Hesabım
    Sabit Kanca
     Sabit Kanca
    22 Mart 2013 Sinemada | 1s 21dk | Komedi
    Yönetmen Alper Mestçi
    |
    Senarist Alper Mestçi
    Oyuncular: İsmail Baki Tuncer, Volkan Kantoğlu, Orhan Aydın
    Basın
    1,5 2 Eleştiri
    Üyeler
    2,1 91 Puanlama, 12 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Sabit Kanca köpeği ile yaşayan bekar ve yalnız bir adamdır ama zekası zehir gibidir. Mahallede, her şeyi bilmesiyle ünlenen ve iyilerin dostu Kanca, zekasını ulusal bir kanalda yayınlanan bilgi yarışmasında ölçmek ve büyük ödülü almak için yola koyulur. Etapta her soruyu bilir, yükseldikçe karşısındaki program sunucusuyla da atışmaktan geri kalmaz. Bu kadar kendisine güvenen, hazır cevap haline rağmen Kanca'nın da bir gönül yarısı, açılıp da sevdiğini söyleyemediği bir kadın vardır... Bir özel televizyon kanalı için yarattığı bilgi programı yarışmacısı "Sabit Kanca" karakteri ile kısa süre içerisinde fenomenleşen İsmail Baki'nin başrolde olduğu filmin senaristliğini ve yönetmenliğini ise Alper Mestçi üstleniyor. Her soruya verdiği hazır cevaplarla ünlenen Sabit Kanca öykü içerisinde keskin zekası ve bitmeyen espri yeteneği ile seyirciyi de anılarına götürüyor. Filmin konuk oyuncuları arasında Halil Sezai, Sinan Çalışkanoğlu, Hayri Hiçler, Burak Topaloğlu ve Feyyaz Yiğit Çakmak gibi isimler yer alıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Sabit Kanca

    Korkmayın içimizden geçmeyecek...

    Yazar: Duygu Kocabaylıoğlu
    Önce bir televizyon şov karakteri, sonrasında internet fenomeni olarak vücut bulan Sabit Kanca tiplemesi, sanal alemden sinemaya geçiş yapan Patlak Sokaklar-Gerzomat, Oğlum Bak Git gibi öncüllerinin izinde ilk sinema filmiyle bu Cuma seyircisinin karşısına çıkacak.Yakın dönem komedi filmlerimiz arasında tabir-i caizse modaya dönüşen bu akım, kendisine belli bir seyirci kitlesi hedefliyor, orası kuşkusuz. İstatiksel olarak 16-25 yaş aralığında öğrenci kesimini ve onların bir nesil üstü olan internet tüketicisini hedef tahtasına koyan yapım, filmin öyküsünde de bu damardan besleniyor.Yapımın senaristliğini ve yönetmenliğini ise İsmail Baki'nin televizyonda yayınlanan programını da çeken Alper Mestçi üstleniyor.  Başroldeki İsmail Baki Tuncer'e skeç yoldaşı Volkan Kantoğlu'nun ağırlıklı olarak eşlik ettiğini düşünürsek, ortada birbirine aşina bir ekibin işi var diyebiliriz. Hal böyle olunca

    Fragmanlar

    Sabit Kanca Dublajlı Fragman 2:03
    Sabit Kanca Dublajlı Fragman
    58.854 gösterim
    Sabit Kanca Dublajlı Fragman (2) 1:09
    Öneriler

    Son Haberler

    TV’de Hafta Sonu (19-21 Mayıs)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    19 Mayıs 2017 Cuma
    TV'de Hafta Sonu (21-23 Ekim)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Demir Adam 2, Hükümet Kadın ve nicesi...
    21 Ekim 2016 Cuma
    TV'de Hafta Sonu (9-11 Eylül)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, Felekten Bir Gece 3 ve nicesi...
    9 Eylül 2016 Cuma
    TV’de Hafta Sonu (26-28 Şubat)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Sabit Kanca, Geniş Aile Yapıştır ve nicesi...
    26 Şubat 2016 Cuma
    2013 Yılının 'En Fena' Adayları Belirlendi!
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    İnternet üzerinden yayımlanan haftalık sinema dergisi Arka Pencere, Altın Kestane/Yılın En Fenaları adaylarını açıkladı!
    30 Ocak 2014 Perşembe

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi

    volkanick
    volkanick

    Takipçi 683 değerlendirmeler Takip Et!

    1,0
    25 Mart 2013 tarihinde eklendi
    Bu filmi izlemek için sinemaya gideceğinize internetteki sabit kanca videolarından birini tam ekran yapıp izleyin daha iyi.
    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 301 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    11 Haziran 2014 tarihinde eklendi
    Sabit Kanca, bir yarışmaya çıkıp bir sürü soru cevaplayınca ve sunucu ile uyumu görülünce bir fenomen oldu ve bundan kısa bir süre sonra birileri "Hadi bunun filmini çekelim" demiş ve ortaya böyle bir film çıktı. Sabit Kanca, bir yarışmada ünlenip bir fenomen olan bir kişiden fazlası değil. Yani onun hakkında başka hiç bir şey pek bilinmiyor ki. O zaman bu filmi nasıl çekmişler ki? Cevap basit; çekememişler. Yani ...
    Devamını oku
    Oguz23
    Oguz23

    Takipçi 76 değerlendirmeler Takip Et!

    1,0
    10 Şubat 2014 tarihinde eklendi
    İsmail bakinin tv şovundan ürettiği sahneleri filme taşımış saçma bir sabit kanca Konusu,sonucu vs. olmayan komik olmayan saçma bir türk komedisi espirilerde yok laf sokmalarla seyirciyi güldürmeye çalışan bütçesiz bir film
    Emirhan Meral
    Emirhan Meral

    Takipçi 4 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    2 Ağustos 2013 tarihinde eklendi
    Bir recep ivedik hayranı olarak sabit kanca karaterini recep ivedik ile kıyaslayanlarla karşılaştığımda önce filmi izledim ve sonra sinirden küplere bindim. para kazanmak, kazandırmak bu kadar kolay olmamalı, hayatımda izlediğim en berbat film, hiç tereddütüm yok, ztn bi kere konu yok filmde bütün filmler bir konuya sahip olduğu için bu filmden daha güzeldir, hatta film değil ki bu sadece bi video. Ve bu videonun yapım ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Sabit Kanca Hakkında

    Bir televizyon programı ve karakter tiplemesi olarak ortaya çıkan ve her soruya anında bir cevabı olan Sabit Kanca karakteri, kısa zamanda bir internet fenomenine dönüşerek televizyondan çok web siteleri üzerinden seyirci kitlesine ulaştı. Resmi youtube kanalı binlerce kişi tarafından izlenen İsmail Baki, +18 kategorisine girecek videolarla da oldukça güldürüyor.

    Yönetmen Hakkında

    Sabit Kanca, yönetmen Alper Mestçi'nin Kanal-İ-Zasyon'dan sonraki komedi türündeki ikinci filmi. Mestçi aynı zamanda bir televizyon yapımı olan İsmail Baki Tv'nin yönetmenliğini üstlenmişti.

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı UIP Türkiye
    Yapım yılı 2013
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 2 başlık
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2013, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2013.

    Yorumlar

    • zafer-calayoglu
      güzel sıkmayan keyif verici bir yapım olmuş, ben en çok meyhane sahnesini beğendim iyi hüzünleniyor o rol olmuş. 5 / 3
    • gozdeee
      çakma recep
    Back to Top