Hesabım
    Bela
     Bela
    11 Temmuz 2014 Sinemada | 1s 53dk | Dram, Gerilim
    Yönetmen Alex Van Warmerdam
    |
    Senarist Alex Van Warmerdam
    Oyuncular: Jan Bijvoet, Hadewych Minis, Jeroen Perceval
    Orijinal adı Borgman
    Basın
    3,5 2 Eleştiri
    Üyeler
    3,5 11 Puanlama, 1 Eleştiri
    Beyazperde
    4,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Kendilerini toplumdan tamamen soyutlayan bir topluluğun üyesi olan Camiel Borgman, toprağın altında insanlıktan uzak bir ritüelde yaşadığı gizli evinin yabancılar tarafından keşfedilmesi sonrasında ormanı terk eder. Borgman, uzun zaman sonra ilk kez yollara düşer ve gördüğü ilk evin kapısını çalar. Varlıklı bir aileye ait olan ev, kendini bir şekilde kabul ettirmeyi başaran bu beklenmedik misafirin gelişiyle esrarengiz ve ürkütücü olaylara ev sahipliği yapmaya başlar. Borgman arkadaşlarının da yardımıyla alışılmadık yöntemlerle düzenin parçası olan her şeyi ele geçirmeyi başararak olağandışı bir sistem kuracaktır.

    Sıradışı konu ve atmosferleriyle Alex van Warmerdam'ın yazıp yönettiği 'Bela'nın başrollerini Jan Bijvoet, Hadewych Minis ve Jeroen Perceval paylaşıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,0
    Çok İyi
    Bela

    Borgman bir gün kapınızı çalarsa?

    Yazar: Kaan Karsan
    Alex van Warmerdam, Avrupa Sineması dahilinde sahip olduğu ayrıksı yeri tırnaklarıyla kazarak elde etmiş bir yönetmen... Daha da ileri gidersek, Avrupa’da düzenlenen türlü film festivallerinin hiçbir zaman adı tam olarak öne çıkmayan, gizli yıldızlarından biri... Yönetmenin son filmi ‘Bela’ da, adeta kendisinin kariyer özeti niteliğinde, kendini temize çektiği ‘farklı’ bir çalışması... Hayran kalmamak çok zor.Bela/Borgman, karanlık  bir hikaye anlatıyor. Toprağın altında yaşayan, toplumun süpürdüğü evsiz bir adamla birlikte yeryüzüne çıkıyoruz. Peşinde yine aynı toplumun bağrına bastığı figürler var... Bir rahip mesela. Muhtemelen taşra ahalinin kesinlikle şüpheli bakmadığı birisi... Tüfeğiyle Borgman’ın peşinde. Onu öldürmek, ondan kurtulmak istiyor. Bu noktada Borgman’ın bir suçlu olduğunu anlıyor ancak hangi tür bir suçlu olduğu bilgisini elde edemiyoruz.Bunun akabinde Borgman, ‘iyi n
    Bela Orijinal Teaser 1:19
    4.057 gösterim
    Bela Türkçe Altyazılı Fragman 1:21
    Bela Türkçe Altyazılı Fragman
    3.338 gösterim
    Bela Orijinal Fragman 1:19
    1.080 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Hakettiği Değeri Göremeyen 15 Film!
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    24 Haziran 2017 Cumartesi
    Vizyonda Bu Hafta!
    Haberler - Özel Dosyalar
    11 Temmuz haftasında vizyonda 8 yeni film var! Merakla beklenen son Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti, çocuklar için Pıtırcık…
    10 Temmuz 2014 Perşembe
    2013 Cannes: Alex Van Warmerdan'dan Borgman Festivalde!
    Haberler - Festival ve Ödüller
    Hollandalı yönetmenin son filmi bu sabah Cannes'da gösterildi. İşte filmden ve basın konferansından notlar özel haberimizde!
    19 Mayıs 2013 Pazar

    Oyuncular

    Jan Bijvoet
    Rolü : Camiel Borgman
    Hadewych Minis
    Rolü : Marina
    Jeroen Perceval
    Rolü : Richard
    Alex Van Warmerdam
    Rolü : Ludwig

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Bu Film Hakkında

    ''Bela'' 2014 Oscar Ödülleri'nin Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde Hollanda'yı temsil etmişti. Film ayrıca 38 yıl aradan sonra Cannes Film Festivali'ne seçilen ilk Hollanda filmi oldu.

    Detaylar

    ''Bela'' yönetmen Alex van Warmerdam ve görüntü yönetmeni Tom Erisman'ın birlikte çalıştığı dördüncü sinema filmi. İkili daha önce Grimm (2003), Ober (2006) and The Last Days of Emma Blank (2009) filmlerinde de beraber çalışmıştı.

    Detaylar

    Filmin yapımcısı Marc van Warmerdam, filmin yönetmeni Alex van Warmerdam'ın erkek kardeşi. 1973 yılından bu yana birlikte çalışan kardeşler, bu yıl bir tiyatro şirketi kurarak birlikte birçok şova ev sahipliği yapmışlar. Bunun sonrasında 1993 yılında Graniet Film isimli bir yapım şirketi kurmuşlar. 

    Teknik bilgiler

    Ülke Hollanda, Belçika, Danimarka
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2013
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 3 başlık
    Bütçe -
    Dil Hollandaca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2013, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2013.

    Yorumlar

    Back to Top