Hesabım
    Mavi Gece
     Mavi Gece
    30 Ekim 2015 Sinemada | 1s 35dk | Komedi, Romantik
    Yönetmen Ahmet Hoşsöyler
    |
    Senarist Ahmet Hoşsöyler
    Oyuncular: Fırat Tanış, Ayça Varlıer, Gökhan Mumcu
    Basın
    1,5 1 Eleştiri
    Üyeler
    2,6 11 Puanlama, 1 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Başarılı bir doktor olan Emel, varlıklı ve sevgi dolu bir adam olan kocası Murat ile birlikte sıradan bir hayat sürmektedir. Çiftin yaşadığı en büyük problem ise istemelerine rağmen çocuklarının olmamasıdır. Maço bir adam olan Zeki ise çıkardığı sorunlarla hem karısını hem de çevresindekileri bezdiren bir taksi şoförüdür. Zeki ve karısı da tıpkı Emel ile Murat gibi çocuk sahibi olamamaktadır. Zeki bir gece kaza yapar ve Emel'in çalıştığı hastaneye götürülür. Emel'in Zeki'ye elektro şok uyguladığı anda hayatlarında beklenmedik tuhaflıklar meydana gelecektir.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Mavi Gece

    Bedenim bedenine....

    Yazar: Banu Bozdemir
    -Dikkat! yazı yer yer spoiler içerebilir-Hollywood'un sıkça kullandığı beden değişimi teması Mavi Gece'nin bütününü oluşturuyor ve zıtlıklar komedisini yaratıyor. Aslında baktığımızda böyle bir konunun bir gün bizim sinemamızı es geçmeyeceğini düşünürsek isabetli bir karar olduğunu söyleyebiliriz. Film kadın bedenine giren erkek, erkek bedenine giren zıtlıkla tam olarak yetinemeyip biraz da sosyal durumların zıtlığından mizah yaratmaya çalışmış ki bunun seyirci nezdinde elle tutulur bir detay olduğunu söyleyebiliriz.Doktor Emel'in bedeni taksici Zeki'ye geçince olanlar olur kıvamında başlayan film bu konuya bir çözüm yolu sunmadan konunun keyfini ve komedisini çıkartmaya soyunuyor. Zaten absürd bir başlangıç yaparak her şeyi sineye çekeceğimiz bir ortam da yaratıyor. Karakter zıtlıkları, bunu kimseye anlatamayıp kendi içinde halletme durumları da etraftaki herkesi salaklıklar komedisinin

    Fragmanlar

    Mavi Gece - Fragman 1:43
    Mavi Gece - Fragman
    20.842 gösterim

    Ekstra Videolar

    Beyazperde'de Bu Hafta (30 Ekim - 5 Kasım) 3:44
    Beyazperde'de Bu Hafta (30 Ekim - 5 Kasım)
    2.516 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    TV’de Hafta Sonu (19-21 Ağustos)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    19 Ağustos 2016 Cuma
    Vizyondaki Filmler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Bu hafta korkudan yerli komediye birbirinden güzel 7 film vizyona giriyor! Şahin Irmak başrollü Git Başımdan ve modern uyarlama…
    28 Ekim 2015 Çarşamba

    Oyuncular

    Fırat Tanış
    Rolü : Zeki
    Ayça Varlıer
    Rolü : Dr. Emel
    Gökhan Mumcu
    Rolü : Dr. Murat
    Eda Bilgin
    Rolü : Hatice

    İzleyici eleştirisi

    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.257 değerlendirmeler Takip Et!

    1,0
    19 Mart 2019 tarihinde eklendi
    15 yaş altı bir izleyici değilseniz maalesef filmde mimikleriniz bile oynamayabilir. Ses kalitesi de görüntü kalitesinin aksine fazlasıyla kötü. Filmi bitirene kadar içim sıkıldı, hiç akıcı bir film değil. Vasat değil, klişelerden biraz sıyrılan ancak iyi olmayan bir film.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Oyuncular ve Rolleri Hakkında

    Ayça Varlıer filmin basın gösteriminden sonra şu açıklamayı yaptı: “Keyif alarak izledim. Kurgusu, müziği içeriğin anlatımını çok doğru buldum. Heyecanlıyım ilk kez bir fantastik komedi filminde rol aldım. Dilerim sinema izleyiciside filmi sever.”

    Yönetmen Görüşü

    "Kim olacağımızı, nasıl yaşayacağımızı seçerek doğmak bizim elimizde değildir. Herkes bir başkası olarak doğabilirdi. Ben, sen olarak doğabilirdik. Sende ben. İki farklı zıt kutuplara sahip karakterlerin birbirlerine farklı bir pencereden bakarak yaşamlarını ve düşüncelerini sorgulan hem güldüren, hem düşündüren bir film..."

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Mars Dağıtım
    Yapım yılı 2015
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 2 başlık
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2015, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2015.

    Yorumlar

    • komedi
      güzel bir konunun kötü işlenmiş hali. ailecek izlenmeyecek vasat bi film. iyi bir yerden çıkıp kötü bir gelişmeye bağlanıp ortalama bir sonla biten film
    Back to Top