Filimin kitabı benim çok hoşuma gitmişti.Zaten bu yüzden gfilime gitmiştim.Filimde aslında güzeldi; amam sanki biraz sakindi..Olaylar daha sürüyleyici olabilirdi diye düşünüyorum.Oyuncular ise çok güzeldi.Ama Bir Geyşanın Anıları’nın filimi yoksa kitabımı dersiniz kitabı derim.Tabi izlemekte yarar var:)
Görselliğin ve duygusallığın ön plana çıktığı kaliteli bir yapım.Kameranın arkasında bir ressamın estetik duygularına haiz,sanatçı ruhlu bir yönetmenin olduğu aşikar.Sizi film boyunca muhteşem doğa manzaraları,özgün Japon sokakları ve evleri ile bambaşka bir dünyaya götürüyor adeta...
Sıkılmadan izleyebileceğiniz,özellikle de eşiniz ya da sevgilinizle izlemenizi tavsiye edeceğim bir film.Hele Mistik kültürlere ilgi duyan arkadaşlar bu filmi kesinlikle izlesin.Filmde canımı sıkan tek konu Sayuri'nin lens olduğu son derece belli olan mavi gözleri idi.Bence bu durum Sayuri karakterinin inandırıcılığına ve gücüne zarar vermiş.
Filmi izledikten sonra Ali Ercivan’ın yorumunu okudum filmle ilgili ve birçok yerine katılmadan edemedim...Oyuncuların, özellikle de Ziyi Zhang’ın performansına hayran olmamak elde değil.Belki yan bir karakterdi ama Gong Li her zamanki gibi en favori oyuncumdu yer aldığı filmde...Filmin görselliğine özen gösterildiğini söylemeye gerek bile yok.Hele kimi sahnlerde bu zirve yapıyor...Okuduğum yorumda, Japonların İngilizce konuşmalarından ötürü çok ciddiye alınmadığı yazılsa da, o kadar da abartılacak bir 'özür' değil bana göre.Yapımcıların bu denli para yatırdıkları bir filmde, bunun karşılığını almak istemeleri çok normal.Özellikle de lisan sorunundan ötürü riske girmemek istemeleri gayat normal...Son olarak, Japon karakterleri Çinli oyuncuların canlandırması ise bana göre üzerinde konuşulmaya deymeyecek bir konu.Zaten bir filmle ilgili olarak karakterleri canlandıran oyuncuların ırksal özelliklerindeki fark eleştiri konusu yapılıyorsa, bana göre o film çok başarılı bir filmdir; zira o kadar ki eleştiri çıtası bu denli yükseğe konmuş.Yani en nihayetinde Çinli oyuncular Japonları canlandırıyor, kovboyları canlandırsalar neyse diycem de :)))Özetlemek gerekirse, oldukça kaliteli ve başarılı bir yapım.Ancak film biraz daha kısa tutulsa belki izlemek daha kolay olurdu...
genel olarak baktığımızda güzel bir film geyşaların hayatını anlatıyor.biraz uzun olması nedeniyle yer yer sıkılıyorsunuz ama yinede kendini izlettiriyor.dram severlere tavsiye olunur.
Hikaye daha iyi anlatılabilirdi diye düşünüyorum. Fragmanından ve isminden filmi gözümde çok büyüttüğüm için hayal kırıklığına uğradım. Fakat yine de kötü diyemem, farklı bir kültür öğrenmek ve doğu kadınını biraz olsun tanımaya çalışmak isterseniz izleyiniz. İyi seyirler...
genelde bir fimi izlerken içinde bulunduğunuz psikolojik durum önemlidir.. doğru zamanda doğru film izlemek gerkir.. bugün sakin. otantik denebilecek.. farklı bir kültürü anlatan dramatik birşey psikolojik tahlil filmi izlemek isterseniz ben beğendim.. beklediğim gibi bi filmdi.. etkileyici sahneleri de vardı.. sonu da beklenmedik.. kitabı okumadım ama film izlemeye değğer..
Film senaryosu ve oyunculuğu ile göz dolduruyor. Fakat zorlama ingilizce ile oynayan oyuncular filmin atmosferini zedeliyorlar. Bence kendi dillerinde konuşsalar çok daha güzel bir film olurdu.
Güzeli bir film, izlerken yormuyor, aksine dekor ve kostüm seçimlerindeki başarıların sonucu olarak rahatlıyorsunuz. Ve bu rahatlığı muhteşem keman sesleri eşlik ediyor.
Büyük bir baş yapıt olamasa da klasikler arasında kendine yer bulacağına inanıyorum. Tavsiye edebileceğim bir film. 10/7
Film izlerken fazla sıkılmama rağmen bu film sıktı beni film izlemeden önce çok methini duydum ama bekletilerimi karşılayamadı. ama iyibir film diyebilirim