardan oluşan gerçekle bağlantısı olmayan müslümanları kötü göstermeye yönelik bir film yapmışlar tebrikler. Bu arada film ibni sina yı değil rob u anlatıyor robun çıraklığını yapıyor :/
İslam ve İbni Sına ancak bu kadar yanlış anlatılıp carpitilabilirdi. Ben de ilk gördüğümde "vay be demek kıymet bilip müslüman bir insanı anlatabilmisler" demiştim. Bence filmin ismi yanlış olmuş muhteşem İngiliz ve çırağı İbni sına olmalıymış. Kendilerine yaraşan bir film yapmışlar
01.15.2023 de bu filmi youtubede tesadüfen gördüm hele şükür ibni sinayla ilgili niyahet bi film çekilmiş dedim sonra izlediğime pişman oldum türkleri hazmedemiyen batı bu filmde kendi ırkcılığını barbarlığını önplana çıkarıp yalan yanlış taraflı bir senaryoyla ibni sinayla resmen dalga geçmişler yav hipokrat bile benim üstadım ibni sinadır derken ve fransız bi prof biz bilimi müslimanlardan çalmasaydık şuan bu durumda olmazdık diye bir sürü itiraf varken batı şuan gelecek yeni nesili böyle filmlerle aldatmaya çalışıyor özellikle bunu yazan sahtekar yahudi gordonada yazıklar olsun gerçekleri yazda nasıl üçkağıtcı olduğun belli olsun tarihimiz soytarıların eline geçerse her zamanki gibi böyle şerefsizlikk yaparlar.
Rob Cole karakteri her ne kadar hıristiyan olsa da bol bol Yahudi güzellemesi yapılmış. İbn-i Sina zamanında yahudiler Müslümanların bilgisinin yanından bile geçemiyorken, filmde Müslümanlar bilim düşmanı, uckuruna düşkün, vahşi, Yahudilerse sanki bilim aşığı, sevgi pıtırcığı ! gibi gösterilmiş. Nasıl ki yüzyıllardır yaptığımız yemeklerimizi Yunanlılar sahiplenirken, tescilleyip kendilerine mal ederken, alık alık bakıp izlediysek; bilimin temellerini Müslümanların attığını dünya bildiği halde bu gibi filmlerle yahudiler kendilerine mal edecek ve yine biz maalesef alık alık bakıp izleyeceğiz
Hakikaten yapılan bu ahlaksızlık kabul edilesi değil. İbni Sina gibi bir bilgin alimin herşeyden önce bir müslüman kendisini bu şekilde intihara teşebbüs etmesi dahi kabul edilemezken Batı'nın yine her zamanki oyunlarından biri de hayal perest zihinleri ile bir şekilde İbn-i Sina'yı kıskançlıklarından çekemeyip dünyanın en iyi müslüman hekimi olduğu için onu küçümseyip insanlara da kurmaca bir film düzenleyip bilgisiz ve cahilce işler sunmalarından daha batıl birşey olamaz. Şüphesiz Hakkıyla bilen Yalnız Allah'tır.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.