Otomatik Portakal
4,2

canraps
canraps

22 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Filmi beğenmeyip vakit kaybı olarak niteleyenlerin gerçekten hangi filmleri 'vakit kazancı' olarak niteleyeceklerini merak etmekteyim..(Spoiler içerir)Filmde dikkat çekmesi gereken noktalar:-Film 1971 de çekilmiş olmasına rağmen sanki 2000 yılında çekilmiş gibi esrarengiz güzelliğinin olması..-Filmde karakterlerin konuşmalarının kendilerine has bir sokak ağzına sahip olması-Filmdeki mesajın 'Violence comes back to you' yani şiddet kullanın tekrar şiddete maruz kalacağının çok iyi şekilde işlenmesi..-Politikacıların insanlar üzerinde oynadıkları oyunlar..-Suçlu Alexin yıllar sonra geldiği evde söylediği şarkı sayesinde farkedilmesi!..-Müziklerin her sahnenin temposuna uygun kullanımı ve çarpıcılığı..-Dünyanın en hızlı sevişme sahnesinin bulunması..-Filmin sonuna kadar Alexin rehabilite olup olmamasının insanda yarattığı sinir bozukluğu..Eğer bu unsurlar siz bu filmi beğenmeğenler için dikkat çekici değilse, siz sinemaseverlere diyecek tek bir kelimem dahi yok..'Kült'
mehmeterhanucarr
mehmeterhanucarr

24 Kasım 2008 tarihinde eklendi
izlenilmesi gereken bir film, müziklerle acayip bir tezatlık olsada bu tezatlık ancak bu kadar iyi bir şekilde sentezlenebilinirdi, filme ilk girişte çalan rossininin uverturüde çok farklı bir karamsarlık hüzün ve dram taşıyor, ve de diyaloglarla süper bütünleşiyor, farklı bir tat farklı bir atmosfer, kubrickin en iyi filmi, beethoven seni seviyorum, seni de alexander deLarge:)10/10
iremeroglu
iremeroglu

5 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Malcolm McDowellın oyunculuğuna ve ifadelerine hayran kaldığım ilk filmi, Stanley Kubrick hakkında konuşmaya gerek görmüyorum. Evet eleştriye açık ama kesinlikle önyargısız ve yalın izlenmeli(açık görüşlülükle). İçinde barındırdığı eleştirileri yakamak önemli iyi seyirler...
hermes2000
hermes2000

24 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Merhaba,bu film sanatsal yönü ağır basan bir film.Sanat tabiki görecelidir fakat bu filmi sadece gözlerinizle değil aklınızlada görmelisiniz.Klasik amerikan gişe filmleri ve görsel şölenlerle dolu aksiyonlar yada güldürü peşindeyseniz izlemeyin tabii.Lütfen yanlış anlamayın herkesin bir kültür altyapısı var ve seçimlerimiz buna göre oluşuyor,haksızmıyım?.Bu film bir sinema şaheseridir bence.Benim içinde bu gezegenin en iyi filmidir.
anthrax19-90
anthrax19-90

18 Ekim 2008 tarihinde eklendi
nasıl olurda 8.8 de kalır bu film anlamıorum ya aptal saptal filmler nasıl gecebilir bu filmi inanılmaz bişey
gzdeulkn
gzdeulkn

22 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Çok güzel,çok güzel..Harika..Hangi Stanley Kubrick filmi kötü ki..Kitabını da okumanızı tavsiye ederim..Anthony Burgessin mükemmel bir anlatımı var..Bir günde bitmişti..
itarilde83
itarilde83

14 Nisan 2008 tarihinde eklendi
1971lerde cekilmis ama hala eskimemis ve hala simdiye bile uyarlanabilecek bir film..etkileyici ve sürükleyici aynı zamanda tarihide cok güzel yansıtmıs..
egorgoz
egorgoz

2 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Tek kelimeyle süper bir film insanı kendine bağlayıveriyor.. Müzikleri zaten harika..
MetaLchesH
MetaLchesH

20 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Kesinlikle mükkemmel bir bilim kurgu filmi,zaten kubrick bu konuda kendini kanıtlamış usta bir yönetmen,bu filmde kullanılan sahneler ve klasik müzikle yapılan kurgu inanılmaz derecede güzel olmuş,ders olarak gösterilecek bir film.Bazı insanlar nden bu kadar cinsel içerikli sahne var diyebilirler ama ; Kubrick, şiddetle cinselliği birleştirmiş ve değişik bir anlatım tarzı oluşturmuş.Özellikle şiddet sahnelerinde kullanılan kamera açıları ve müzik kusursuz.Lütfen bu filmi sadece sinemadan gerçekten anlayanlar izlesin,yoksa filmin ne anlattığını tam olarak anlayamazsınız.
tahirsengul
tahirsengul

13 Ekim 2007 tarihinde eklendi
kubrick in şaheseri.. şiddet, kötülük, ceza, vicdan.. kavramları ironiyle yoğrulmuş filmde. mükemmeldir ne diyeyim.
emre-psycho
emre-psycho

29 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
içinde bulunduğumuz dünyanın gerçek yüzünü şak diye suratımıza çarpan bir film...
Ismail T.
Ismail T.

7 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
dehşet ve ötesi bir film
kruvasan
kruvasan

29 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Beş kere keyifle izlediğim bir filmMuhteş’m bir başyap’t. Herşeyin şiddet ve cinsellikten oluştuğu bir ort’mda şiddet ve cinsellikle güdümlenen gençlerden ne yapılması beklenirdi...Stanley kubrick kendi nev’inden geleceği ele almış ve gidişata bakarak gelecekte muhtemel distopia tablosu çizmiş bu tabloda Alex2in evine girerken gördüğümüz gibi dini motfileri simgeleyen resimlere cinsel organlar çizilmiş küfürler yazılmış barlardaki sandalyeler içki alınan yerler yine kadın istismarı ve cinsel objelerle bezenmiş ve içkilerinin muhteviyatı insanları 'düz duvara tırmandıracak hale gelmiş' (bkz:enerji içecekleri). arabaları hız tutkunlarının trafik canavarlarının istediği şekilde geliştirilmiş. Çeşitli meslek gruplarındaki üst düzey kişiler homoseksüel veya teşhirci. Gençler çeteleşmiş ve hatta dilleri bile değişmiş. Vesaire vesaire birçok betimleme hatta metafor görebiliyoruz Kubrick’in bu distopik dünyasıyla alakadar.Ve olan oluyor şiddet bastırılmak zorunda kalınıyor Kubrick (aslında daha doğrusu kitabın yazarı Anthony Burgess) bunu Alex ile gösteriyor bizlere @ma belki de kaçınılmaz olarak görülecek bir çözüm yolu görülüyor yetkililerce. Neuro linguistic Progr’mming benzeri bir şekilde Aleximizi şiddetten ve cinsellikten midesi bulandırır hale getiriyor ve salıyor 'düzelmemiş' dünyaya yani kurtlar sofrasında ve yaş@m ondan çok abartılı bir şekilde alıyor intik’mını.
dilex86
dilex86

24 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
kesinlikle süper bir film, muhteşem kurgusu ve müzikleriyle arşivlerdeki yerini kesinlikle hakediyor..mutlaka izleyin..!
yelizhayko
yelizhayko

15 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
mükemmel ötesi bir film kesinlikle 10 puanı hak ediyor.senaryo,oyunculuk,müzik çok etkileyici.etkisinden kurtulamadığım bir film izlemeyenler çok şey kaçırmış demektir...