Hesabım
    Otopsi
     Otopsi
    14 Nisan 2017 Sinemada | 1s 30dk | Korku, Gerilim
    Yönetmen André Øvredal
    |
    Senarist Ian B. Goldberg, Richard Naing
    Oyuncular: Emile Hirsch, Brian Cox, Ophelia Lovibond
    Orijinal adı The Autopsy Of Jane Doe
    Basın
    3,5 1 Eleştiri
    Üyeler
    3,7 69 Puanlama, 10 Eleştiri
    Beyazperde
    4,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Baba Tommy ve oğul Austin birlikte çalışan adlî tıp memurlarıdır. Austin annesinin ölümünden sonra babasını yalnız bırakmamaya gayret etse de yavaş yavaş kendi hayatını kurabilmek adına kız arkadaşıyla birlikte şehir değiştirmeyi planlamaktadır. Bunu babasına söyleyeceği akşam evlerinin bodrum katında yer alan morglarına bir ceset getirilir. Görünürde hiçbir ölümcül yarası olmayan genç kadın cesedi hakkında bütün bilgiler belirsizdir. Baba-oğul cesedi inceledikçe tutarsız ipuçları bulmaya başlarlar. Ancak bilmedikleri şey, cesedin sıradan bir cinayet kurbanı olmadığıdır. İkili cesedi inceledikçe işler daha da gizemli ve tehlikeli bir hal almaya başlayacaktır...

    André Øvredal tarafından yönetilen filmin senaryosu Ian B. Goldberg ve Richard Naing'e ait. Başrolleirnde ise ünlü oyuncular Emile Hirsch, Brian Cox ve Ophelia Lovibond yer alıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,0
    Çok İyi
    Otopsi

    Buyrun otopsi masasına!

    Yazar: Burçin Aygün
    Testere serisi ile bir kez daha hortlayan şok edici sürprizlere gebe filmler kervanına bu kez hem şok seviyesi yüksek, hem de akıllı bir korku projesi katıldı; Otopsi! Daha önce izleyicisini ikiye bölen ancak genele baktığınızda orijinal ve ilgi çekici bir yapım olarak akıllarda kalan Troll Avı’nın yönetmeni André Øvredal bu sefer çok daha farklı bir işe kalkışmış. Altından da fazlasıyla kalkabilmiş. Øvredal’ın şimdilik son çalışması olan Otopsi, adından da anlayabileceğiniz gibi korku unsurunu direkt olarak bir ölüden ve ölümün kendisinden alıyor. Tek bir müstakil evde, daha çok da bu evin en alt katındaki morg bölümünde geçen hikaye, ömrünü bu işe vermiş olan bir baba ile geleceği hakkında halen kararsız oğlu arasında geçiyor. Oldukça sıradan bir akşam, son dakikada gelen “mesai”, eğlenceli bir muhabbet ve korku dolu bir gece. Morgun sahibi, aklı başında baba Tommy rolünde sinema dünya
    Otopsi - Altyazılı Fragman 2:09
    Otopsi - Altyazılı Fragman
    69.200 gösterim
    Otopsi - Orijinal Fragman 2:24
    9.535 gösterim

    Ekstra Videolar

    Beyazperdede Bu Hafta (14 - 20 Nisan) 3:17
    Beyazperdede Bu Hafta (14 - 20 Nisan)
    1.093 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Beyazperde Yazarları Seçti: 2017'nin En İyi Korku Filmleri!
    Haberler - Özel Dosyalar
    13 Aralık 2017 Çarşamba
    Vizyondaki Filmler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Bu hafta yepyeni 6 film vizyona giriyor. Mezeci Çırağı, Yaşamak Güzel Şey, Hızlı ve Öfkeli 8 ile Otopsi filmleri haftanın…
    13 Nisan 2017 Perşembe
    Nisan Ayında Vizyonda Ne Seyretsek?
    Haberler - Özel Dosyalar
    Geldi bahar ayları titrer gönül yayları...
    1 Nisan 2017 Cumartesi
    "Autopsy of Jane Doe"nun Türkçe İsmi Belli Oldu, Altyazılı Fragmanı Geldi!
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    "Otopsi" 14 Nisan'da sinemalarda!
    28 Mart 2017 Salı
    The Autopsy of Jane Doe'dan Poster Geldi!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Emile Hirsch'in başrolünde olduğu filmden poster geldi!
    25 Aralık 2016 Pazar

    Oyuncular

    Emile Hirsch
    Rolü : Austin Tilden
    Brian Cox
    Rolü : Tommy Tilden
    Ophelia Lovibond
    Rolü : Emma
    Olwen Catherine Kelly
    Rolü : Jane Doe

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Ilknur K
    Ilknur K

    Takipçi 1.236 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    18 Ağustos 2019 tarihinde eklendi
    Film gerçekten başından sonuna kadar sizi geriyor. Olay örgüsü ve merak uyandıran gidişatı iyi işlemişler. Ama neden ve kim sorularına cevap alamadığınız bir film. Bazı şeyler sizi meraklandırıyor ama filmin sonunda o merakınız giderilmiyor. Ama genel olarak oldukça başarılı bir film.
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    13 Ağustos 2018 tarihinde eklendi
    Beklediğimden iyi bir filmdi. Bu tarz filmlerde genellikle ciddi mantık boşlukları olur. Bu filmde de yok değil ancak dediğim gibi beklediğimden daha azdı hiç olmazsa. Kısa süresi ve gizemi sürekli harlayabilmesi sayesinde çok rahat izleniyor.
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.438 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    18 Nisan 2017 tarihinde eklendi
    bu kadar iyi bir film olmasını beklemediğim güzel sürprizlere ve olay örgüsüne sahip kaliteli bir yapım 8/10
    theyurdal
    theyurdal

    Takipçi 550 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    30 Eylül 2021 tarihinde eklendi
    Gerilimi ve gizemi bu kısa sürede çok güzel karşımıza çıkarmışlar.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Detaylar

    Norveçli yönetmen André Øvredal'a, Korku Seansı(2013) filmi bir korku filmi yapmak için esin kaynağı oldu. Hemen ajansını aradı ve onlara iyi bir korku filmi senaryosu bulmaları gerektiğini söyledi. Bir ay sonra ona bu filmin senaryosunu gösterdiler ve Øvredal hemen bu senaryo ile ilgilendi.

    Detaylar

    Martin Sheen başlangıçta Tommy rolünde tanıtıldı ancak zaman çatışmaları nedeniyle filmi terk etmek zorunda kaldı. Yerine Brian Cox girdi.

    Detaylar

    Stephen King film hakkında "Alien ve erken dönem Cronenberg'e rakip bir "body horror" türü korku filmi. İzleyin ama yalnız değil." dedi.

    Teknik bilgiler

    Ülke İngiltere, ABD
    Dağıtımcı TME (The Moments Entertainment)
    Yapım yılı 2016
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 4 başlık
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2016, En iyi film: Korku, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2016.

    Yorumlar

    • Aykutts ?.
      film beni İLİKLERİME kadar korkuttu ! İlk 15 dak. hariç muhteşem bir gerilim - gizem- stres - korku söz konusu. Özetle son yılların EN İYİ KORKU FİLMİ ! Hem de evde birileri olmasına rağmen korktum ki evde yalnız olsam ne olurdu bilemiyorum ! Sıradan bir gerilim filmi gibi başlıyor. Ama Morg'un kedisinin cesedi gördüğü an tepki vermesi ile korkmaya başlıyorsunuz. Otopsi anında hem her dakika cesedin canlanmasını beklemek korkuyu artırıyor. Cesedin gözlerindeki değişimleri bilmem fark ettiniz mi ? Hemen hemen her sahne geçişinde gözlerinde farklı bir duygu görüyorsunuz, ürpertici ! Paranormal olayların başlaması ile saçma ve klişe sahneler bekliyorsunuz ama öyle olmuyor ! Korku tavan yapıyor. Genelde korku filmlerinde bölüm bölüm korkarsınız. Ama bu filmde devamlı bir ürperti - korku yaşıyorsunuz. Muhteşem bir finalle de film sona eriyor
    • kadriye ?.
      Aslında konu güzel ama senaryo ve işleniş olarak eksikleri var.özellikle yabancı sinemalarda bir çok sorunun cevabı yok.belli olaylar oluyor ama neden olduğu kimin yaptığı,neden yaptığı hep yanıtsız.sen izleyip gerilmene bak gerisini boşver anlayışı var.Film şeytan içeriklimi,cin içeriklimi,büyü içeriklimi belli değil.Filmde otopsi sonucunda ortaya çıkanlar kıza bir ayin yada büyü yapıldığı görülüyor ama bunun neden yapıldığının,yapanların kızla zorunun ne olduğu,bunu kimin yaptığı hiç belli değil.kız ayini kendi kendinemi yapmış ? Kendine yaptıysa otopsisini yapanlarla zoru ne ?Filmden keyif alıp almadığıma gelirsek evet aldım ama açık söylemem gerekirse pek de bişey anladığım söylenemez.çok enterasan şeyler oluyor ama neden oldunu öğrenemiyorsun.ben meraklı bir insan değilim benim için nedeni önemli değil görsel olarak gerileyim yeter diyorsanız çok beğenirsiniz.
    • Sevcan O.
      Bu sene çıkan eb sağlam film diyemem ama en sağlam filmlerden biri diyebilirim hem gerilim teması olsun hem gizem teması olsun hemde korku teması olsun film her bakımdan dört dörtlük olmuş. Filmin zamanı da çok iyi ayarlanmış hani 2 saatlik bir yapım olsa belki sıkılma payı yaratabilirdi ama sürenin ayarlanmış olması filmde sıkılma payı yaşamanızı da ortadan kaldırıyor arkadaşlar. Neyse lafı çok uzatmadan sonuca gelecek olursak eğer bem çok beğendim kesinlikle ama kesinlikle tavsiye eder şimdiden iyi seyirler dilerim .
    • Ali S.
      Soğuk ve kasvetli otopsi morgu. Çok farklı görünse de insanı son derece farklılaştıran ve duyarsız kılan bir iş gibi görünmüştür hep. Filmde de bunun yansımalarını görüyoruz. Birçok kadavra arasında geçen çoğunluğu iki ama Jane Doe'yu da katarsak ki katmalıyız diye düşünüyorum üç kişilik bir film. Tek mekanda geçiyor ve her anı sürükleyici bir film. Psikolojik oyunlar ve insanın yanılması durumları da etkili bir biçimde yansıtılmış. Bizdeki vizyon tarihi son derece geç bir tarih olarak görünse de burada, sinemaseverlerin, özellikle de gerilim filmi sevenlerin, web üzerinden göz ardı etmeyecekleri bir seçenek olarak duruyor.
    • Selin demire L.
      Sıradan bir gençlik havası ile başladı. Daha sonra atmosfer birden değişti. Jane'in otopsisi sırasında birden kalkacağını düşünüp durdum hatta kendimi buna hazırladım. Bu nedenle film boyunca büyük gerilim içindeydim. Kurgu çok güzel olmuş çünkü son dönemde korku temalı filmlerde sürekli ruh konusu işleniyor ve izleyici buna alışageliyor. Farklı tarzda olduğu için benim inanılmaz ilgimi çekti. Ayin konusuna gelirsek, oldukça mantıklı bir şekilde ilerledi film hatta final kısmında ben bu filmin beklediğim gibi bitmeyeceğini anlar olmuştum çünkü bu baba-oğul en başından otopsi işinden vazgeçmeliydiler ya da babanın büyük hatası söz konusu da diyebiliriz. Korku temasını elbet filmde algıladık fakat öyle etki altına alacak korku türünden değildi kısacası eğer en ufak ilginiz varsa direk açın izleyin. Gayet güzel bir filmdi. İğrenç bölümlerde vardı. Katlanabilirseniz...
    • Sena kes =.
      Bu filmin fragmanına kadar geldiyseniz fragmanı izlemeden direkt filmi izleyin efsaneydi bence farklı konu farklı film çok güzel. Uzun zamandır korku, gerilim filmini böyle beğenmemiştim güzel konusu olan bir film filmde tek bir yer saçmaydı o kızın ölmesi saçma geldi keşke ölmeseydi orda başka bir şey olsaydı dedim. Filmin konusu Bir baba ve oğlunun morgta insanların ölüm nedenlerini teşhis etmeleri. Taki bir kişi gelene kadar ondan sonra ortalık karışıyor :) Aslında bu olay konusunu biraz daha açıp izleyiciye bilgi verselerdi güzel olurdu gibi, o bilgiler çok kısa kalmış. Ama film genel olarak çok güzel ve etkileyici kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.
    Back to Top