Sheytan vojud nadarad, İran'daki ölüm cezaları ile ilgili dört farklı hikayeyi konu ediyor. Yönetmen Mohammad Rasoulof'un her hikayede kendi deneyimlerine yer verdiği filmde, bireysel özgürlüğün despotik bir rejim ve görünüşte kaçınılmaz tehditler altında ne ölçüde ifade edilebileceği üzerinde duruluyor. Dört ayrı hikayenin ele alındığı filmde, her sabah erkenden kalkıp nereye gittiği bilinmeden örnek eş ve baba olan Heshmat'ın, bir adam öldürmeyi hayal bile edemeyen ancak bunu yapmakla görevlendirilen Pouya'nın, kendisini bekleyen sürprizden habersiz doğum gününde sevgilisine evlilik teklifi etmeyi planlayan Javad'ıb ve ilaç kullanmayan bir doktor olan Bahram'ın hikayesi annlatılıyor.
Beyazperde Eleştirisi
5,0
Kusursuz!
Sheytan vojud nadarad
Sinema dediğin nasıl olur?
Yazar: Duygu Kocabaylıoğlu
Yazı mecburi spoiler/sürprizbozanlar içermektedir.Sinema dediğin tam da İranlı yönetmen Mohammad Rasoulof’un imza attığı “Şeytan Yoktur” filmi gibi olur sayın okuyucu. Belirli bir açıdan göstererek ve bazen de ‘göstermeyerek’ anlatmanın, düşündürtmenin ve sorgula(t)manın sanatı olan sinema, gücünü, yönetmenin anlatım dilinin seyircideki vurucu etkisinden alır ve bu anlatım dilinin içinde senaryonun doğru yorumlanmasının yanında başarılı bir oyunculuk yönetimi, yetkin bir sinematografi, teknik detaylara hakimiyet ve nokta atışı müzik tercihlerine kadar geniş mi geniş bir kriterler yelpazesi vardır. Neden mi sözlükvari bir tanım ile yazıya giriş yaptık? Kendini ifade etmek istediği sineması uğruna, ülkesinde hakkında sürekli soruşturmalar ve davalar açılan, gözaltına alınıp hapis cezasına çarptırılan, pasaportuna el konulup yurt dışına çıkış yasağı uygulanan Rasoulof’un “Şeytan Yoktur” fil
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.