Xearon
20 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Filmi begenmiyenler icin daha aksiyon agirlikli birseyler izlemelerini tavsiye ederim Gercekten insanin ruhunu oksayan ender filmlerden biri.Bir şaheser olmayabilir ama gercekten harika bir film muziklerinden goruntulerinden ve konunun işlenisine kadar 10/9
spielberg nasıl olduda böyle mükemmel bir filme imza attı inanamıyorum. saçma uzay filmleri furyasından kendini alınca nekadar sağlam bir yönetmen olduğunu göstermiyor mu? bence kendini bulmuş;) karanlıkta yağan yağmur damlaları nekadar sessiz ve sert. üstelik geyşa ların fahişe olmadığını ve nekadar zorlu eğitim aldıklarını anlattığı için bu filme emeği geçen herkese nekadar teşekkür edilse az;)
Görselliğin ve duygusallığın ön plana çıktığı kaliteli bir yapım.Kameranın arkasında bir ressamın estetik duygularına haiz,sanatçı ruhlu bir yönetmenin olduğu aşikar.Sizi film boyunca muhteşem doğa manzaraları,özgün Japon sokakları ve evleri ile bambaşka bir dünyaya götürüyor adeta...
Sıkılmadan izleyebileceğiniz,özellikle de eşiniz ya da sevgilinizle izlemenizi tavsiye edeceğim bir film.Hele Mistik kültürlere ilgi duyan arkadaşlar bu filmi kesinlikle izlesin.Filmde canımı sıkan tek konu Sayuri'nin lens olduğu son derece belli olan mavi gözleri idi.Bence bu durum Sayuri karakterinin inandırıcılığına ve gücüne zarar vermiş.
Japon esteği iyi aktarılmış. Kostümler ve oyunculuklar da güzeldi. Filmin en beğendiğim yönlerinden biri müzikleriydi. Havayı güzel yansıttı. Bazı sahneler japon esteğini gerçekten çok iyi vermiş, özellikle dans sahneleri... Bütünlük olarak film güzeldi ancak çok çok iyi denecek bir film yok ortada. Filmin geneline hakim olan iç mekan çekimleri ve bazı diyaloglar, zaman zaman insanı sıkma noktasına getirebiliyor. Bu arada ana karakterin çocukluğunu canlandıran küçük bayan oyuncu müthiş bir oyunculuk çıkarmış. (7/10)
Uzakdoğunun gizemli dünyasında hizmetçilikten geyşalığa uzanan bir genç kızın sadakat,rekabet ve aşk üçgeninde şekillenen hayat öyküsü.Güzel bir film ama kusursuz yorumlarını biraz abartılı buldum.
kitabı okuyalı 6 sene falan oldu kitabı da çok beğenmiştim kitabı çok hatırlamamama rağmen filmi izleyince çoğu kafamda canlandı yani kitaba çok iyi uyulmuş yeşil yoldan sonra izlediğim en iyi kitap uyarlamalarından biri
bn filmi izlemedn önce kitabını okumuştum o yüzden biraz hayal kırıklığına uğradım açıkçası.tabi o kitabın verdiği tadı, ayrıntıları filmde göremiosunuz...ama adamlar bu kadar sığdırabilmiş kitabı filme diye düşününce ii bi film olduu sölenebilir...ama bnce kitabını alın okuyun ve filmini izlemeyin kitap size yetecek de artacaktır:)
Kitapla film arasında farklılıklar olsa da sadece filmi ele aldığımızda senaryonun çok iyi işlendiğini görebiliyoruz.Uzun zamanlar hafızalardan silinemeyecek sahnelere sahip bence Kesinlikle arşivlik bir film,şiddetle tavsiye edilir.
Uzun olmasına ragmen zevkle izlenilecek bi film çünkü görsel olarak büyük hazlar alıyorsunuz.Kostümler ,müzik ve de en müthişi kamera çekimleri ,görüntüler.Sanatsal ve duygusal tatmin olabileceğiniz bi yapım.
hepınızın bıldıgı gıbı fılmın seneryosu gercek buyuk bır arastırma sonucu ortaya cıkan bır senaryo ama fılım uzak dogu ulkelerınden tepkı aldıgı ds bır gercek neyse fılım de gercekten cok etkılı sahnelre var ben ce gıdın ama ailenız le gıde bılecenız bır fılım degıl:)
Gereksiz cok sahne var. Atılırsa 145 dakikadan 95 dakıkaya ıner herhalde. Bunun dısında fılm fena degıl aslında ama ıste bu fılmın artılarını siiyor. O yuzden 1o üzerinden 7.
ya oscarı bu kadar hak eden we son zamanlarda türkiye de wizyona girmiş başka bi yabancı film war mı die düşünüop insan bu filmi izlerken!!! kesinlikle çok güzeldi hatta filmi izleyen çoğu kişi gibi ben de çok etkilendim özellikle şu sıralar wizyona giren filmlerin başarı oranını düşünürsek gidip görülmesi gereken filmlerin en başında gelio bence gerçekten!!!!