Ahmet G.
22 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Bir hata ettim ve sitedeki puan tablosuna güvenip DVD’sini aldım,dün akşam izlerken ileri sarmamak için zor tuttum kendimi!Çok sıkıcı,saçma bir film olmuş bence.1000’e yakın insan oy vermiş ve 8 ortalamalı,hayret ediyorum,sorun bende sanırım! :) 4/10
kesınlıkle vasatın dısında bir film ama orat duseyde cok daha guzel olabılırdı bu kadar ıyı bir konu heyecen dram ask konuları bıraz daha etlıleyıcı olabılırdı fakat yınede izlenmeli
Bu filmi kitaptan bağımsız düşünmek lazım objektif yorum yapabilmek için çünkü kitabı okur okumaz filmi seyretmiş biri olarak filmin kitabın yanında çok bayat ve yüzeysel kaldığını söylemeliyim.Romandaki ihtişamlı yaşam ve kıyafetlerin onda biri bile filmde yok,Bir geyşanın kimonosuna olan bağlılığı,Sayuri’nin ailesıyle ilgili yaşadığı acılar ve özlem,başkana duyduğu aşk ve Hatsumomo’nun zalimlikleri çok yetersiz yansıtılmış.Ayrıca,olaylar çok hızlı ilerliyor ve havada kalıyor.Filmde yer almayan sahneler kadar değiştirilmiş sahneler de çok.Roman baz alındığında fiziksel açıdan Sauri ve Başkan’ı oynayan karakterler çok doğru seçim fakat Sayuri’nin hayatındaki iki kilit kadın Mameha ve Hatsumomo çok daha genç ve güzel olmalıydı.Bence başarısız bir uyarlama
hepınızın bıldıgı gıbı fılmın seneryosu gercek buyuk bır arastırma sonucu ortaya cıkan bır senaryo ama fılım uzak dogu ulkelerınden tepkı aldıgı ds bır gercek neyse fılım de gercekten cok etkılı sahnelre var ben ce gıdın ama ailenız le gıde bılecenız bır fılım degıl:)
Gereksiz cok sahne var. Atılırsa 145 dakikadan 95 dakıkaya ıner herhalde. Bunun dısında fılm fena degıl aslında ama ıste bu fılmın artılarını siiyor. O yuzden 1o üzerinden 7.
ilk izlediğimde hayran kalmıştım filmme nie bilmiyorum ama kız orda hizmetçiyken birden nerelere geldi.özellikle bir insanın çocukluktan tüm hayatını anlatan filmler ilgimi çekiyor