sumeyrabayramoglu87
3 Mart 2007 tarihinde eklendi
kitabı okudum filmi de izledim ama bana sorarsanız kesinlikle kitabı daha etkileyiciydi derim.İlk filmi izlemiştim çok nokta havada kalmıştı ama kitabını okuduktan sonra bende daha iyi oturdu.Ama şunu da sölemek lazım seneryoyla çok oynanmış,çok değiştirilmiş keşke değiştirilmeseymiş
hayatımda izlediğim en güzel en etkileyici filmlerden biriydi zhang ziyi michelle yeoh ikilisine zaten kaplan ve ejderhada bayılmıştım ken watanabe de kahramanım en sevdiğim japon:) o dünya çok farklı bi dünya ve onun içine daha iyi nasıl katabilirdi seyirciyi bilemiyorum ama gerçekten arkadaşların da dediği gibi kitabını okumalısınız ilk önce filmini izlememe rağmen kitabında çok heycanlandım farklı olduğu noktalar vardı kitapla ama onlar o kadar sorun değil ayrıca anılarını anlatan geyşanın da edebiyatçı kişiliğine diyecek yok.Bu kadar güzel bir anlatım olamaz her anı eğlenceliydi kitabın benzetmeler zaten bitirdi beni kadın büyük bi geyşa olmasa kesin büyük bi yazar olurmuş zaten filmi izleyin kitabı okuyun derim ben.Çok kitap okumama rağmen en sevdiğim 3 kitaptan birisi memoirs of a geisha
ya oyunculuk yönetmen müzikler her şey 4/4lük harika bir film olmuş =) kesinlikle çok güzel hoş değişik ve insan izlerken kendini filmin büyüsüne kapıtıyor...
bir kız bu kadarmı güsel bu kadar mı narin olur. olay kurgusu güsel oyuncular mükemmel ken watanabe ayrı bi yakışıklı. geishaların hayatına bir gözatmak için ideal.
Biraz ağır, biraz sıkıcı, biraz da dram yönü fazla olan bir film. Fena bir yapım değil. İzlerken sıkılabilirsiniz. Ben kitabını okumadım;ama filmi pek de beğenmediğimi söyleyemem. İzlenebilir bir yapım. 8/10
Tipik bir Rob Marshall filmi yine. Aynen Chicago filminde olduğu gibi yine seyirciyi anlamsız detaya boğan, zaman zaman sıkıcı olabilen, çok uzun ve ağdalı bir film var karşımızda. Evet, belki Rob Marshall Chicago filminde olduğu gibi Makyaj, Kostüm ve Sanat Tasarımı yönünden süper ve hatta bu alanlarda ödülü hakediyor, ancak odaklandığı başarılı olduğu bu konularla birlikte yönettiği filmde de aynı başarıyı ve özeni gösterseymiş keşke. Filmin tek artısı bana göre çoğu toplumlarda olan Geyşa önyargısının bu üç saatlik uzun filmde az da olsa kalkmış olması. Bir başka tartışma konusu ise bu filmde oynayan oyuncular neden Japon değilde devşirme Hong Kong’lu Amerikalılar olduğydu, bana göre bu yanlış bir tartışma konusu; zira böyle bir filmde japonlar istese bile oynamazdı, zira ve benim bildiğim şu an japonyada geyşalar farklı olarak lanse ediliyor. Saygılar.
japonyanın the last samurai da anlatılan samurayların dramından sonra geyşalığın da bu film de bir nevi dramı anlatılmakta filmin süresi çok uzun olmasına karşın konuların geçişi bağlantılı olduğundan pek sıkmıyor geyşalar hakkında pek belgesel türü bir film olmasada bir çok şey öğretiyor en etkileyn sahnesi ise final sahnesi, başka türlü bu kadar iyi bitirilenemezdi zannederim
Kitaptan uyarlama olan müthiş bir eser. Özellikle de kitabı okumuş olmak filmden daha büyük bir zevk almanızı sağlıyor. Bence filmi izlemeden önce kesinlikle kitaba bir göz atın.