Hesabım
    Şans Ayağıma Geldi
    BEYAZPERDE ELEŞTİRİSİ
    2,5
    Geçer
    Şans Ayağıma Geldi

    Sandler'dan vasat altı bir komedi...

    Yazar: Ekin Limoncu

    Komedi filmleriyle adını duyurmuş ama bir taraftan da başarılı dram filmleriyle göz dolduran Adam Sandler ve Kazananlar Kulübü, The Visitor gibi dâhice filmlerin hem yönetmenliğini hem senaristliğini yapmış Thomas McCarthy’i aynı projede görünce ister istemez beklenti yükseliyor. 4 kuşak boyunca babadan oğula geçen bir ayakkabı dükkanında ayakkabıcılık yapan Max Simkin (Adam Sandler)’in kendi dikiş makinası bozulunca, büyük büyük dedesinden kalan dikiş makinasını kullanmak zorunda kalmasıyla hikaye başlıyor. O makinayla diktiği her ayakkabı, sihirli bir ayakkabıya dönüşüyor çünkü Max ayakkabıları giydiği anda o kişilere dönüştüğünü fark ediyor.

    Dönüştüğü kişiler arasında transseksüel bir kadın, mafyalarla iş birliği yapan siyahi bir adam, kendi halinde şişman siyahi bir çocuk, güzel ve alımlı komşusunun erkek arkadaşı var. İlk başlarda bu durum eğlenceli bir deneyimken bir zaman sonra tahmin edilebileceği üzere Max’in başına işler açmaya başlıyor. Film boyu bu belalar daha da karmaşıklaşıyor, hatta hızlı bir sona doğru ilerlerken saçmalıyor.

    Filme senaryo açısından baktığımızda bir animasyon filmi senaryosu olarak daha başarılı olabileceğini görmek mümkün. İzleyicinin yaşadığı sorun Adam Sandler ile ilgili değil, tamamen yönetmen ve senarist Thomas McCarthy ile ilgili. Senaryodaki kopukluklar ve akılda sürekli soru işareti oluşturan sahneler film boyu sürüyor.

    Bazı filmler senaryo halindeyken çok iyi görünür ve kulağa başarılı gelebilir ancak beyazperdeye aktarıldığında sonuç farklı olur. O film kağıtta kalmalıdır! Şans Ayağıma Geldi hem senaryo anlamında hem de yönetmenlik anlamında başarılı olamamış filmlerin arasına giriyor. Eğlendirmek isterken sıkıcı bir karışıklığa doğru yol alıyor. 

    McCarthy gerçek karakterler yaratmadaki başarısını bu filmde gösteremiyor. Belki de filmin tek iyi yanı günümüz insanlarının çekincelerini gözler önüne sermesi.  ‘Bir insana dış görünüş olarak benzemek istemek aslında beklenmedik şeylere yol açar’ mesajını film boyunca görüyoruz.

    Adam Sandler,  Click, Punch-Drunk Love ya da Reign Over Me filmlerindeki kadar iyi bir oyunculuk sergilememiş olsa bile hayattan beklentisi kalmamış bir orta yaş bunalımlı ayakkabıcıyı izleyiciye yansıtmış. Dustin Hoffman ve Steve Buscemi’yi kısa da olsa filmin içinde görmek gülümsetiyor.

    Adam Sandler’ın belki en kötü filmi olmayabilir ancak Şans Ayağıma Geldi iyi bir film maalesef değil.

    twitter.com/ekinlimonj

    Daha Fazlasını Göster

    Yorumlar

    Back to Top