Whiplash
4,2

Arda Doğan
Arda Doğan

28 Mart 2020 tarihinde eklendi
sadece sonu için bile izlenir.
Gülsenem Acar
Gülsenem Acar

28 Ocak 2020 tarihinde eklendi
Tek kelimeyle EFSANE... İzledikten sonra kalp ritminizi yavaşlatamıyorsunuz böyle bir mutluluk......
Selami T.
Selami T.

5 Haziran 2018 tarihinde eklendi
BEĞENMEMEK ELDR DEĞIL MÜKEMMEL BIR FILM OYUNCULUKLAR ZATEN TARTIŞMAYA KAPALIDIR EFASANEDİR İZLEYİN 10/9
Sertuğ T.
Sertuğ T.

21 Ocak 2017 tarihinde eklendi
"Aferin İngilizcedeki En Kötü Kelimedir " Film hakkında diyeceğim tek şey şu ki Film Muazzam. Normalde Dram / Gerilim türünü sevmeyen biriyim ama sevmeme rağmen bu film yeterince doyurucu . Konu olarak olsun çekimler olarak olsun senaryo ve kurgu olarak olsun . Özellikle Tek Ana Karaktere odaklanmaları ve neredeyse diğerlerinin yardımcı olarak kalması daha hoştu biyografi tadına dönmüştü film . Ve Ana karaktere odaklanması sadece çok iyiydi. Filmde başarı öyküsü cidden çok iyi anlatılıyor. Eli kanayana kadar bateri çalması yara bantlarının sökülüşü elindeki kanın buzla karışımı bu anlar sinematografi bakımından çok iyi sahnelerdi. Melissa Benoist te çok az ama iyi oynamış. J.K Simmonsa bayıldım Karakterine bürünmüş sanki Bir an onu değil karakteri izliyorum sandım.Ve Filmin yıldızı Miles Tellerdan bahsetmesek olmaz kendisi cidden Bateri sahnelerini kendi çalmasıyla ve rölünün hakkını vermesiyle filmi izletiriyor. Filmde çalan parçalar çok hoş özellikle " Whiplash" parçası ve aynı zamanda Süpriz Finali Süsleyen " Caravan" parçası. Müzikle alakası olmayan insanları bile kendi içine çekip sıkılmaktan uzak tutuyor Whiplash ben film öle bir etki yaratıyor ki 1-2 saat bu etkiyi atmak benim için zordu. Fletcher karakterinin şu sarf ettiği sözler filme geri döneme sebep olacak sanırım. " İnsanlar beni yanlış anlıyor. Benim amacım sadece İnsanın sınırlarını zorlamak yapabileceğinin daha fazlasını yaptırabilmek. " 9.0
cmalgac
cmalgac

3 Kasım 2016 tarihinde eklendi
Bir kere daha izlerim ama bir kaç yıl sonra değil, belki hemen belki bir kaç gün sonra. Çünkü filmin ruhu çok etkileyici, etkilenmeniz gereken bir ruh. Eğer etkilenmiyorsanız, ya filmi izlerken başka bir şey düşünüyorsunuzdur ya da uyuyorsunuzdur. Film epik, trajik, dramatik öğelerin karşımından oluşan bir 'ritmik gürültü' resitali. 'Ritmik gürültü' diyorum çünkü; yüksek sesle çalınan hızlı ritmli parçalardan oluşan meydan okumalardan oluşuyor. İşte bu yüksek ritmli meydan okumalar, size de kendi hayatınızın ritmi, tanıdığınız birinin meydan okumaları gibi şeyleri sorgulatıyor. Baştan sona farklı film. Kesinlikle tavsiye ederim.
Ezgi D.
Ezgi D.

10 Eylül 2015 tarihinde eklendi
Filmi izlerken kendimden geçtim, bi' ara kütüphanede olduğumu unutmuşum kovulacaktım neredeyse. Ellerimi de fark etmeden basımın üstüne koyup "hadi beee hadi " diye seslendim tabi bağırmakta olabilir . Yani kendinden geçmek bu olsa gerek. Miles Teller her role yakışıyor, her rolü hakkıyla yerine getiriyor. Simmons da var tabi adam kendini yırttı resmen . İkisi de nefes kesen bir performans sergilemiş. kendilerinden bir parça bırakmışlar filmde. İzleyin! Hiç sıkılmayacağınız, sürekli kendinizi bir saniye bile bırakmadan kaptıracağınız bir film. Yazacak çok şey var ama fazla uzun oldu..
KaliteTAKİP
KaliteTAKİP

6 Ağustos 2015 tarihinde eklendi
İnanılmaz performanslar filmi.. Sinema sanatı adına İki inanılmaz oyuncu ve bir yönetmen. Müzik sanatı adına “kabiliyetin yoksa sonun rock grubunda çalmak olur” düsturundan yola çıkan jazz kültürü.. Her iki anlamda da yüceltilmiş performanslar izledik 100 dakika boyunca.
Amerika’ nın en prestijli müzik okulu olan Shaffer’ ın, en önemli orkestra şefi Terrence Fletcher (J.K. Simmons)’ ı izlerken acaba büyük bir müzik dehası mı yoksa takıntılı ve ruh hastası mı diye karar veremezken, büyünün final sahnesine kadar çözülemediği gerilim dolu bir film izliyoruz aslında. Yine aynı okulun birinci sınıf öğrencisi ve yetenek mücevheri Andrew Neiman (Miles Teller)’ ın hocası Fletcher ile olan ilişkisi, son zamanların en fırtınalı sinama olaylarından biri olduğu iddiasındayım. Tabi anlatımı epikleştiren en önemli faktör Damien Chazelle’ nin üstün yönetmenlik performansı. Memleket insanının Jazz dünyası ile olan ilişkisi malum noktada fakat bahsedilen bu sinemasal olay gerçekten jazz’ ın ötesine geçmiş. Hatta neredeyse jazz’ sevdirecek türden.Filmi izlerken bir yerden sonra filmdeki provaları savaş sahnelerine, müzisyenleri de gazilere benzettim resmen. Gerçekten çok başarılı bir filmdi. Tabiki son olarak J.K. Simmons'un oyunculuğu mükemmeldi tek başına aldı götürdü filmi. Aldığı en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü de sonuna kadar hak etti onun oyunculuğu için bile filmi izleyebilirsiniz şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka izleyin pişman olmazsınız iyi seyirler...
Demirtas
Demirtas

3 Ağustos 2015 tarihinde eklendi
Eleştirmenler bazen beklentileri öyle yükseltiyorlar ki. Ne fırtınalar kopardı bu film. İzledim. Kötü bir film mi? Kesinlikle hayır. Ama abartıldığı kadar da iyi bir değilmiş. Bunu gördüm. Her şeye rağmen izlemenizi tavsiye ederim ama düşük beklentilerle izleyin.
lifeisbeautiful
lifeisbeautiful

9 Temmuz 2015 tarihinde eklendi
film güzel.. fakat konunun biraz silik işlendiğini düşünüyorum.. evet oyunculuklar üst düzeyde fakat yan rollere biraz daha ağırlık verilip film daha detaylı işlenebilirmiş.. yinede bu filmin etkileyici olmadığı anlamına gelmiyor..10/8,4.. mutlu seyirler..
Erkin H.
Erkin H.

4 Mayıs 2015 tarihinde eklendi
Sinirlari zorlayan bir Film. Filmi seyrederken bile insan yoruluyor. Filmde her şey mükemmel tasarlanmiş ister sahneler olsun ister oyunculuk karakterleri olarak döktürmüşler. J. K. Simmons kendini roluna öyle kaptirmişki film olduğuna şübhe ediyorsun. Oscarlik bir performans sergiledi. Miles Teller de hiç ondan geri kalan tarafı yoktu. Oda rolu o kadar içine kapanib oynuyorki seyrederken kendinizi filmle özleşdiriyorsunuz. Tavsiye edilir bir film çikmiş. İyi seyirler
Umayumay
Umayumay

6 Nisan 2015 tarihinde eklendi
En iyi ses miksajı oscar ödülünü sonuna kadar hak etmiş film. Müziklerine hayran kaldım, son sahnesini nefesimi tutarak izledim.
Zaten başarı filmlerini çok severim ve bu film de gerçekten çok iyi bir başarı filmi olmuş. Kesinlikle tavsiye.
mumillica
mumillica

26 Mart 2015 tarihinde eklendi
Bağımsız sinemadan ve genç bir yönetmen Damien Chazelle elinden çıkan, ayrıca 87. Akademi Ödüllerinde 3 dalda Oscar heykelciğini kazanan “Whiplash”, son dönem izlediğim filmler içinde en başarılı film olarak hem gönlümde hem de aklımda yer etti.
jamesbond-2
jamesbond-2

18 Mart 2015 tarihinde eklendi
Çok iyiydi,müzikle aram çok iyi değildir ama whiplash farklı bir deneyim yaşattı bana ve hem gözlerimin hem de kulaklarımın pasını silmeyi başardı
Oral Sayin
Oral Sayin

4 Mart 2015 tarihinde eklendi
Hayatta bir şeyleri başarmak isteyen, hatta o dalda en iyisi olmak isteyen herkesin izlemesi gereken bir film. İzledikten sonra ya kendinizi o işe adayacak ya da direk vazgeçeceksiniz, çünkü ne kadar zor olduğunu iliklerinize kadar hissettiriyor.
Eğer ki müzisyenseniz, hatta bateristseniz bu film müzik hayatınıza başka bir bakış açısı katacaktır. Miles Teller'ın final performansı, J.K. Simmons'un oyunculuğu kesinlikle muhteşem.
mali
mali

28 Şubat 2015 tarihinde eklendi
Filmi herkes beğenmeyebilir, insanın biraz film kültürü olmalı bu filme sevimli bakabilmesi için. Çünkü hissetmeli J.K Simmons'un o muzzam oyunculuğunu; çünkü hissetmeli o benzersiz kurguyu, çünkü hissetmeli ana karakterin hiç bitip tükenmeyen sınırsız ''arzusunu''...

Her ne kadar Jazz müziği temalı bir film olsa da kendisini başka alanlara adamış insanlara da dokunuyor bu film. Ki ben Jazz müziği sevmeme rağmen bu filmi gereğinden fazla benimsedim. İzlenmeli, izlettirilmeli