Tuğşat A.
13 Ekim 2017 tarihinde eklendi
Her ne kadar Nolan'ın filmlerine hayran kalsam da bu filmin bana beklentisinden değişik bir tat vermesinden yakınıyorum. Nolan bu filmi çoğu kişiye ne kadar saçma gelse de (kendi kökleri) bir İngiliz sempatikliğinden doğan bir proje olduğu aşikar. Ayrıca oyuncu kadrosundan Harry Styles'da hemen göze çarpanlardan. Film bir savaş filmi değil aksine savaştan kaçan bir grup askeri ele alıyor. Hal böyle olunca senaryo denilen olayda bir yavanlık ortaya çıkmış. Nolan her ne kadar çektiği açıları ile filme değer katmaya çalışsa da, izleyiciye stabil bir konu yansıyor. Ayrıca Tom Hardy'in yüzünü kapatma psikolojisini de abarttığını düşünüyorum. Filmdeki gerçek rolü nihayet son sahnede gün yüzüne çıkıyor ve geçmiş sahnelerin tamamen gereksiz olduğu izlenimine kapılmadan edemiyor insan. Yönetmenin değişik bir açıdan olaya yaklaştığını, konuyu farklı bir yolla sentezlemek istediğini sezebiliyoruz. Ancak bu bir savaş filmi değil de çok daha olağan bir konu olmalıydı diye düşünüyorum.
film gerçekten çok güzel diyebilirim. 2. dünya savaşında neler oluyor bitiyor savaşan askerlerin yaşadığı çok zor anları bu filmde görebiliyoruz ailecek izlenebilecek süper yapıt olmuş Buradan pratik olarak görüyorsun ..." Kenneth Branagh'ın karamsar deniz komutanı, "ev" konusundan bahsediyor, bu sözcük, Christopher Nolan'ın uzun süredir savaş sonrası çekiliş destanını tekrar ediyor. Aynı şekilde Dunkirk'i gördüğümve muhtemelen Fransa'dan da görülebilenImax 70mm sunumundan da bahsedebilirdi- resmin büyük bir kısmı benim görüş alanımın ötesine dikey olarak uzandığı çene düşürücü bir gözlük yatay. Görüntü yönetmeni Hoyte van Hoytema, "Büyük format için büyük bir sevgiye sahibiz" diyor. Çarpıcı görüntü yakalamak için kullanılan hantal film kameraları ile çevik harikalar yaratan görüntü yönetmeni Hoyte van Hoytema. Projeksiyon diziliminde baş döndürücü bir dizi mevcuttur (dijital, 35mm, 70mm vb.), Dunkirkgördüğümüz sürümüne bağlı olarak kare arasında dikdörtgen ve aralıklı olan en-boy oranlarıyla ekranlarımıza girer. Ama görmek zorundasın.
netgeo belgesellerındekı Iı. dunya savasının derınlıklerı daha ıyı anlatılıyor, Nolan ın gecmıs fılmlerı beklentıyı ustlerde tutuyor, bıraz dusuk hıssetmenın sebebı bu olsa gerek
Yeni izleme fırsatı buldum , Nolan filmi olduğu için normal olarak beklentim yüksekti bu yüzden çok beğenmemiş olabilirim , biraz sıkıcıydı ve sahneler gereksiz yere uzatılmış gibi geldi.Görüntü , çekimler olaraksa çok iyi.
Filmin gerçek zamanlı olma özelliği ve atmosferin otantik oluşu yönüyle beni büyüledi,soluksuz filmi izledim.Sadece Patlama ve aksiyon sahneleri kendisininden yıllarca önce çekilen Er Ryan'ı kurtarmak ve Pearl Harbour Filmlerine kıyasla basit oluşu ve Nazilerin filmin içinde etkin bir şekilde olmayışı ]eleştirdiğim noktalardandır....Konu itibari ile eşsiz,mutlaka izlenmeli,tam bir gerçek zaman savaş filmi.....
Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki film tekdüze haline gelmiş kahramanlıklarla cesaretlikilerle ile fedakârlıklarla dolu filmlerden değil buradaki hikaye Savaşın bambaşka yüzünü gösteriyor bizlere hayatta kalmanın o kadar da kolay bir şey olmadığını kulağımızın yanından kurşunlar uçuşurken cesaretin sanıldığı kadar kolay bir şey olamayacağını çok çarpıcı bir şekilde suratımıza çarpıyor. Bi kaç dakika sürebilecek sahneleri koca bir filmin içine serpiştirmek her babayiğidin yapabileceği birşey değildir kanımca. Suyun altındayken sizde nefesinizi tutuyorsunuz. Havadayken sizde nişan alıp vurmaya çalışıyorsunuz. Film saniye saniye soluksuz izlettiriyor kendisini . Tavsiye ederim; özellikle bu tarz filmler ilgi alanında olan kişilere. Aldığı puanı sonuna kadar hak ediyor.
Yorumlarda bazı şişirenlerin kurbanı oldum. İzlenir ama beklentiyi yüksek tutmayın. Bu kadar prodüksiyon imkanı benim elimde olsa daha iyisini çıkarırdım. Prodüksiyon güzeldi ama yazık olmuş. Yer yer sıkıcı gidiyor ve gereksiz gerilim müziği ile birşey olacak beklentisi oluyor ama hiçbir şey olmuyor. Çok daha az bütçeli olup daha iyi savaş filmleri izleyebilirsiniz.