En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
Osman erzurumluoğlu
51 değerlendirmeler
Takip Et!
5,0
16 Ocak 2026 tarihinde eklendi
Gerçek bir ağıt mi dinlemek istiyorsunuz o zaman bu aradığınız türden bir ağıt olabilir. Uyuşturucu, yeme bozukluğu ve umut tacirliginin verdiği inanılmaz yoksunluk filmde ilmek ilmek işlenmiş. Gençlerin cahillik ile birleştirilmesi, sevgi ve aşk harmanıyla ele alınması çok çarpıcı. Yetişkinlerin dünyasında ebeveynlik kavramının bitişi ile geçmişe duyulan özlem ve yeme bozukluğu ayrıca çarpıcı. Filmde ışıklar epilepsi hastasılarını rahatsız edebilir. Ama kesinlikle izlenmesi gereken bir film.
Kardeşim bakın bu film kusursuz bir film. Film izlerken bir yandan telefonunda instagram fotilerine bakan düşük profilli izleyicilerin IQ'su yetmez, bu film için önce biraz film kültürünüzün olması gerekiyor. Bu film sevgili ile izlenecek film. İzledikten sonra yeni bir sevgili edinilip yeniden izlenecek bir film. Bu film bir ilişki turnusolu bile olabilir. Bu filmi izletin. Filmi anlamayanlarla muhattap olmayın.
Uzaya bir film gönderecek olsaydım bunu gönderirdim. Evrenin öteki ucunda aklı olan bir varlık varsa bile onun için dahi içerik var. Bu filmi geç izledim ama izledikten sonra 1 aylık bir saygı duruşu yapıp başka film izlemedim. Neden daha önce izlemediğimi sorguladım, hayatı sorguladım, ben kimim ben neyim tam olarak ne işe yarıyorum.
BİR RÜYA İÇİN AĞIT. KONUSU MÜZİKLERİ OYUNCULUKLARI ENFES BİR YAPIM. SİNEMA SEVERLERİN KESİNLİKLE İZLEMESİ GEREKEN BIR YAPIM. UYUŞTURUCU KULLANANLAR İÇİN KAMO SPOTU GİBİ BİR YAPIM.
2000 yılından bu yana çekilmiş en iyi dram filmi. Bu filmden sonra bu kadar ağır ve etkileyici bir Dram'a ben başka hiçbir bir filmde rastlayamadım. Uyuşturucu, sigara, alkol vb. şeylerden ziyade günlük hayatta zararsız bildiğimiz şeylerin bile bize zamanla ne yapacağını gösteren harika bir film. Aşk, yalnızlık, bağımlılık, medya, arkadaşlık ve bunların hepsinden de öte yavaş yavaş dibe çökme. Günümüzdeki bağımlılıkları yerden yere vuran film tam bir baş yapıttı. Film öyle bir film ki resmen insanın psikolojisini baskı altına alıyor. Aslında filmde baş rollerin tek bir hedef uğruna yaptığı bir şey yok yani filmde farklı farklı olaylar gerçekleşiyor fakat kesinlikle izleyiciyi filmden koparmıyor. İlk 1 saat belki biraz sıkılabilirsiniz bazı yerlerin temposu düşük fakat son yarım saatte olanlar herkesin kaldırabileceği türden değil özellikle Jennifer Connelly ve Ellen Bursty nın başına gelenleri izlerken bağırmak istedim çünkü gerçekten filmin sonunda onların yaşadıklarını izlerken yeter artık diyesiniz geliyor. Oyunculuklar üst düzeydi özellikle Ellen Burstyn çok iyi oynamış zaten Oscara da aday olmuş bu rolüyle. Ellen Burstyn ve Jared Leto'nun oyunculukları ise ayrı ders veren nitelikte. Film gerçekten sıra dışıydı senaryosu olsun çekim teknikleri olsun farklı bir film. Gerçekten belki ben ilk defa bu kadar etkilenmişimdir özellikle son 20 dakikasında üstümde inanılmaz bir baskı hissettim tabi ki bunda soundtracklerin de büyük bir katkısı var, kesinlikle filmin soundtrackleri filme harika bir şekilde katıkı sağlamış ve uymuş. Filmle bütünleşen bir soundtrackin olması o soundtrackin beyinden vurulmuşa döndürmesi adeta insanı koltuğa gömmesi ise filmin başlıca olayı. Darren Aronofsky nin izlediğim ikinci filmi ve daha ikinci uzun metrajlı filmi olmasına rağmen ne kadar yetenekli bir yönetmen olduğunu izlediğim zaman anladım. Kesinlikle beklentilerimi son yarım saatiyle fazlasıyla karşıladı,filmi bitirdikten sonra kendime gelebilmek için yüzümü soğuk suyla yıkamak zorunda kaldım. Zaten filme tam olarak adapte olduğunuz zaman filmden kesin olarak etkileneceksinizdir. Gerçekten çok etkileyici bir filmdi. Duygularınızı, düşüncelerinizi ve psikolojinizi derinden sarsıyor. Son olarak filmi kesinlikle ve şiddetle tavsiye ediyorum inanılmaz.. İnsanın psikolojisini etkileyen bir film çok iyi bir psikolojik-gerilim-dram filmi, bir yerlerden bulup kesinlikle izleyin.. Sanırım modern sinema tarihinde bu filmden sonra daha iyi bir dram çekilemeyecek. Filme puanım; 9,5/10
Günümüzdeki bağımlılıkları yerden yere vuran film bir baş yapıttı. Ellen Burstyn ve Jared Leto'nun oyunculukları ise ayrı ders veren nitelikte. Ve filmle bütünleşen bir soundtrackin olması o soundtrackin beyinden vurulmuşa döndürmesi adeta insanı koltuğa gömmesi ise filmin başlıca olayı. Ölmeden izlenmesi gereken filmlerden.
kesinlikle başyapıt...madde bağımlılığı konusunda benzer senaryolara sahip bir çok film var aslında ama bana kalırsa filmin başarısı zaten bu sıradanlığı ,bu basitliği çarpıcı bir anlatımla sunabilmesi...filmin müziklerini tartışmaya bile gerek yok...yönetmenin etkisi her sahnede her saniyede kendini hissettiriyor...henüz gösterimdeyken bile unutulamayacak filmler arasına girmeyi başarmıştı...
2000 yilindan bu yana çekilmis en iyi film. Bu filmden sonra bu kadar agir ve etkileyici bir drama ben baska hiçbir bir filmde rastlayamadim. Ask, yalnizlik, bagimlilik, medya, arkadaslik ve bunlarin hepsinden de öte yavas yavas dibe çökme. Sanirim modern sinema tarihinde bu filmden sonra daha iyi bir dram çekilemeyecek.
Bu film bir devrim gibi olağanüstü kurgu ve oyuncuların olağanüstü performanslarıyla büyüleyici bir hal almış kesinlikle izlenmesi gereken filmlerin başında.
Film öyle bir film ki resmen insanın psikolojisini baskı altına alıyor.Uyuşturucu,sigara,alkol vb.şeylerden ziyade günlük hayatta zararsız bildiğimiz şeylerin bile bize zamanla ne yapıcağını gösteren harika bir film.Aslında filmde başrollerin tek bir hedef uğruna yaptığı bir şey yok yani filmde farklı farklı olaylar gerçekleşiyor fakat kesinlikle izleyiciyi filmden koparmıyor.İlk 1 saat belki biraz sıkılabilirsiniz bazı yerlerin temposu düşük fakat son yarım saatte olanlar herkesin kaldırabileceği türden değil özellikle Jennifer Connelly ve Ellen Burstynın başına gelenleri izlerken bağırmak istedim çünkü gerçekten filmin sonunda onların yaşadıklarını izlerken yeter artık diyesiniz geliyor.Oyunculuklar üst düzeydi özellikle Ellen Burstyn çok iyi oynamış zaten Oscara da aday olmuş bu rolüyle.Film gerçekten sıradışıydı senaryosu olsun çekim teknikleri olsun farklı bir film.Gerçekten belki ben ilk defa bu kadar etkilenmişimdir özellikle son 20 dakikasında inanılmaz üstümde bir baskı hissettim tabi ki bunda soundtracklerin de büyük bir katkısı var,kesinlikle filmin soundtrackleri filme harika bir şekilde katıkı sağlamış ve uymuş.Darren Aronofsky nin izlediğim ilk filmi ve daha ikinci uzun metrajlı filmi olmasına rağmen ne kadar yetenekli bir yönetmen olduğunu izlediğim zaman anladım.Kesinlikle beklentilerimi son yarım saatiyle fazlasıyla karşıladı,filmi bitirdikten sonra kendime gelebilmek için yüzümü soğuk suyla yıkamak zorunda kaldım.Zaten filme tam olarak adabte olduğunuz zaman filmden kesin olarak etkileniceksinizdir.Son olarak filmi kesinlikle ve şiddetle tavsiye ediyorum inanılmaz insanın psikolojisini etkileyen bir film çok iyi bir psikolojik-gerilim-dram filmi,bir yerlerden bulup kesinlike izleyin çok sarsıcı bir yapımdı.En sevdiğim yönetmen olan Darren Aronofskynin izlediklerimin arasında en sevdiğim ve en etkilendiğim filmi.
Olağanüstü bir film.. çarpıcı bir senaryo ve harika bir anlatım.. oyunculuklar kusursuz.. müzik uyumu çok başarılı.. her karesi özenle işlenmiş bir yapıt.. bu filmden etkilenmemek imkansız gibi bir şey.. etkileyici sıfatı bile yetersiz kalır.. tek kelimeyle çarpıcı.. 10/10
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.