Ravza G.
2 Aralık 2018 tarihinde eklendi
"Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz hey canım" sözünün perdedeki yansıması. Gurur duyulacak, şükre vesile bir yapım. Delileri ilk okuduğumda 'tarihimiz nelerle dolu bunların muhakkak filmi yapılması lazım' diye düşündüğüm ve gafletimize yandığım anlar geldi aklıma çok şükür bu günleri de gördük. Birilerinin zoruna gitse de zulümle abad olmaya çalışan terör devletlerinin bam teline bassa da biz verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı ancak gurur duyarız! Dini, milli, bizi biz yapan değerleri layıkıyla işleyen böyle yapımları destekleyi bir vatan borcu olarak görüyor ve hem dinine hem tarihine dönen bir nesil için dua ediyorum. Vesselam...
Öncelikle daha filmin tamamını izlemeden eleştiri yapanlara aldırış etmeyiniz. Film aslında nasıl baş yapıtlar çıkarabileceğimizi gösteren bir eser olmuş. Belki bu alanda çok fazla film çıkarmamış olabiliriz ama bu filmin tüm önyargıları yıkacağını düşünüyorum. Yani izlemeye değer güzel bir film olmuş.
Çok sıkıcıydı ayrıca çok da saçmaydı 4 kişi bir orduyu yendi o derece saçmaydı fatih sultan mehmet hiç yoktu beklentimin baya bir altında kaldı diyebilirim
Hayatımda izlediğim en saçma filmlerin başında geliyor. Verdiğim paraya yazık gerçekten. Sahneler saçma, kurgu saçma hikaye yok. Aklınızı kullanıp filme gitmeyin çünkü çıkınca sinirli çıkıyorsunuz. film sonuna kadar delularrrrr diye bağırıp duruyorlar
Öncelikle belirtmem gerekirse beklentim yüksek bir şekilde gittim. Ancak hikaye ve konu bütünlüğü açısından zayıf kaldığını söyleyebilirim. Çoğu konu askıda kalmış. Ayrıca o çocuk rolünü oynayan kişi oldukça itici durmuş, zaten ne yapmaya çalıştığını anlayamadığım gibi sonradan neden o kadar poh pohlandığını da anlayamadım. olmasada olurmuş. İkinci olarak neden doğa üstü şeyler olmazsa olmaz gibi böyle şeylere gerek duyulmuş. Drakula filmine atfen biz daha iyisini yaparız diye çekilmiş bir film ancak ona rağmen fatih Sultan Mehmet e daha az yer verilmiş. Bide asker sayıları maalesef çok az gösterilmiş. Koskoca kazıklı Volvodanın 100 askeri var yada yok. Filmin animasyonları ve oyuncuların performansı oldukça güzel. Şiddetle tavsiye edilecek film değil ama izleyincede niye izledim ki denecek film de değil. Konu güzel konu bütünlüğü zayıf. Daha iyileri gelecektir umarım. İyi seyirler..
Filmi dün izledim. Film çok güzeldi. Türk sineması anlamında çıtayı bayağı yükseltti. Hollywood kalitesinde bir film. Filme biraz daha savaş sahnesi katılsaydı daha da güzel olabilirdi. Ayrıca dikkatimi çeken bir şey var filmde. Delileri gönderen kişi dağın başında büyü yapıyordu ve savaşa gönderdiği deliler Müslümanız diyordu. Bana daha çok Şamanistler gibime geldi. Belki kaçırdığım noktalar vardır fakat dağdaki şahıs büyü yapıyordu. Büyünün de İslamiyet'teki tek yeri yasak olmasıdır. Genel anlamda dini ritüellere takılmazsak film güzeldi kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Erkan PETEKKAYA ve Cem UÇAN oyunculuklarını konuşturmuş. Filmin 2. serisi de çıkacak sanırım. Filmin sonundan öyle anlaşılıyor. Umarım 2. filmde savaş sahneleri ve kadro daha zengin olur. Filmin tüm kadrosunu tebrik ediyorum.
Öncelikle filmi izlemeyenler yazının devamını okumasın lütfen... Koskoca filmde gösterilen sadece 1 tek savaş sahnesi filmin başından sonuna kadar verilen savaş kesitleri meğerse filmin sonundaki savaş sahneleri çıkıyor.tarihteki en deli savaşçılar en efsane savaşçılar diyorsunuz fakat koskoca film 1 tek sahneyle geçiyor.emin olun 1 bölümlük diriliş ertuğrul dizisinde bile daha fazla dövüş sahnesi bulabilirsiniz.filmin en ilginç sahnesinin zirvesindeyse filmin finalinde cem uçan ve erkan petekkaya arasındaki dövüş sahnesi.erkan petekkaya sahnenin başlangıcında miğferi ni giyiyor ve sahnenin sonunda çıkarıyor ve kılıçların birbirine vurduğu her sahne hızlı bir şekilde geçiştiriliyor belli ki erkan petekkaya hiç kılıç dersi almamış ve final sahnesi dublör kullanılarak hiç olmuş,böyle güzel bir konu çok kötü senaryolaştırılmış,çok büyük heves ve beklenti içerisinde gittim fakat hayal kırıklığına uğradım,beklentilerinizi fazla yükseltmeyin filmi izledikten sonra 1 bölüm dirilil ertuğrul izleyin demek isteğimi anlayacaksınız...
Film sahneler konu kıyafet bir çekim ve izlenme isteği sunsa da o hissiyati alamadım. Bu yüzden 3 yıldız veriyorum. Anlatmak istediğim film sizi içine almıyor o heyecanı vermiyor tuylerin diken diken olmuyor. Filmin en güzel sahnesi eren ve en hissedilir yeri bunun dışında savaş sahnelerinde giriş çok yavaş haydebre havası yok.
Hanım oyuncularda durum parlak değil. Demet Tuncer haricindekiler rezaletti.
senaryoda çok açık var... Yönetmenin bu açıkları fark etmemesi imkansız. Neden kapatmadılar anlamadım. Mesela; spoiler: simyacının mekanda hiç muhafız yoktu. Sanki o sahne unutulmuş da kurguda farkedilip kısıtlı bütçeyle ilave edilmiş gibi
Müzikler çok güzeldi. Keşke aynı emeği diğer branşlarda görebilseydik.
Bim bam booommm çatlasın düşmenlaaaarrr bizimde artık fantastik/aksiyon filmimiz var! Güzel güzel güzel... NurFettahoğlu’nu afişe koyacak kadar oynatsaydınız keşke ama bunu şuna bağlıyorum : bu filmin ikincisi kesin gelir. Fatih Sultan Mehmet rolündeki eleman olmamış. Ancak; film gerçekten mükemmel.
Film bende tam bir hayal kırıklığı oldu.Eşimle beraber izlediğimiz filmin sonunda ikimizinde söylediği şey boşu boşuna 2 saatimizi verdik cümlesi oldu ! Hiçbir amacı hedefi konusu olmayan inanılmaz kötü bir senaryosu olan afişleri gibi karton bir film ! Zamanınza yazık arkadaşlar.