Şimdi efendim öncelikle henüz filmi izlemedim yalnız yorumlardan anladığım az sürede çok şey anlatılması gereken bir film olduğu için bazı sahneler havada kalmış dolayısıyla geçişlerde kopukluk olmuş ama izleyicilerin büyük kısmı beğenmiş beğenmeyen de var yalnız benim anlamadığım şey özellikle bu aşırı kötü şeklinde yorum yazanlar rakip şirket mi yada bu filmin başarısını istemeyen birileri mi anlamadım? İzleyenlerin %70 inin beğendiği bir filme verdiğim para haram olsun zaman kaybı gitmeyin asla lanet olsun vb şeyler yazarak burada gündem mi yaratmaya çalışıyorlar? Yada bunlar herşeye bahane bulan psk rahatsızlığı olan tipler mi? Beni ciddi rahatsız etti.. Yani umduğun gibi bir film değilse beklentimin altında kaldı şu olmamış bu olmamış falan yazar gidersin..ama yok adam ısrarla yazıyor SAKIN GİTMEYİN! Ulan sana inat GİDECEĞİM!
Bence kesinlikle izlenmesi gereken bir film bu filme düşük not veren insanları anlamıyorum hangi kafayla izlemişler?? savaş sahnesi az diyenler 2 saat boyunca savaş mı beklediler acaba her şey gayet dozunda olmuş tek bir konu üzerinde durulmuş birden çok şey anlatmaya çalışıpta konudan sapılmamış. 7 sezon GOD izledim savaştan çok sevişme üzerine bir dizi bence onunla kıyaslamamak lazım. İzlemeyen varsa kaçırmasın bence..
Film gercekten Harika Tarihimizi anlatan kesinlikle izlenmesi gereken bir eser bizim desteklerimizle 2. Filmin daha guzel bir sekilde cikacagindan eminim
filmden ciktiktan sonraki ilk isim yorumlari okumak oldu. Zaten sinemadan cikar cikmaz 3-5 tane tarih bilmez filmin asil konusunu bilmez insanlarin yorumlarini duydum duymasina ama uzuldum. Bizim insanimiza bizim kendi oz degerlerimizi anlatinca ve bu anlatilan %100 gercek olan birsey olunca nedense begenmeme burun kivirma basliyor. Bu insanlara girip marvel in yapimlarini izletin hepsi bayilarak izler. Bilmezler ama bizim tarihimizde (Türk tarihinde) safsataya gercek olmayan seylere yer yok !! Arkadaslar filme gidin hicbir sekilde ama hicbir sekilde hicbir yorumdan etkilenmeyin. Filmde cok guzel bir sekilde Türkçülük ve İslamı ayni cati altinda basarili bir sekilde anlatmislar. Mesele filmi izlerken savas sahnelerinin çokluğu olayin devamlı ust perdeden hareketli ve hararetli bir sekilde islenmesini beklemeyin. Gerektigi yerde Aslan gibi savasilan gerektigi yerdede akilla mantikla hareket edilen sahneler vardir. Filmi İzlemeyen ve bu yorumumu okuyan herkese izlemesini tavsiye ediyorum. Tamamen Kendi degerlerimizi anlatan bir filmdir bu. Sahip cikalim!! Cikalim ki daha iyileri yapilsin. İzlemeyen be izleyecek olanlara iyi seyirler diliyorum.
Konu süper ortam süper oyuncular süper, ama birşeyler eksik. Süre mi kısa, içerik olarak mi eksik, bilemedim ama bitmesini istemedigim bir filmdi. Ikincisi umarım beklentiyi karşılar, çok basit oldu bu ya. spoiler: mesela son savaş sahnesin de fatih ordusu ile gelip orayı yerle bir edebilirdi bekledim açıkçası o dumanlardan çıkmasını. Karakterler tam oturmadı, nedir ne değildir yabancılar yapıyor 2 3 saat bir film izleniyor eminim buda izlenirdi hatta dizi dahi yapilabilirdi cunku konusu cok saglam. sonuçta kolay bir iş değil film yapmak , bu yüzden emeğinize sağlık aylarca uğraşıyorsunuz 1 buçuk saat için. Merakla ikinciyi bekliyorum
Bir filmin gidişatı hollywood efektleri altında kanıksandı tüm insanlarda. Bu manipülatif görsel asılsızlık ile onlar bir devlet bile yönetebiliyorlar. Oluşan bu algı ile her izleyicide değerlendirme kıstaslarını zoraki bir bütünlük ile üstlendiriyorlar. Dediğim dedik çaldığım düdük bir kitle memnuniyetsizliklerini özde olan DELİLER'e değil kıyasladığı diğer filmlere ve kendilerine dile getiriyor. Memnuniyetsizle, hayal kırıklığı olanlara tavsiyem tekrar izlemeleri, sanki izledikleri ilk filmmiş gibi.
Boyle bi film le karsilacacagimi ummuyodum mukemmel bazi mallar sikilmis cok sikiciymis falan filan filmi amerikan filmi gibi izlersen sikilirsin kotulerdin belki ama tarih filmi gibi izlersen hende gercek tarih!!! O zaman gorursun mesele yi IYI KI VARSIN EREN BÜLBÜL gibi Bizim devletimizin yok oldugunu sizin NESLİNİZ goremeyecek gibi ... bunlari holivutta göremezsiniz aslanim ...LEŞ Bİ YANA BAŞ Bİ YANA .
Bu filmi izlemeden önce tarih derslerinin sadece ders olarak okutulmayıp öğretilmesini sağlarsak filmin konusunu daha net oturtabiliriz kafamızda. Evet bazı sahneleri yetersiz olabilir ama Türkiye de 630 yol hüküm sürmüş bir devletin ordusunun en önemli kısımlarından en cesur diyebileceğim kısmından ilk kez film yapılıyor ben şahsi fikrim olarak ne kadar eksikliği olsa da ki bence yoktu şahane bir film atalarımız dediğimiz insanların filmlere konu olacak cesaretlerini takdir etmek yerine acımasızca yetersiz bulmak haksızlık.desteklenmeli ki artsın artsın ki öğrenilsin geçmişini bilmeyen bir nesil yetişiyor izleyin izlettirin derim tabi çocuklar için kan sahneleri biraz korkunç olabilir ama bilinmeli anlatılmalı öğrenilmeli ben yönetmeni be oyuncuları tebrik ederim.
Filmi Holywood yapsa harika derdiniz.Türkler yapınca hemen eleştir yerin dibine geçirirsiniz Tek kelimeyle muhteşem kesinlikle izlenmesi gereken bir film
Türk yapımı olması ve kendi tarihimizin incilerinden biri olan Deliler ocağından bahsetmeleri sinema dünyamız için beni umutlandırdı. Sıkıcı değil hatta insanı gururlandıran bir yapıt. Böyle filmlerin devamı ve daha da geliştirilmesi adına HERKESE TAVSİYE EDERİM EKSİKLER VAR AMA BAŞARILI
Tarihimizi anlatan gerçek konuları içeren filmleri kimse izlemez ama gider küfürlü recep ivediği izler. Kendi tarihine düşman başka bir millet yoktur dünyada. İki üç hata dışında filmi çok mükemmel yapmışlar.