Demos
11 Mayıs 2022 tarihinde eklendi
Fury tam bir ikinci dünya savaşı filmi. Yoğunlukla savaştan çok askerlerin nasıl ve ne hissettiği konusuna yoğunlaşıyor. Elbette filmin içerisinde iyi veya kötü nedir gibi gayet derin felsefi soruları sordurma ihtimali olan sahneler de varken, çevredeki barut ve bataklık kokusunu alabileceğiniz direkt sahneler de mevcut. Kısaca anlam kitlesi geniş, senaryosu oyunculukları hoş bir dram filmi. Bazı eksiklikleri olduğu gibi bu eksiklikler sizi rahatsız etmeyecek düzeyde. Savaş, dram gibi konulara ilginiz var ise gözünüz kapalı izleyebileceğiniz bir film, bilhakis eğer bu konular ilginizi çekiyor ise sizi duygulandıracak hatta ağlatabilecek bir film. Aksiyon sahneleri dram öğelerine yer vermek için azaltılmış olsa da filmde gayet hoş yüksek tansiyon bölümler de mevcut. Karakterleri de bir miktar özümsediğinizde zaten filmi sevmiş oluyorsunuz.
Biraz propaganda olsada oldukça kaliteli ve savaş psikolojisini çok güzel anlatıyor "Doğru yada yanlış yok burada, bizim işimiz onları öldürmek onların işi bizi öldürmek hepsi bu"
Aslinda film guzel ama olmasi gerekenden de fazla abarti var mesela sonda o kasabaya almanlar gelmesn diye tutma gorevi veriliyor ve tutmak icin canlarini feda ediyorlar bu guzel bir davranis amabir sorun var okadar egitimli ss taburunu nerdeyse yok etmiler simdi tamam olu adkerleri yakip kedileri gibi tuzak kurmuslar ve bikacini harcamislar sonucta tankin icinde hem tuzak hem makineli hemde hala top calisir durumda bir ara mermiler bitiyor sonuna kadar kahramandik demek icin dışarı çıkıp cephane alıyorlar hadi onuda anldikta okadar adam tuzakla bir kacini yedide almanlarda salak degil filmin baslarinda panzerfaust ile kucucuk velet bir tanki havaya ucuruyor bu mumkun o savar cok unlu ve veletlern elinde bile olumcul ama sonda iki taraftanda yiyor onu o tank ama sadece yukleyici oluyor tank havaya ucmuyor sona tiger bunlari delemiyor o 88 lik flag o tanki ikiye katlar digerlrini deliyorda ona olanak olmsn diye niye delemiyor o da sacma yani yanindaki odun parcalarimi koruyor digerlrinin demir korunmuyordaonun odunlri ne yapsin neyse ellerindeki teknolojinij başta kotu oldugunu soylyerek sonra o teknolijiyle yapamayavaklari isetife kahramnmis gibi sonuna kadar fazlsiyla yapmalari abrti olmus madem kahramndi neden zamninfa o askerlrin degerini bilmrdniz ki filmin basina nereli olursan ol devltn umunda olmz hepimiz yemiz demeye getiriyor o var ve olmaycak seylrl abrti kahramnlik var ordaki bir ss panzer atsa bitmeli amabitiyor basroller diye neyse bu abartilar sacma ama yinede alisik oldugumuz abd aksiyon ovgusu ile izlenebiliyor ve sacmaliklara bkmayaim basroller diye onun dışında güzel film yani
Gerçekten güzel bir film. Oyunculuk ve efektler müthiş. Senaryo her ne kadar sıradışı olmasa da , filmin özellikle son bölümünü soluksuz izleyeceğiniz bir başyapıt.
Uğur tazegül denen adam. Saydığın filmlerde vatan müdafaası anlatılıyor. Biz kendimizi överiz çünkü bizim yaptığımız doğru. Namusunu vatanını korumak için yapilan mücadeleyi anlatan filmlerle bu fury denen filmi "adamlar yapmış tabi propaganda yapacak" deyip bir tutma. Kadınlara tecavüz edip dünyanın her yerini bombalayıp sonra da boyle filmler yaparak akli evvelleri kandırmaya çalışıyorlar iste. Gavur hayranlığınız bir gün bi yerinizde patlayacaktır. Yok efektler iyiymiş de senaryosu bilmem nasılmış. Abd lilerin kendileri bile propaganda güttükleri filmlerle kendilerini temize çıkardıklarını söylüyorlar.
Bugün 4 kişi olarak seyrettik filmi... Kesinlikle çok keyifliydi. Yalnız küfürün de ötesine gidip sürekli sürekli zikredilen bazı kelimeler artık iğrenç vericiydi. Zaten yeterince güzel bir film olmuş, keyifli vakit geçirtiyor seyircisine. "Basit komedi" kısmını abartıp, iğreti verecek seviyeye taşımaya gerek var mıydı?
İzlediğim en iyi 5 savaş dram kategorisinde yer almayı hakeden başyapıt gerek duygu yüklü sahneleri gerek savaş psikolojisi 3 kere izledim bu 4 olacak.
Akıcı filmdi.. müzik, kamera çok iyiydi.. senaryo iyiydi ufak tefek hatalar vardı. amerika yı övmüyor mu övmüyor mu eskiden takılırdım buna.. görüntünün müziğin bu kadar etkileyici oldugu filmi kaçırmayın derim.. son yılların güzel filmlerden biri.. 7,7-8,2 /10
Savaş karşıtı olmayan bir filmi, full metal jacket (bilen bilir 10 numara filmdir) gibi yorumlamak, bakalım amerika yı övüyor mu övmüyor mu şeklinde beklentilerle izlemek, saçma bence.. çünkü film böyle bir şeyi bize ikram etmiyor.. film kendi dinamiklerini mükemmel olmasa iyi aktarmış. Film için Burçin Aygün demiş ki.. (Bkz beyazperde eleştrsi) "yer yer militarizmi öven kahramanlık naraları canınızı sıkabiliyor" başka bir yerde de "savaşın belki de seyrini değiştirecek olan bu ekip" demiş.. yaptığı yoruma aldanmayın. gidin izleyin derim. Birde verdiği puana bakın:) bilinen türk sinema eleştirmenlerinin çoğunun ortalamasının altında. beyazperde.com takipçilerini yanlış yönlendiriyor. o daha filmi anlamamış. savaşın seyrinin değişeceği bir durum yok ortada..Filmde savaş neredeyse bitmiş, bölük pörçük direnen son alman kuvvetlerinin, sıkıntı yaratabilecekleri bir kavşaktan geçişini engellemek zorunda kalan amerikalı tank ekibi konu ediliyor.
5 Tane tankla tank oyunu oynamışlar sahneler beni hiç etkilemedi.Hiç sürükleyici değil nasıl 7,7 puan almış anlayamadım. Yerli çoğu film bundan iyidir..Vakit kaybetbeyin.
Film benim için hayal kırıklığı oldu. Evet görüntü yönetmeni çok iyi iş çıkarmış, evet oyunculuklar çok iyi ama bir senaryo bu kadar mı mantık hatalarıyla ve boşluklarla dolu olur. Senarist yüzündne film vasatı geçemiyor maalesef.
Bence film on numara beş yıldız. Gerçekten Brad Pitt in depresyon sahneleri ve Logan Lerman ın kin duygusu çok inandırıcı bir performanstı. İzlediğinim en güzel film buydu. Ki bir transformers manyağıyim.
Truva (Brad Pitt'in ölüm sahnesi) ve Dağ-II (4-5 arkadaşın son güçleri ile savunma savaşı yapması) filmlerinin karışımı gibi gördüm filmi. Benzettim sadece. Filmi övmek ya da kötülemek için değil.