Hesabım
    Berlin'den Ödül Alan "Sheytan Vojud Nadarad"dan Fragman!

    İran yapımı Sheytan Vojud Nadarad'ın resmi fragmanı yayında!

    Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı sahibi olan yönetmen Mohammad Rasoulof'un imzasını attığı Sheytan Vojud Nadarad'dan resmi fragman paylaşıldı. Yılın uluslararası çapta en iyi filmlerinden biri olarak görülen yapım, yakında sanal sinemalarda gösterime girecek.

    Filmin yönetmen Mohammad Rasoulof'un, Jafar Panahi ile birlikte İran'da hapis cezası aldığı biliniyor. Ayrıca İran hükümeti, yönetmenin 20 yıl boyunca film çekmesine yasak getirmişti. Sheytan Vojud Nadarad, yönetmenin 6. uzun metraj filmi olarak hayata geçirildi. İngilizce'ye There Is No Evil olarak çevrilen Sheytan Vojud Nadarad, 14 Mayıs'ta gösterimini yapmaya başlayacak.

    Filmin konusu ise şöyle: Sheytan vojud nadarad, İran'daki ölüm cezaları ile ilgili dört farklı hikayeyi konu ediyor. Yönetmen Mohammad Rasoulof'un her hikayede kendi deneyimlerine yer verdiği filmde, bireysel özgürlüğün despotik bir rejim ve görünüşte kaçınılmaz tehditler altında ne ölçüde ifade edilebileceği üzerinde duruluyor. Dört ayrı hikayenin ele alındığı filmde, her sabah erkenden kalkıp nereye gittiği bilinmeden örnek eş ve baba olan Heshmat'ın, bir adam öldürmeyi hayal bile edemeyen ancak bunu yapmakla görevlendirilen Pouya'nın, kendisini bekleyen sürprizden habersiz doğum gününde sevgilisine evlilik teklifi etmeyi planlayan Javad'ıb ve ilaç kullanmayan bir doktor olan Bahram'ın hikayesi annlatılıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top