Hesabım
    Exodus: Tanrılar ve Krallar
     Exodus: Tanrılar ve Krallar
    5 Aralık 2014 Sinemada | 2s 30dk | Aksiyon, Epik
    Yönetmen Ridley Scott
    |
    Senarist Adam Cooper, Bill Collage
    Oyuncular: Christian Bale, Joel Edgerton, John Turturro
    Orijinal adı Exodus: Gods And Kings
    Basın
    3,3 4 Eleştiri
    Üyeler
    3,2 130 Puanlama, 30 Eleştiri
    Beyazperde
    4,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Musa ve Ramses, Mısır hükümdarı ailede birlikte yetişirler. Aralarında kan bağı olmasa da birbirlerine son derece yakın iki kardeş gibidirler. Ramses sonunda firavun olur ve Musa'yı da en güvendiği danışmanı ve komutanı yapar. Ancak Ramses, küçükken bir nehrin kenarında bulunan Musa'nın İbrani olduğunu öğrendiğinde kardeşini çölde ölüme terk edecektir. Musa ise piramitlerin yapımında köle olarak çalışmaya zorlanan İbranilerin sesi olmuştur. Bir gün rüyasında tanrının kendisiyle konuştuğunu ve İbranileri özgürleştirmek için yola çıkması gerektiğini görür. Böylece 600.000 köle ile birlikte kırk yıl sürecek uzun bir yolculuğa çıkar. Hedefleri ise 'vaadedilen topraklara' ulaşmaktır...

    Ünlü yönetmen Ridley Scott'ın yönetmenliğini yaptığı film, Hz. Musa'nın hayatının önemli dönüm noktalarını konu ediniyor. Tevrat'ın bazı bölümlerinden esinlenerek yazılan hikaye, Musa'nın doğumu ve Mısır kraliyet ailesi tarafından evlat edilişiyle başlıyor. Senaryosunu Bill Collage, Adam Cooper ve Steven Zaillian'ın kaleme aldığı filmin başrollerini Christian Bale, Aaron Paul ve Ben Kingsley paylaşıyor

    Beyazperde Eleştirisi

    4,0
    Çok İyi
    Exodus: Tanrılar ve Krallar

    Tanrı’nın IMAX Gazabından Korkacaksın!

    Yazar: Duygu Kocabaylıoğlu
    Bu yıl 77 yaşını devirmesine rağmen, büyük bütçeli, hit Hollywood yapımlarının gözde yönetmen ve yapımcı kuşağında (ki Clint Eastwood ve Martin Scorsese bu konuda kankaları) dimdik ayakta durmaya devam eden Ridley Scott, son destansı epiği Exodus: Tanrılar ve Krallar ile 2014’e sağlam bir kapanış selamı yolluyor. 2012 tarihli Prometheus’u Yaratık serisinin hayranları tarafından çeşitli eleştirilere maruz kalırken, geçtiğimiz sene çektiği, bol yıldızlı kadrosundan dolayı “gişe odaklı” biçiminde yaftalanan Danışman ise yönetmenlik dili açısından tam bir hayal kırıklığıydı. Filmografisinde bol kepçe aksiyon, dram ve epik hikaye görmeye alıştığımız Scott’ın Exodus ile eni konu kallavi bir işe kalkıştığını belirtmek gerek. Salt anlattığı dini ve tarihsel hikayeden dolayı değil, senaryonun gerektirdiği görselliği ve oyunculuğu peliküle layıkıyla aktarabilme yetisi Scott’un halen ne kadar büyü
    Exodus: Tanrılar ve Krallar - Türkçe Dublajlı Fragman 2:46
    Exodus: Tanrılar ve Krallar - Türkçe Dublajlı Fragman
    147.104 gösterim

    Ekstra Videolar

    Exodus: Tanrılar ve Krallar – Röportaj 3:49
    Exodus: Tanrılar ve Krallar – Röportaj
    1.666 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    21 Karede Dini ve İlahi Filmler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    11 Nisan 2023 Salı
    Burcunuza Göre Hangi Christian Bale Karakterisiniz?
    Haberler - Özel Dosyalar
    Bale'in filmografisinde her burca göre bir karakter var!
    30 Temmuz 2022 Cumartesi
    Christian Bale'in Binbir Yüzü!
    Haberler - Sanatçılar
    Christian Bale 48 yaşında!
    30 Ocak 2022 Pazar
    Hollywood’un Etnik Kökeni Hiçe Sayan Oyuncu Seçimleri!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Hollywood’ta etnik kökeni hiçe sayan oyuncu seçimlerini ele alıyoruz.
    20 Mayıs 2018 Pazar
    "Star Wars" Günü; Star Wars Evreninin Az Bilinen Ünlüleri!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Star Wars evreninde çoğunlukla küçük rollerde gördüğünüz bu ünlüleri tanıdınız mı?
    4 Mayıs 2018 Cuma

    Oyuncular

    Christian Bale
    Rolü : Moses
    Joel Edgerton
    Rolü : Ramses
    John Turturro
    Rolü : Seti
    Aaron Paul
    Rolü : Joshua

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Fundalina Jolie
    Fundalina Jolie

    Takipçi 178 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    13 Aralık 2014 tarihinde eklendi
    Ridley babanın epik destanı Exodus, “Hz. Musa” nın bildik hikayesinin modernize bir anlatımı... Bütünü düşünüldüğünde, kült bir Ridley Scott filmi izlemediğimiz muhakkak. Hikaye ve izlediklerimiz olağanüstü ancak karakter derinliği konusunda boşluklar var… Exodus : Tanrılar ve Krallar, önceden izlediklerimizle karşılaştırılmadan izlenmesi gereken farklı – taze bir bakış açısıyla sunulan, etkili bir ...
    Devamını oku
    Hülya Kizil B
    Hülya Kizil B

    Takipçi 89 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    17 Aralık 2014 tarihinde eklendi
    Musa’nın aynı zamanda kardeşi olan Firavun’la mücadelesi, halkını esaretten kurtararak Mısır’dan çıkartması, Mısır ülkesini baştanbaşa sarsan 10 felaket, Kızıldeniz’in yarılması ve sonra geri dönerek Firavun’un ordusunu yutması, kutsal kitaplarda yer alan mucizevî dinsel bir hikâyedir. Filmde gerçekten alıntıdır. Genel kültür açısından da mutlaka izlenilmelidir bence. Gerçekleri bu kadar güzel bir ...
    Devamını oku
    Çağrı D.
    Çağrı D.

    Takipçi 2 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    17 Aralık 2014 tarihinde eklendi
    Oldukça keyifli bir görsel şölendi gerçekten.Christian Bale yine bir rolü layıkıyla oynamış.Film gayet başarılıydı.Bu tarzda modern teknolojiyle çekilmiş din temalı filmler ilgi görüyor.Nuh büyük tufan filmini merakla bekleyip izlemiştim.Ve beğenmiştim.Bu filmle ikisini mukayese edersem eğer bu film çok daha etkileyiciydi.Harika bir iş olmuş.
    The-Erinch
    The-Erinch

    Takipçi 217 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    7 Aralık 2014 tarihinde eklendi
    Filmi bugün ön gösterimde olan Forum Bornovoda izleme fırsatım oldu...3 saat süren bir hikaye..detaylı işlenmiş tüm konular..sırasıyla,gizemiyle,görselli ile...Tek gereksiz taraf 3d olmasıydı...Onun dışında bir tat bıraktı film bende.....Hz.Musa,10 emir,Ramses,Kızıldeniz efsanesi,Lanet vb. gayet iyi işlenmiş ve sergilenmiş filmde....Nuhun gemisi yada Hz.İsanın çilesine kıyasla Hz.Musa nın hikayesini içeren bu flmi daha lezzetli gördüm.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Yönetmen Görüşü

    Ridley Scott yeni filmiyle ilgili şu yorumları yapıyor: "Musa’nın hayatı tüm zamanların en iyi macerası ve manevi arayışı. Hayattan görkemli olan her şeyi severim” ”Gladyatör filminde ne yapacağımı biliyordum. O zamandaki insanlar gibi yaşamak, nefes almak ve hissetmenin ne demek olduğunu biliyordum. EXODUS: TANRILAR VE KRALLAR’da Mısır kültürüne ve Exodus’a daha önce yapılmamış bir şekilde hayat vermek istedim.”

    Çekim Mekanları

    Filmin çekimleri Pinewood Stüdyoları, Londra, Güney İspanya’daki Almeria bölgesi ve Kanarya Adaları'nda gerçekleştirildi.

    Oyuncular ve Rolleri Hakkında

    Christian Bale filmin başrolünde yer alarak Musa karakterini canlandırıyor. Scott daha önce de birlikte çalıştığı Bale'in performansını şu sözlerle yorumluyor: "Bale direkt karakterine bürünüyor ve o an kendinizi tutkulu bir lidere bakarken buluyorsunuz. Christian’la çalışırken çok keyif aldım ve beni her gün şaşırtmayı başardı. Beklentilerim yüksekti ve fazlasıyla karşılandı”

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD, İngiltere, İspanya
    Dağıtımcı TME (The Moments Entertainment)
    Yapım yılı 2014
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 4 başlık
    Bütçe 140 000 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2014, En iyi film: Aksiyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2014.

    Yorumlar

    • munisa
      amma eleştirmişler filmi
    • korhan a.
      Menulu kampanyadan biletim Vardı. John Wick izlemek icin geçen cuma sinemaya gittim maalesef gösterimden kalkmıs.Dediler "exodus" var iyi dedim demez olaydım.
    • volkanick
      Filmle ilgili ilk haberler gelmeye başlayınca (yönetmen,oyuncular vs.) çok heyecanlanmıştım.Fragmanlar yayınlanmaya başlayınca kafamda oluşmaya başlayan soru işaretleri filmi izleyince nihayetlendi.Ve sonuç:hayal kırıklığı...Yaklaşık iki buçuk saatlik üst düzey bir filmde akılda kalan hiç bir replik yok.Yan karakterler çok zayıf üstelik bunları canlandıran Aaron Paul,Sigourney Weaver gibi ünlü oyuncular kenar süsü gibi kalmış.Noah gibi Exodus da büyük yönetmenlerinin iyi filmleri arasında sayılmayacak bir yapım bence.
    • cagatayhan b.
      Film antik Mısır'ın atmosferini güzel bir şekilde yansıtıro ve bu durum filmin ilk yarısını biraz ilgi çekici buluyor ancak filmin ikinci yarsında sürekli saatime bakmaya başladım bitse de gitsem modundaydım, uzun ve sıkıcı geldi. Boş vakti olanların izleyebileceği bir film ancak buyuk umutlara kmapılmamak lazım, ben tam olarak aradığımı bulamadım bu filmde.
    • ?mer S.
      kac yas arası
    • The-Erinch
      Filmi bugün ön gösterimde olan Forum Bornovoda izleme fırsatım oldu...3 saat süren bir hikaye..detaylı işlenmiş tüm konular..sırasıyla,gizemiyle,görselli ile...Tek gereksiz taraf 3d olmasıydı...Onun dışında bir tat bıraktı film bende.....Hz.Musa,10 emir,Ramses,Kızıldeniz efsanesi,Lanet vb. gayet iyi işlenmiş ve sergilenmiş filmde....Nuhun gemisi yada Hz.İsanın çilesine kıyasla Hz.Musa nın hikayesini içeren bu flmi daha lezzetli gördüm.
    • y?ld?z E.
      israil filistinde işlediği cinayetleri dini bir temele dayandırıyor.onlara göre oradaki çocukları vahşice öldürmek onlara sözde tanrının verdiği bir hak.tam da durum böyleyken scott böyle bir filmle karşımıza çıkıyor.bu filmin ucuz bir propaganda filmi olduğundan hiç şüphem yok scottın gladyatörden sonra çektiği filmler bunu kanıtlıyor zaten.aslında sinema dünyasının geldiği yer gerçekten acınası ki
    • Eren Utku A.
      Christian Bale var ve Usta yönetmen Ridley Scott Bu film izlenir ve izletirir
    Back to Top