Hesabım
    The Captain
     The Captain
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 58dk | Dram, Savaş Filmi
    Yönetmen Robert Schwentke
    |
    Senarist Robert Schwentke
    Oyuncular: Max Hubacher, Milan Peschel, Frederick Lau
    Orijinal adı Der Hauptmann
    Üyeler
    3,3 9 Puanlama, 2 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    İkinci Dünya Savaşı’nın bitmesine az bir zaman kala, genç Willi Herold hayatta kalmak için savaşmaktadır. Asker kaçağı olan Will, şans eseri bir Nazi askerine ait üniforma bulur. Üçüncü Reich'in son, çaresiz haftalarında bulduğu bu terk edilmiş yüzbaşı üniformasını giyip Nazi askerini taklit etmek, Will'in hayatta kalabilmek için en büyük şansıdır. Planını uygulamaya koyan genç adam, sadece sıcak kalmak için çaldığı bu takımın cazibesiyle bezenmiş olduğunu fark eder. Almanlar, onun kim olduğunu sorgulamadan onu lider kabul etmektedir. Kendi kendini yüzbaşı ilan eden Will ile birlikte vahşetin geçit töreni başlar. Will kısa sürede sosyal uygunluğun ve engellenmemiş politik gücün sonuçlarının derin bir hatırlatıcısı haline gelir. Bir üniforma insanın karakterini değiştirebilir mi?

    Eşzamanlı olarak tarihsel bir doktora, kapkara bir komedi ve sosyolojik bir tez çalışması olan "The Captain"ın yönetmen koltuğunda Robert Schwentke oturuyor. Senaryosu da yönetmeninin elinden çıkma olan siyah-beyaz filmin başrollerinde Max Hubacher, Milan Peschel, Frederick Lau yer alıyor. Bari Uluslararası Film Festivali ve San Sebastián Uluslararası Film Festivali'nden ödülle dönen siyah-beyaz film, prömiyerini ise Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yaptı.

    Fragmanlar

    The Captain Orijinal Fragman 1:59
    The Captain Orijinal Fragman
    3.044 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    31. Avrupa Film Ödülleri'nde İlk Ödüller Belirlendi!
    Haberler - Festival ve Ödüller
    19 Kasım 2018 Pazartesi
    Nazi Almanyası Filmi "The Captain"dan Fragman Var!
    Haberler - Yapımdaki Filmler
    "The Captain" fragmanında bir üniformanın bir adamı değiştirmesine tanıklık edin.
    20 Haziran 2018 Çarşamba

    Oyuncular

    Max Hubacher
    Rolü : Herold
    Milan Peschel
    Rolü : Freytag
    Frederick Lau
    Rolü : Kipinski
    Bernd Hölscher
    Rolü : Schütte

    İzleyici eleştirisi

    Turgay Buğdacigil
    Turgay Buğdacigil

    Takipçi 1.872 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    26 Temmuz 2021 tarihinde eklendi
    “Der Hauptmann / The Captain”, senaryosunu da yazan Robert Schwentke’nin yönetmen koltuğunda oturduğu tarihsel bir drama… Prömiyeri, 7 Eylül 2017’de Toronto Uluslararası Film Festivalinde yapılan ve 15 Mart 2018 tarihinde vizyona giren filmin, 7.4/10 (15.042 oy) ve 4.0/5 (500 üzeri oy) olan IMDB ve Rotten Tomatoes izleyici puanı ortalamalarıyla 7.6/10 (53 yorum) ve 67/100 (17 yorum) olan Rotten Tomatoes ve Metacritic yorum ...
    Devamını oku
    Mehmet D.
    Mehmet D.

    8 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    30 Mart 2019 tarihinde eklendi
    Filme mitolojik bir okuma ile başlarsak, kahramanımız kaçarken ağaç kovuğuna saklanıyor ve kurtuluyor. Daha sonra farklı bir hayata geçiş yapıyor. Yönetmen izleyiciyi zorlu bir ikilem içine sokuyor. Detaylarda saklanan fikirler, sürükleyici film esnasında neyin doğru neyin yanlış olduğunu sorgulatıyor ve dönüşüm için ne gerektiğini gösteriyor. Kimin tarafında olmak istiyorsanız, onlar gibi olmanız gerekiyor. Yoksa ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Almanya, Fransa, Polonya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2017
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Almanca
    Görüntü formatı -
    Renk Siyah beyaz
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2017, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2017.

    Yorumlar

    • bedir tam
      filmin basinda herold perisan bir halde kacmaktadir. bu, almanya'nin 1. dunya savasi sonrasi bitik haline tekabul ediyor. bu sahnede kendisini kovalayip oldurmek isteyenleriyse 1. dunya savasi'nin galip devletleri olarak gormek mumkun.daha sonra uniformayi buluyor, yuzbasi oluyor. bu, almanya'nin adolf hitler'in basa gecmesiyle guclenmesi anlamina geliyor.freytag'la beraber gittikleri kasabada kasabalinin cezasini vermesini istedigi bir adami olduruyor, filmin adi bu andan sonra ekrana geliyor. yani 2. dunya savasi basliyor.2 numarali kampta herold'un yaptigi katliamlar ve yarattigi vahset, bizzat almanya'nin 2. dunya savasi'ndaki rolunu simgeliyor.yakalandiktan sonra yargilandigi sahnede, filmin basinda kendisini kovalayanlarin mahkemede kendisini adeta korudugunu goruyoruz. savas sonrasindan gunumuze almanya ve diger devletlerin durumu gibi adeta. (bkz: avrupa birligi)son sahnede, herold'u hapisten kacarken goruyoruz. bir ormana giriyor ve yuzlerce iskeletin oldugu bir yere geldikten sonra ormana girip gozden kayboluyor. bu sahnede de almanya'nin ardinda biraktigi yikim ve olume atif var.
    • Yavuz Akbulut
      Kaçırılmayacak bir film..
    • Kıvanç Aksoy
      Güç insanı nasıl değiştiriyor. ..
    Back to Top