The Hobbit üçlemesinin son bölümü olan üçüncü filmde, Bilbo Baggins, Thorin Meşekalkan ve Cüceler Bölüğü’nün maceraları sona eriyor. Ejderha Smaug ile karşı karşıya geldikten ve günahkar Hobbit Gollum'dan meşhur güç yüzüğünü aldıktan sonra sağ salim eve ulaşıncaya kadar Bilbo'yu halen daha onlarca yeni serüven bekliyor. Yurtlarına tekrar kavuşan Erebor Cüceleri, Ejderha Smaug'u Göl Kasabası'nın masum yerlileri üzerine saldıkları gerçeğiyle yüzleşmek zorundadırlar. Thorin Meşekalkan ise Arkentaşı'nı ararken önemli değerlerden ödün vermiştir. Thorin'e yardımcı olamayan Bilbo tehlikeli bir seçim yapmanın eşiğine gelir. Bu esnada Lord Sauron planladığı gizli Yalnız Dağ saldırısı için dört Ork bölüğü göndermiştir. Şimdi Cüce, Elf ve İnsanların önünde iki seçenek vardır: Ya birleşip birlikte savaşacaklar ya da hep beraber yok olacaklardır. Beş ordu toplanıp savaşa girmeye hazırlanırken Bilbo hem kendi hayatı hem de arkadaşları nı kurtarmak için savaşmak durumunda kalacaktır.
Beyazperde Eleştirisi
3,0
Ortalama
Hobbit: Beş Ordunun Savaşı
Beş ordunun savaşı, alt ismini hakediyor...
Yazar: Oktay Ege Kozak
Konu eldeki yapımın içeriğini dürüstçe betimleyen film isimleri olduğunda popüler bir serinin genel ismi ile bölüm ismi arasında bu kadar fark olan başka bir örnek gelmiyor aklıma. İlk olarak ‘Hobbit’ ile başlayalım: Marka olarak tanınması haricinde Peter Jackson’un gereksizce uzadıkça uzayan prequel üçlemesinin halen Hobbit ismini kullanması için bir sebep var mı? Evet, Hobbit ‘üçlemesi’nde sadece bir Hobbit var, bunu biliyoruz zaten. Altı bölümden sonra artık inşallah bitmiş gibi görünen Orta-Dünya filmleri serisinin folklorik bilmeceler ve şarkılar yerine epik aksiyon ve maceraya odaklandığının da artık hepimiz farkındayız. Bilbo Baggins’in (Martin Freeman) kendi serisinin ana karakteri olmamasını bile şikayet etmiyorum, fakat son bölümdeki varlığı en azından bir-iki repliğe sahip bir figürandan ileri gidebilirdi. İkinci bölümün süspanslı finalinden hemen sonra başlıyor Beş Ordunun Sa
İşte, bir çok sevilen film serisi daha sona eriyor maalesef. Keşke Yüzüklerin Efendisi gibi mükemmel bir seri (yani Orta Dünya serisi de olur genel bir adla) bitmeseydi ama her şeyin bir sonu var elbet. Yalnız, bu film bütün boşlukları doldurmak için değil, Orta Dünya'dan iyice zevk alma amacı ile izleyin. Bu filmin de bu konu ile ilgili bir sıkıntısı yok, vedasını yine yapıyor ama hikayenin bu sefer biraz eksiklikleri ve ...
Devamını oku
Furkan Y.
Takipçi
214 değerlendirmeler
Takip Et!
5,0
23 Eylül 2016 tarihinde eklendi
Hobbit serisinin son filmini merakla bekledim hep. Bu film benim bütün beklentilerimi karşıladı. Yüzüklerin efendisi serisinden bile daha iyi savaş sahneleri. Cüceler bir harika işlenmiş son filmde. Aynı şekilde elflerde. Benim anlayamadığım filmi yorumlayan beyazperde eleştirmeni bu yapıta verdiği puanı veriyorsa diğer filmlere 1-2 yıldız verip ömründe hiç 5 puan vermemiş olmalı :)
Arribas
Takipçi
38 değerlendirmeler
Takip Et!
3,5
20 Eylül 2015 tarihinde eklendi
Hobbit serisinin son filmi diger iki filmin altinda bir film olmus yinede aksiyonu ve macerasi yerinde film olmus. Ve de bu filmde diger iki filme nazaran yapaylik yani cok bilgisayar efekti kullanilmis bir sure boyunca film inandiriciliktan uzak kaliyor.
rudeonerudeone
Takipçi
1.698 değerlendirmeler
Takip Et!
4,0
26 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Başarılı veya başarısız, Orta Dünya hayranları için çok iyi geldiğine inanıyorum Hobbit serisinin. Başarısız olduğunu da düşünmüyorum zaten. Ancak karşılaştırmalı olarak "LOTR'dan daha düşük kalitede", "kitabı kadar iyi değil" tarzında eleştirilerde bulunanlara itiraz etmiyorum. Tek başlarına da izlenebilecek aksiyon-macera filmleri. Bir de Tolkien evreninde yer alınca tüm olay ve karakterler, hepten tadından ...
Devamını oku
Filmin açıklanan ilk ismi olan "The Hobbit: There and Back Again" aynı zamanda Bilbo Baggins'in tüm macerasını kaleme aldığı ve Yüzüklerin Efendisi serisinin son filmi olan Kralın Dönüşü'nde karşımıza çıkan Kırmızı Kitap'ın da adı.
Detaylar
Film, 2 saat 24 dakikalık süresiyle, bugüne kadar çekilmiş en kısa Orta Dünya filmi olma özelliğini taşıyor.
Çekim Mekanları
Filmin çekimleri Peter Jackson’ın Miramar-Wellington’daki kendi tesisinde ve Yeni Zelanda’nın çeşitli gerçek mekanlarında yapıldı. Post prodüksiyon ise Wellington’daki Park Road Post Production’da gerçekleştirildi.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.