Berko
1 değerlendirme
26 Kasım 2018 tarihinde eklendi
Baştan söylemem gerekir ki isim, dönem ve oyunculara bakarak meraktan tercih ettiğim bi filmdi ama keşke yönetmeninede baksaymışım bu kadar hayal kırıklığına uğramazdım. İzlemek isteyenlere önerim spoiler: delileri bordo bereli eflağı terörist olarak düşünün. Kıyafetleride günümüzde uyarlarsanız sizde işleyişin, konuşmaların,geçişlerin, konunun, karakterin kısacası herşeyin 2018 de sırıtmıyacağının farkına varacaksınız. Yani bir dönem filmi olarak başarısız, karakterler, hikaye zayıf. spoiler: İkincisini gelecek olduğu için üzgünüm. Böyle bir konu çok kolay detaylarla çok daha iyi çekilebilirdi. Filmi bütçesi yüksek diye lanse ediyorlar fakat kostüm ve başroller hariç gerisi ziyan olmuş belliki. Daha fazla olarak geçişleri mekanları saymak istemiyorum artık. Lütfen bütçeniz varsa propaganda yapmayın film yapın.
Ben böyle rezillik görmedim. Daha yarısına gelmişiz sıkıntıdan geberdik.Saçma sapan ağaç adam Pagan Şaman karışımı bir embesil sözüm ona Fatih'den emir alıp Delileri çağırıyor. Bunlar yola çıkıyor gidiyorda gidiyor gidiyor da gidiyor bir bakmışsın Filmin sonu gelmiş ve saman balyaları havaya uçuyor.NİYE? Kimse bilmiyor. Dialoglar berbat! Hikaye berbat diyeceğim hikaye yok ortada. ERKAN PETEKKAYA BERBAT hiç uymamış ama sorsanız adamlara ''LÜTFEN EMEĞE SAYGI'' diye yırtınırlar fakat seyirciye saygı duyan yok.Niye gişe yapamadıklarını bir türlü kavrayamayan gerzekler batmaya mahkumsunuz.Verdiğim para haram zıkkım olsun!
Sevgili yönetmen çektiğin film berbat osmanlıyı islamı kötüledinmi övdümü anlamadım madem hayali karakter le film çekecektin niye osmanlyı niye islamı niye fatihi karıştırıyorsun film türklerin islamı kabul etmeden pagan inanışına göre kostum ler konuşmalar karakter hem namaz kılıyor hem pagan gibi yani üstat zaten yeterince dünyada bizi kötülüyorlar bide bizden çıkınca olmuyor
Vladin kardeşi radu nerede komutanlık ettiği ordu ile öldürdü. Radu Fatih'in kardeşi gibiydi bizzat kellesini teslim etti bide dakkada bir deliler demesi karakterlerin ne amaçlamış anlamadım keşke halktan birileri bari deliler deseydi. Bide vladin karısı intihar etmiştir bu sahne nerede bir kere olsun düzgün yapın şu işi kurgu biraz filimi bozmuş bide şunu eklemek isterim biz Eflak Vlad döneminde yenildiğini savaşlarda oldu 01.30 saat savaş yok tek savaşta Vlad öldü bu adam Macaristan'da hapis hayatı yaşadı kısacası bok gibi bütçe yetmemiş galiba
Hayatımda gördüğüm en berbat filmdi. Kurgu, oyunculuk, çok kötüydü. Dış güçler yapsa anca bu kadar olurdu. Yapımcılarına söylüyorum, bir daha asla film yapmayın iki saatimizi çaldınız film izlemekten soğuduk. Bu filmi kesin fetocular yapmıştır Türk ordusunu eleştirmek yerin dibine sokmak içindir. Filmi izleyip beğenen arkadaşlara da acil şifalar diliyorum.
Ben böyle bir saçmalık görmedim spoiler: resmen Türklerle dalga geçilmiş aciz gösterilmiş bunu yapanlar bence vatan haini bile ilan edilmelispoiler: adamlar Müslüman mı pagan mi ne oldukları belli değil bizi tamda onların dediği tanittiklari gibi barbar olarak göstermişler asıl barbar cani bir katil olan vlad sanki mesih iyi biri gibi gösterilmiş böyle saçmalık olabilirmi sonra Osmanlı'nın ordusu yokmu bunlari yollicak 6 adam ölümsüz gibi samanlar patlıyor ölen yok saçma sapan tarihlede dalga geçilmiş evet yıllarca besleyip büyüttüğü vlad a taht veriliyor o şerefsizlik yapıp Türkleri öldürüp canice katlediyor (hatta filmlerde izlediğimiz vampir drakula bu vlad dir Türkleri katledip kanlarını içmesi avrupalinin çok hoşuna gitmiski filmlere konu yaptilar) bunun üzerine Fatih vladin kardeşi Raduyu ordusuyla yollayıp öldürtuyor indiriyor vladi Radu başa geciyor
Berbat.... 5 yıldız verenler Film izlerken ellerindeki ceb telefonlarıyla oyun oynamışlar! Tarkan, Kara Murat veya Battal Gazi Filmleri bu Filmin yanında daha aşkla sevgiyle yapılmış para olmadığı halde..
Çok sıkıcıydı ayrıca çok da saçmaydı 4 kişi bir orduyu yendi o derece saçmaydı fatih sultan mehmet hiç yoktu beklentimin baya bir altında kaldı diyebilirim
Hayatımda izlediğim en saçma filmlerin başında geliyor. Verdiğim paraya yazık gerçekten. Sahneler saçma, kurgu saçma hikaye yok. Aklınızı kullanıp filme gitmeyin çünkü çıkınca sinirli çıkıyorsunuz. film sonuna kadar delularrrrr diye bağırıp duruyorlar
Öncelikle filmi izlemeyenler yazının devamını okumasın lütfen... Koskoca filmde gösterilen sadece 1 tek savaş sahnesi filmin başından sonuna kadar verilen savaş kesitleri meğerse filmin sonundaki savaş sahneleri çıkıyor.tarihteki en deli savaşçılar en efsane savaşçılar diyorsunuz fakat koskoca film 1 tek sahneyle geçiyor.emin olun 1 bölümlük diriliş ertuğrul dizisinde bile daha fazla dövüş sahnesi bulabilirsiniz.filmin en ilginç sahnesinin zirvesindeyse filmin finalinde cem uçan ve erkan petekkaya arasındaki dövüş sahnesi.erkan petekkaya sahnenin başlangıcında miğferi ni giyiyor ve sahnenin sonunda çıkarıyor ve kılıçların birbirine vurduğu her sahne hızlı bir şekilde geçiştiriliyor belli ki erkan petekkaya hiç kılıç dersi almamış ve final sahnesi dublör kullanılarak hiç olmuş,böyle güzel bir konu çok kötü senaryolaştırılmış,çok büyük heves ve beklenti içerisinde gittim fakat hayal kırıklığına uğradım,beklentilerinizi fazla yükseltmeyin filmi izledikten sonra 1 bölüm dirilil ertuğrul izleyin demek isteğimi anlayacaksınız...
Filmi Bügün İzledim Hayal Kırıklığına uğradım şamanizm ön planda olmuş Tarihimizle Dalga Geçmeye Kimsenin Hakkı Yok Geçlere Kötü Örnek Olabilecek Bir Film Fatih Sultan Mehmet Han Hz. Zamanında Şamanizm yoktur Türkler İslami Seçtikten Sonra Zaten Yoktur Nasıl Bir Msj. Veriliyor At Niyetli Buldum
ulan sizin yaptığınız filim başınıza çalınsın tarihin içine etmişler yabancılar yenildikleri savaşları filim yapıyorlar yinede kendilerini kahraman olarak yansıtıyorlar günlerce seyretmek için çabaladım dört tane ahmağın lafına kandım muhteşem dediler rezalet bir filim o kadar parayı nereye harcamış yönetmen anlamadım bu tarz filimleri rahmetlik mustafa akad olsaydı görseydiniz nasıl bir filim olurdu ulan önce filime başlarken osmalı ordusunu bir tanıt delilerin ordudaki yerini ve deliler karekterindeki insanların savaştaki yaptıklarını göster sonra Fatisultan Mehmet çağırıp görev versin onebiçim konuşmalar saçma sapan hiçmi filim izlemediniz bukadar parayı yabancılara verseydiniz sizden daha iyi yaparlardı o yüzden filimin gişesi az oldu
Beklenilen hiç bir savaş sahnesi yok çocuk musamere oyunu gibi diyaloglar çok basit . Erkan Petekkaya hiç olmamış o role komedi filmi gibi geliyor ama değil vasatın altında müzikten ne dedikleri bile anlaşılamıyor aşırı müzik kullanılmış ama bu bile fayda etmemiş kesinlikle gitmeyin zaman ve para kaybı