rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
9 Aralık 2016 tarihinde eklendi
Sanırım bu tarz filmlerin son örneklerinden biri. Her bir sahnesi klişe, pek çok tarihi yanlışa ve abartıya dayanan, insanüstü bir kahraman figürüne sahip, görkemli, uzun süreli, kendini izleten, sürükleyici filmler. Amerikan Bağımsızlık Savaşı'na odaklanıyor Roland Emmerich. Mel Gibson neredeyse "Braveheart"takinin kopyası bir oyunculuk sergiliyor. Bu arada karşılaştıranlar var ancak "Braveheart" çok daha iyiydi. Heath Ledger'ın yükseliş filmlerinden.
Bir başyapıt diyemem ama iyi bir film denilebilir. Dramatik bir film. Savaşın acımasızlığını gözler önüne seren filmlere iyi bir örnek. Ancak biraz daha gerçekçi olabilirdi diye de düşünmedim değil.
Mel Gibson en sevdiğim aktördür ama filmin sonlarında "ölmüycem işte lan" şeklinde ortama dalması hoş değildi yani. Yine de vasatın üzerinde izlenesi bir film. Ne de olsa işin içinde Mel Gibson var ;)
mel gibson'a böyle güzel filmler çekerken hayrandık ama yapamaması gereken şeyler yapıyor yine de bu film mel gibson'ın hollywood'a hediye ettiği başyapıtlardan biri.yiğidi öldürüp de hakkını vermeden olmaz