Kod Adı K.O.Z.: Maskeler Düşüyor: en yeniler yorumlar
Kod Adı K.O.Z.: Maskeler Düşüyor
Mustafa Polat
1 değerlendirme
16 Aralık 2020 tarihinde eklendi
Öncelikle filmi izlemeden siyasi görüşümü bir kenara bıraktım. İlk gözüme çarpan şeyler geçişlerin komedi filminden hallice olması ve color grading yüzü görmemiş sahneler oldu. Direk kamerayı oturtup put gibi çekmişler oyuncuları. Sıfır emek. Oyuncular demişken diyaloglar berbat ötesi ve oyunculuklar bundanda kaynaklı gördüğümün en kötüsü olabilir. Karakterler ise daha vahim, tanıtırken bile üşengeçliktenmi yoksa beceriksizliktenmi bilinmez oyun boss'ları gibi arada durup altında adı ve görevi yazıyor. Bi karakterin adını ve görevini yazısız şekilde aktaramayacak kadar beceriksiz isen kim verdi bu filmi eline ? Neyse, film boyunca karakterler inanılmaz arka planda olduğu ve senaryoda muhtemelen youtube'dan 2 video izlenerek veya öğrenciye yazdırıldığı için heğsini bi kenara koyup olaya odaklanmaya çalıştım, olayda doğru düzgün işlenmiyor, olayı bilmiyorsanız ne halt yediklerini bile anlayamıyor hatta daha kimin ne olduğunu hatırlayamıyorsunuz bile. Daha yazıcak çok şey var ve tüm kalbimle söylüyorumki sinema'ya emek verenlerin suratına tükürmekten farksız bi yapım olmuş. İzlediğin çoğu YouTube videosu bile çok daha kaliteliydi ve ilk defa bi filme ''keşke ben yönetseydim, en kötü bundan iyi bi iş çıkarırdım'' dedim. Cidden bunları ve daha kötüsü sırf siyasi görüşünden dolayı bunlara destek verenleri gördükçe üzülüyorum. İlerde bizdende kayda değer bi yapım çıkması dileğiyle... 0/10
Yani neresinden tutsanız elinizde kalacak bir film, 17 Aralık olaylarından sonra AKP li siyasilerin TV deki söylemleri üzerinden yazılmış bir senaryo ama 2 hafta daha bekleseler aynı kişiler bambaşka söylemlerde bulundu.Propoganda filmi çekeceksen açıkca bırakın parti sponsor olsun, yarı belgesel yarı film propoganda yapın. Ama bir sinema filmi çekeceksen, kahvehane köşesinde konuşan 3 kişinin yorumu gibi filmi çekme kardeşim. Tahminim 3-5 gün içinde çekilmiş bir film. montajıyla olsun olsun 10 gün sürmüş bir yapım, Bu gün 5 dakikalık kısa film yarışmalarına bile insanlar aylarca emek veriyor. Emek olmadan ortaya birşey çıkmıyor. Mantık hataları ve dini istismar kısımlarına girmiyeceğim, zaten her saniye bunlarla başbaşa kalıyorsunuz. Film güzel yanı ise emektar birkaç oyuncuya yer verilmiş.
maskeler düşüyo diye reklam yapmışlar yıllardır karalamaya çalıştıkları insanları tanıyorum..Maskeler düşmemiş te filmi çevirenlerin maskesinin altında ne var onu merak ediyorum..tamamen iftra olduğunu düşünüyorum..önyargısı olmayan arkadaşlara bahara yolculuk fimnini tavsiye ederim bu filmi sıfırlıyo..
Eski değişle Hökümet Filmi dedikleri bu olsa gerek. Bir filmi ancak silah zoruyla bu kadar film ötesi rezil bir şey haline getirebilirsiniz. Bu filim bence hakikaten 1. ancak en safsata film kategorisinde