rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
2 Mayıs 2019 tarihinde eklendi
Labaki ilk defa 2007 yapımı "Karamel" ile dikkatimi çekmişti. Lübnanlı yönetmen-oyuncu hayata ve insan olmaya dair gösterişli olmayan ancak yerinde tespitlerde bulunuyor, bu doğrultuda da karakterlerini oluşturuyordu. "Kefernahum" da özünde aynı yaklaşımı koruyor. Bu defa çocuk olmak ve çocuk sahibi olmak konularını merkeze alıyor. Bir yandan göçmenlik, maddi imkansızlıklar, gelenekler, erkek egemen toplum da ön planda. Kesinlikle çarpıcı, üzücü durumlar. Sinemasal anlamda baktığımızda ise yönetmenin çok özel bir dokunuşa sahip olduğunu söyleyemiyorum. Başrol çocuk oyuncu harika. Bebek de öyle. Ebeveyn olmak üzerine düşündürücü bir yapım ancak altını ne kadar doldurabildiği yer yer tartışmalı.
...Yazmak istedigim o kadar cok sey var ki bu filmin dokunakligi,sarsiciligi altinda!..Izlemeyen varsa mutlaka izlesin!..Zain''in caresizligi,mucadelesi,yilmamazligi!..
İlk dakikalarda çok saçma bu yaştaki bir çocuk bunları düşünebilir mi derken çocuğun 3-4 yaş daha büyük düşünerek izledim filmi. Böyle olunca genel hatlarıyla film bir varoluş meselesi. Uzun süredir kafamı kurcalayan ‘’ anne babalarımız evlatlarına sordular mı ki onları doğuruyorlar’’. Önceden sınırları çizilmiş önceden binaları yapılmış fakirliği bir dert zengiliği bir dert bu dünyaya çocuklar doğmak istiyorlsr mı. Bence asıl mesele bu. Ve bunu tam anlamıyla olmasada anlatan bir film.