Fury

Evrim E
Evrim E

15 Mayıs 2017 tarihinde eklendi
2.Dünya Savaşını tüm duygusu ile aktaran bir film.
Savaşın insanları neye dönüştürdüğünü, hayatı, savaşta, çatışmada geçen bir adamın savaş arkadaşlarına ve hatta bir silaha olan bağlılığını gözler önüne seren, şuan yönetmeninin David Ayer olduğunu öğrendiğim ve fazlasıyla şaşırdığım, son yıllarda çıkan filmler arasında benim gözümde yüksek konuma sahip bir film.
patoshik
patoshik

15 Ocak 2021 tarihinde eklendi
İkinci dünya savaşının acımasızlığını fazla olmasada bi nebze ortaya koyuyor. Benim en çok hoşuma giden kısım. Alman panzerlerinin PANZER olduğunu anlatan yapıt olması
cmalgac
cmalgac

3 Kasım 2016 tarihinde eklendi
İkinci Dünya Savaşı'yla ilgili mesaj kaygısız, ülke propagandası içermeyen, sadece savaş dramı ve diğer duygularını izleyiciye yaşatmayı hedefleyen, kendi türüne ait masada farklı bir tabakta sunulan meze tadında bir film. Enemy At The Gates, Stalingrad, Der Untergang, Pianist... Bunlarda da fazlaca bireysel ve toplumsal dram görürsünüzü ama Fury biraz daha farklı, her sahnede savaş devam ediyor, ama bir kaç kişinin gözünden, kalbinden gözlemliyorsunuz bunu. Siz de ekibe katılıyorsunuz. Savaşı bu kadar az silah ve asker görüntüsü içermeden bu kadar iliklerinize kadar hissettiren filmi de az bulursunuz. Brad Pitt belki yine aynı jest ve mimiklerle oynuyor ama Shia LaBeouf (Transformers'dan bilebilirsiniz) tamamen alışık olmadığımız bir tiplemeyi oynuyor. Filmi tavsiye ederim. İyi seyirler.
mali
mali

28 Şubat 2015 tarihinde eklendi
Her ne kadar filmde eksiklik olsada sıkılmadan sonuna kadar izleyeceğinizden eminim. Bir kere oyunculuklar olağanüstü. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim Brad Pitt'in sadece yakışıklılığından dolayı bu kadar şöhret olmadığını sanırım herkes farkındadır. Demek istediğim boşuna Brad Pitt olunmuyor. Oyunculuğun sadece güzellik veya yakışıklılıkla bağdaştıranlaradır bu sözüm. Mükemmel bir iş çıkartmış tabiki rol arkadaşları ile birlikte..

Buraya kadar her şey güzel; iyi ama neden o zaman 3,5 yıldız verdin diyebilirsiniz.. Benim değerlendirme sınırımda filmi elit bir yere koymam için her zaman vurguladığım gibi ''Farklı'' olmalı. Kendimce çok önemsediğim bir olaydır. Günümüzde teknolojinin hayal dünyalarını genişletmesi sonucu insanlar artık herşeyin olabiliceğini varsayarak kolay kolay şaşırmıyorlar. İnsanları şaşırtmak adına daha önce yapılmamış film projelerine farklı bir açıdan bakmak mühim bir olay. Uzun lafın kısası film güzel lakin savaş filmi ve de içinde olanları tahmin edebiliyor olsanız gerek...
realist1526 R.
realist1526 R.

14 Mart 2015 tarihinde eklendi
At gözlüğü ile yazılmış bir senaryo.tamamen abd propagandası için yapılmış film.'en iyi, en güçlü,en haklı amerikalılardır, en karaktersizler aşağılık yaratık olan almanlardır' diye bas bas bağıran bir film.biz cüneyt arkın, veya çanakkale filmleri yaparken düşmanın savunmasız kadınlarını korkutarak, ihtiyaç giderir gibi onlarla yatmadık veya bu film kadar onlara hakaret edip, bu film kadar küfredip aşağılamadık.bizim düşmana , insana bakış açımızla nasıl kıyaslarsınız inanılır gibi değil, kendinize gelin.abd düşmanı veya alman hayranı değilim ama bu senaryo inanılmaz şekilde abartılı ve gerçek dışı.filmin anlatım şekli, brad pitt'in oyunculuğunu ve kısmen görselliği ezmiş geçmiş.18 ay tank birliğinde kalmış, 1996-97 kuzey ırak çekiç operasyonuna 2 ay süreyle tank nişancısı olarak katılmış, askeri birlikte değil, tankın içinde 2 ay yaşamış biri olarak yazıyorum ki film gerçek dışıdır, o tank sahneleri yaşanırken o kadar şanslı şekilde asla kurtulamazlar.2 tankla çok şey yapabilirsiz, çok ağır kayıplar verdirirsiniz ama tek tankla o kadar basit değil..tek tankın paletlerine eş zamanlı saldırarak bazı tekniklerle askerler hayatını feda riskini göze alarak paletini attırabiliyor ve tank sabit bırakılarak ikinci safhaya geçip etkisizletirilebiliyor.tankta görev yapan rütbeli arkadaşlarınız, akrabalarınız varsa sorup öğrenebilirsiz.sinemaya bayılırım ama brad pitt'i ve kısmen görselliği çıkar, izlediğim en kötü filmler arasındadır.bir filmde propaganda olabilir bu doğaldır ama prapaganda için film yapılıyorsa asla.sadece amerikalılar veya brad pitt hayranları bu filme 5 yıldız verir.casulties of war'a veya er ryan'ı kurtarmak'a hakaret etmeyin.onlar da abd yapımı.fury için 'sürükleyici ve sıkılmadım ,diyenler 'baskın-2 'yi veya 'acil aramayı' tekrar zlesin.
Beyhan B.
Beyhan B.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

31 Ekim 2014 tarihinde eklendi
Akıcı filmdi.. müzik, kamera çok iyiydi.. senaryo iyiydi ufak tefek hatalar vardı. amerika yı övmüyor mu övmüyor mu eskiden takılırdım buna.. görüntünün müziğin bu kadar etkileyici oldugu filmi kaçırmayın derim.. son yılların güzel filmlerden biri.. 7,7-8,2 /10

Savaş karşıtı olmayan bir filmi, full metal jacket (bilen bilir 10 numara filmdir) gibi yorumlamak, bakalım amerika yı övüyor mu övmüyor mu şeklinde beklentilerle izlemek, saçma bence.. çünkü film böyle bir şeyi bize ikram etmiyor.. film kendi dinamiklerini mükemmel olmasa iyi aktarmış. Film için Burçin Aygün demiş ki.. (Bkz beyazperde eleştrsi) "yer yer militarizmi öven kahramanlık naraları canınızı sıkabiliyor" başka bir yerde de "savaşın belki de seyrini değiştirecek olan bu ekip" demiş.. yaptığı yoruma aldanmayın. gidin izleyin derim. Birde verdiği puana bakın:) bilinen türk sinema eleştirmenlerinin çoğunun ortalamasının altında. beyazperde.com takipçilerini yanlış yönlendiriyor. o daha filmi anlamamış. savaşın seyrinin değişeceği bir durum yok ortada..Filmde savaş neredeyse bitmiş, bölük pörçük direnen son alman kuvvetlerinin, sıkıntı yaratabilecekleri bir kavşaktan geçişini engellemek zorunda kalan amerikalı tank ekibi konu ediliyor.
zafer D.
zafer D.

5 Kasım 2014 tarihinde eklendi
Onca vahsetin icinde insanligini kaybetmemeyi basaran bir adamin hikayesi... Beni derinden etkikeyen bir film oldu. Nazi filmlerine özel hayranligi olan biri olarak, tanklarin bu kadar basrolde oldugu bir filmi ilk kez izledim. Carpisma, patlama, vurulma sahneleri gercegi aratmadi. Kahramanliklar tabi ki abartilacak yoksa film olmaz! Brad Pitt tek basina oynasa da 5 saat sikilmaz izlerdim herahalde, karizmasi inanilmaz. Bu arada filmin tanriyi sorguladigi diyaloglar da oldukca dusundurucuydu! Ve tabi ki bir kez daha Hitler'e lanetler yagdirmayi ihmal etmedik!!
kews K.
kews K.

2 Kasım 2014 tarihinde eklendi
çok güzel bir film , ne denirse densin filmi kim çektiyse tabiki kendinden bahsedicek , ha bu şu değilki amerika hep iyi hayır , burda bu filmin konusunda , o beş askerin yaşam mücadelesi , savaşın gerçekliği savaşın kötü olmasını çok başarılı yansıtılmış, insan evet şunu demeden edemiyor , şu zamanda insanlar yine birbirini öldürüyor , böyle filmler çekildiği halde !
mkutlutan
mkutlutan

4 Kasım 2014 tarihinde eklendi
Fena basamayan film sona dogru Pitt onderliginde 5 kisi 1 tankla dunyalari devirdi.
Basarili degil.
ciziko
ciziko

13 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Gayet güzel bir film. Mutlaka izleyin. Final değişik olmuş.
Ali Ü.
Ali Ü.

28 Ekim 2014 tarihinde eklendi
Gerçekten güzel bir film. Oyunculuk ve efektler müthiş. Senaryo her ne kadar sıradışı olmasa da , filmin özellikle son bölümünü soluksuz izleyeceğiniz bir başyapıt.
Nicat S.
Nicat S.

4 Aralık 2015 tarihinde eklendi
çok saçma bir film. film tipki private saving ryan filminnin aynısı. o kadar alman bir tank ve 4-5 amerkanla beceremiyor. tarihe baktiğimizda bunun aksini görmüş olarız. bide bence nazileri kötülesede almanlara da dolayısı yolla hakaret etmiş. aslna kalirsa bradd bitt-in böyle bir filmde olamsini istemezdim. bir kaç çatışma sahnesi dışında çok kötü bir film
Onur T.
Onur T.

3 Eylül 2016 tarihinde eklendi
Uğur tazegül denen adam. Saydığın filmlerde vatan müdafaası anlatılıyor. Biz kendimizi överiz çünkü bizim yaptığımız doğru. Namusunu vatanını korumak için yapilan mücadeleyi anlatan filmlerle bu fury denen filmi "adamlar yapmış tabi propaganda yapacak" deyip bir tutma. Kadınlara tecavüz edip dünyanın her yerini bombalayıp sonra da boyle filmler yaparak akli evvelleri kandırmaya çalışıyorlar iste. Gavur hayranlığınız bir gün bi yerinizde patlayacaktır. Yok efektler iyiymiş de senaryosu bilmem nasılmış. Abd lilerin kendileri bile propaganda güttükleri filmlerle kendilerini temize çıkardıklarını söylüyorlar.
Amine Y.
Amine Y.

28 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Bugün 4 kişi olarak seyrettik filmi... Kesinlikle çok keyifliydi. Yalnız küfürün de ötesine gidip sürekli sürekli zikredilen bazı kelimeler artık iğrenç vericiydi. Zaten yeterince güzel bir film olmuş, keyifli vakit geçirtiyor seyircisine. "Basit komedi" kısmını abartıp, iğreti verecek seviyeye taşımaya gerek var mıydı?
Barlibar
Barlibar

14 Ocak 2022 tarihinde eklendi
Büyük kısmı bir tankın içerisinde geçen bu film bizlere savaş ortamını tüm gerçekliğiyle göstermeyi hedefliyor. Zaman zaman temposu düşse de muharebe ortamını ve burada alınan kararları en iyi yansıtan filmlerden biri.