Hesabım
    Mandıra Filozofu
     Mandıra Filozofu
    4 Nisan 2014 Sinemada | Komedi
    Yönetmen Müfit Can Saçıntı
    |
    Senarist Birol Güven
    Oyuncular: Müfit Can Saçıntı, Rasim Öztekin, Ayda Aksel
    Üyeler
    3,8 303 Puanlama, 36 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Mustafa Ali'nin içinde yaşadığı dünya düzenine karşı koyduğu tavır, onu Muğla'nın Çökertme köyünün yakınlarında, ıssız bir kulübede yaşamaya kadar götürür. Felsefe bölümü mezunu olan Mustafa Ali burada doğayla iç içe, modern hayatın getirisi olan her şeyden uzak bir yaşam sürer ve zamanının tamamına yakınını kitap okuyarak geçirir. Çalışmaya ise kesinkes karşıdır. Cavit ise kurnaz ve çalışkan bir işadamıdır ve yeni projesi için Çökertme köyüne gelir. Amacı Mustafa Ali'nin sahip olduğu araziyi satın alıp yerine kazanç getirecek bir butik otel yaptırmaktır. Ne var ki İstanbul'dan gelen bu beklenmedik konuğun hayatı Mustafa Ali ile tanıştıktan sonra eskisi gibi olmayacaktır.

    Birol Güven'in senaryosunu yazıp Müfit Can Saçıntı'nın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Müfit Can Saçıntı ve Rasim Öztekin paylaşıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Mandıra Filozofu

    Hepi topu 230 günümüz var!

    Yazar: Misafir Koltuğu
    Açık konuşmak gerekirse benzeri örnekleri yüzünden son yıllarda uzak durduğum bir tür oldu Türk komedi sineması. Malumunuz, sektörün bir bakıma da hayatta kalabilmesi için yoğun ilgi gören, ardı arkası kesilmeyen bir akım bu. Ben de benzeri düşünceler, hatta önyargılar ile girdim salona ve yüzümde hafif bir sırıtma ve bolca da huzurla çıktım dış dünyaya. Hani şu modern olanından.Seksenler dizisinin yönetmeni olarak tanıdığımız, öncesinde çok sağlam projelerde de çalışmış olan senarist, yönetmen ve oyuncu Müfit Can Saçıntı, işte bu huzur dolu sırıtışın sebebi. Çocuklar Duymasın adlı televizyon serisinin son sezonlarında, kadroya oyuncu olarak katılan Saçıntı bu kez soluğu beyazperdede alıyor. Çocuklar Duymasın'daki Mustafa Ali karakterinin perdenin arkasındaki yaşamından küçük bir kesiti seyircisi ile olabildiğine samimi bir şekilde aktaran yönetmen, belli ki gişe kaygısından da bir o kad
    Mandıra Filozofu Fragman 2:03
    Mandıra Filozofu Fragman
    94.368 gösterim
    Mandıra Filozofu Teaser 0:38
    2.003 gösterim

    Ekstra Videolar

    Mandıra Filozofu Kamera Arkası (1) 1:05
    Mandıra Filozofu Kamera Arkası (1)
    2.414 gösterim
    Mandıra Filozofu Kamera Arkası (2) 1:27
    Mandıra Filozofu Kamera Arkası (2)
    3.655 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Yaşamak Güzel Şey'den İlk Teaser Geldi!
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    Müfit Can Saçıntı’nın yeni filminden yepyeni görüntüler...
    1 Şubat 2017 Çarşamba
    TV’de Hafta Sonu (14-16 Ekim)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Deliormanlı, Abimm ve nicesi...
    14 Ekim 2016 Cuma
    Bayramda TV Ekranı
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Osmanlı Cumhuriyeti, Yusuf Yusuf ve nicesi...
    5 Temmuz 2016 Salı
    TV’de Hafta Sonu (15-17 Ocak)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    İnanılmaz Örümcek Adam, Organize İşler ve nicesi...
    15 Ocak 2016 Cuma

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

    Takipçi 873 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    5 Nisan 2015 tarihinde eklendi
    Bir filmden anlamiyorsunuz . Felsefik dusunceleyle icimize isliyor , bizlere ders veriyor , konusu surukleyicilik .. Bence cok guzeldi . Tabi su izlemeden yorum yapan insanlarinda goruslerini sergilemeleri pekde iyi degil . O kadar guldurmuyor evet ? Ama konusu vede gidisati cok guzel , ilk yarisi sakin geciyor EVET . AMA VERDIGI OGUTLER , SENARISTLIGI , GORUNTU YONETMENINI , YONETMENI KUTLARIM :)) ILLA GULDURMESI MI LAZIM ? KAHKALARA MI ...
    Devamını oku
    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 301 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    30 Nisan 2014 tarihinde eklendi
    Film gerçekten çok başarılıydı. Son zamanların en iyi Türk filmlerinden birisi. Felsefe konusunu ve hayat hakkındaki mesajları çok başarılıydı. Zaten filmin neredeyse bütünü bunun üzerine kurulu. Bunun dışında Rasim Öztekin ve Müfit Can Saçıntı çok başarılı oynamışlar, karakterlerini çok iyi yansıtmışlar. Filmin felsefe yönü dışında komedi yönü de kuvvetli tabi ki. 110 dakika boyunca hiç sıkılmadan, ...
    Devamını oku
    TC Melek Kalınbaçoğlu Ö.
    TC Melek Kalınbaçoğlu Ö.

    Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    12 Nisan 2014 tarihinde eklendi
    En önemli olan şeyin maddeler değil, bizler olduğunun farkına varabilme adına çok anlamlı ,yalın bir film sıkılmadan çok düşünerek izledim :)
    Çağla Ç.
    Çağla Ç.

    Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    11 Nisan 2014 tarihinde eklendi
    gayet sakin anlamlı güzel bir flimdi. izlerken bir an olsun sıkılmadım

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Bu Film Hakkında

    Mandıra Filozofu filmi, beyazperdeye Çocuklar Duymasın dizisindeki mandıra filozofu Mustafa Ali karakterinin hikayesinden uyarlandı. Film, bir Ege köyünde bir nevi Robinson Crusoe hayatı yaşayan Mustafa Ali'nin iş adamı Cavit Bey ile karşılaşmasını ve yaşadığı yerde gelişen eğlenceli çekişmeleri ele alıyor.

    Çekim Mekanları

    Filmin çekimleri doğal yapısıyla ün salan Bodrum'un Çökertme Köyü’nde tamamlandı.

    Oyuncular ve Rolleri Hakkında

    Filozof Mustafa Ali rolüne, dizide de olduğu gibi Müfit Can Saçıntı hayat veriyor. Sevilen oyuncu aynı zamanda filmin yönetmenliğini de üstleniyor. Mustafa Ali karakteri ilk kez sinemada karşımıza çıkıyor ve dizide olduğu gibi lüks ihtiyaçlar, metropol yaşamı, modern hayat, iş yaşamı, kısacası yaşadığımız yüzyılın vazgeçilmez kavramlarını reddediyor; yerlerine daha organik, daha huzurlu bir hayat alternatifini sunuyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Cinefilm Türkiye
    Yapım yılı 2014
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 3 başlık
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2014, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2014.

    Yorumlar

    • Finans M.
      Arkadaşlar yazdıklarımızı iyi okuyun ben hayatımda böyle birşey görmedim. FAcbookta Molvin Paydin diye biri var ne tahmin yapmışsa hepsini kazandırmış. Binlerce takipçisi var yemn ederm bedavaya kazandryor Profil resmnde paralar varr ismi Molvin Paydin aratp blun gözlernze inanamayacaksnz
    • G?khan ?.
      Birol Güven'in dizileri cok basarili ama bu film olmamis. Senaryo cok basit ve kotu. Uzerinde emek harcanmamis. Dizilerini izleyen millet gider diye ( ki ben de dizileri guzel film de iyidir diye gittim) az emekle bol para kazanmak icin yapilmis bir gise filmi.
    • eaglemania
      Mandıra Filozofu gerçekten mükemmel bir film olmuş.Sadece izlemek değil o filmin mesajlarıda anlamak lazım.Gerçekten helal olsun...Zaman kaybı diyenler herkesin görüşü kendine tabi ama film mükemmel mesajlar verdi onu anlamak lazım süper olmuş
    • Buket K.
      çok basit bir yapım gibi. izlemeden kesin konuşmamak gerekir ama fragman ortada
    • Hande Kara
      Merhaba Ayça, En çok beklenen filmler listesi tamamen organik olup, bizim o bölüme herhangi bir müdahalemiz olmamaktadır. O liste, filmlerin sayfa görüntülenmesi, fragmanın izlenmesi vb. kriterler sonucu oluşmaktadır.
    • Ayca V.
      bu iğrenç filmi en çok beklenenlere almışlar birde. bir dizide iki bölüm görünen bir karaktere film yapmak büyük zeka örneği :)
    • Kamil s.
      boş beleş saçma bir iş daha.
    Back to Top