Mehmet A
25 Kasım 2018 tarihinde eklendi
Filmi Bügün İzledim Hayal Kırıklığına uğradım şamanizm ön planda olmuş Tarihimizle Dalga Geçmeye Kimsenin Hakkı Yok Geçlere Kötü Örnek Olabilecek Bir Film Fatih Sultan Mehmet Han Hz. Zamanında Şamanizm yoktur Türkler İslami Seçtikten Sonra Zaten Yoktur Nasıl Bir Msj. Veriliyor At Niyetli Buldum
Deliler Fatih’in Fermanı filmine ailece gittik. Açık konuşayım hep aksiyon sahneleriyle geçer mi? diye çekinerek gittiğim filmin senaryosu, mazlumun yanında, zulmün karşısında olmanın mesajının verildiği film çok hoşuma gitti. İyi ki ailece gitmişim dedim. Film baştan sona sürükleyici, senaryo örgüsü çok iyi işlenmiş, aksiyon sahneleri dozunda, daha önce haklarında çok makaleler okuduğum delileri anlatması ayrıca etkileyiciydi. Filmdeki görsel efektler ve kıyafetleri çok beğendim. Her karakterin kendi hikayesinin olması ve usta çırak usulü işlenmiş. Osmanlı ülkesindeki hoş görü, dini, ırkı için kimsenin hor görülemeyeceği çok güzel anlatılıyor. Deliler birliğinin dinlerine bağlılığı, vatan sevgisi, zulmün karşısında olmaları, devlete bağlılıkları, kızıl elma ülküsüyle birlikte epik fantastik kısımları filme ayrı bir çekicilik katmış. Bu yorumu takip ettiğim bir blogta okudum hoşuma gitti.Filme gittim. Bu yapılan yoruma tamamen katılıyorum. Olumsuz yorumlara bakıp ön yargılı olmayın. Seyredin öyle kararınızı verin https://heybiliro.blogspot.com/2018/11/kemal-gunes-delilerfatihin-ferman-filmi.html
Şu filme gitmeden önce şu 1 puan ver zevksizlere güvenip az kalsın gitmicektim o 1 puan verenler filmden falan anlamayan tipler moruk marvel ya diye gezen tiplerdir bu yorumumu okuyupta gitmeyenler mutlaka gidin dünya çapında izlenebilir bir film ortaya çıkmış ellerine sağlık
Filmin konusu Osmanlı ordusundaki ‘Deliler’. Ancak maalesef hakettigi düzeyde işlenememis. Bitmek bilmeyen bir yolda giden 5 adamın at üstünde saçlarını savurup poz atmalarını izleyip durduk, ağır çekimleri öyle abartmışlar ki film mi izliyoruz klip mi anlayamadım. Savaşların gelmiş geçmiş en büyük efsanelerinden delileri anlatıyorsunuz dogru düzgün savaş sahnesi yok. Maalesef konu aynı yere geliyor: bütçe, bütçe, bütçe... Savas sahnesini çekecek bütçe yoksa senarist ne yapsın. Ancak film kostümlerini ve Erkan Petekkaya nin oyunculugunu beğendim.
Öncelikle belirtmeliyim ki izleyip de pişman olacağınız bir film değil. Çok fazla emek verildiğini, sıradan savaş sahnelerinin olmadığını görebiliyorsunuz. (Vikingleri anımsatmadı değil:) Öncelikle belirtmeliyim ki izleyip de pişman olacağınız bir film değil. Çok fazla emek verildiğini, sıradan savaş sahnelerinin olmadığını görebiliyorsunuz. (Vikingleri anımsatmadı değil:) Film bitince bize sadece öncü birlik oldukları söylenip hakkında pek fazla bilgi verilmeyen Deliler'e karşı içimde daha büyük bir hayranlık oluştu. Eminim filme gideceklerin büyük çoğunluğuyla aynı duyguları paylaşacağız.
Bu arada filmin Almanya'da aşırı milliyetçi olduğu ve gençlere kötü örnek olabileceği endişesiyle sınırlandırıldığını öğrenince hiç şaşırmadım. Gerçekler bazen acıdır, acıtır.
Ateş, ayna, kanat, kartal ve at izlerken dikkatimi çeken motiflerden oldu.
Osmanlı tokatını kullanan Deliler'in korkusuz birer savaşçı olduğu üzerinde durulmuş. - Toprağı döşek, göğü yorgan yaptıkları; görev uğruna uzun yollar gittiklerinden dolayı bazılarının at üzerinde uyudukları; vardıkları yerde mazluma umut oldukları- sahnelerde verilen mesajlardan bazıları.
Şehit Eren BÜLBÜL' e atıfta bulundukları sahne en iyi sahneler arasında.
Her dakikası dolu dolu geçen filmin son sahnesinde "Biz devlete neden ana deriz bilir misin, çünkü analar evlatlarını yalnız komaz" cümlesi eşliğinde karşılaştığım sürpriz; göğsümü kabartmama ve oturduğum koltuktan istemsizce ileri doğru atılmama sebep oldu.
At üzerinde yol katettikleri sahnelerin sayısı biraz fazla. Öyle zannediyorum ki Deliler'in gerçek hayatlarıyla orantılı olarak bu şekilde bir tutum sergilemişler.
Son olarak filmin girişinde kullanılan bir sözü eklemek istiyorum: "Zakkum düşerse bir bahçeye, bahçıvana düşen onu koparmak olur."
Tarihini bilmeyen atasını ne bilir boş yorumlara kanmayin kesinlikle izlenmesi gereken bir film şiddet le tavsiye ederim ikincisini sabırsızlıkla bekliyorum. Leş bir yana baş bir yana... Emeğe saygi
Huuuu Delular... Gerçekten müthiş bir film olmuş. Hak ettiği gişe başarısını yakalar inşallah. Sadece aksam seansına koymuşlar. Saçma sapan filmlere iki salon ayırıyorlar. İkinci filmi sabırsızlikla bekliyoruz.
[spoiler]Yol Arkadaşım 2 de kahkaha attım. Müslüm Baba da gözlerim kan çanağına döndü. Deliler filmi ile de göğsüm kabarır umuduyla gittim. tam bir fiyasko. konuşmalar çok samimiyetsiz duygusuz. olaylar kopuk. heyacanlandıran merak uyandıran bir kaç sahne dışında geri kalan sıradan... Fatih döneminde şamanizmin ne işi var. süper kahramanmış gibi dev kanatlarıyla atın üstünde biri gidiyor. acaba bunlar kendi filmlerini izlediler mi ne düşündüler ne dediler. erkan petekkaya kötü adam için en büyük aday her filmde hakkını veriyor. zaten sadece o ön planda. ikinci yarıda artık bi umut güzel birşeyler vardrır diyerek tahammul ettim ama maalesef. tek güzel bir şey vardı. Küçük bir çocuğun onlara yol göstermesini Karadenizli Şehit kardeşimiz ERENe ithaf etmişlerdi.İYİ Kİ VARSIN EREN... tek ve anlamlı sahne buydu. ANTALYA AGORA sinemaları bayıldım salona. yine gelicem ata demirerin filmi için. saygılar.
Tarih hastası yakın arkadaşımın zoruyla, burun bükerek gittiğim filmdi (tarihimizi sevmediğimden falan değil sadece konuya hakim olmadığım için anlamayacağımı düşündüm.) fakat filmi o kadar profesyonel bir ön ve arka kadro ile hazırlamışlarki.. filmdeki efektler hiç ama hiç abartı olmayıp filme bağladı. Deliler kadrosunun tarzı çok hoşuma gitti. Eve gelip ilk işim DELİLER'i derinlemesine araştırmak oldu. Filmde neden bu kadar çirkin ve kirli olduklarını film sonunda anladım. Gerçekten korkutucu bir imajları varmış atalarımızın. Filmde emeği geçen herkesin ellerine sağlık verilen bilet paraları helali hoş olsun. Herşeyi ile mükemmel bir film. Ödül almazsa gerçekten oturur ağlarım.
ulan sizin yaptığınız filim başınıza çalınsın tarihin içine etmişler yabancılar yenildikleri savaşları filim yapıyorlar yinede kendilerini kahraman olarak yansıtıyorlar günlerce seyretmek için çabaladım dört tane ahmağın lafına kandım muhteşem dediler rezalet bir filim o kadar parayı nereye harcamış yönetmen anlamadım bu tarz filimleri rahmetlik mustafa akad olsaydı görseydiniz nasıl bir filim olurdu ulan önce filime başlarken osmalı ordusunu bir tanıt delilerin ordudaki yerini ve deliler karekterindeki insanların savaştaki yaptıklarını göster sonra Fatisultan Mehmet çağırıp görev versin onebiçim konuşmalar saçma sapan hiçmi filim izlemediniz bukadar parayı yabancılara verseydiniz sizden daha iyi yaparlardı o yüzden filimin gişesi az oldu
Film gerçekten beklentilerimin çok üzerinde çıktı. Belkide türklerin çektiği en iyi tarih filmi bile olabilir çünkü sahneler gerçekten etkileyiciydi. Bu tip yerli gerçek tarih hikayelerinin artarak devam etmesi lazım. Tabi burada en büyük iş seyirciye düşüyor. Box office turkiye verilerine göre filmin izlenimi gerçekten hak ettiğinin çok çok altında. Saçma sapan milyonlara merdiven dayarken (hak edenleri kast etmiyorum) böyle önemli bir yapımın 500 binlerde kalması gerçekten bizim ayıbımız.
Cok guzeldi film... Gercekten herkese tavsiye ederim. Cekilen ortam, makyajlar konusu ve oyunculuk gercekten cok basarili elinize saglik... Hersey bir kenara konusu cok orjinal