genel olarak baktığımızda güzel bir film geyşaların hayatını anlatıyor.biraz uzun olması nedeniyle yer yer sıkılıyorsunuz ama yinede kendini izlettiriyor.dram severlere tavsiye olunur.
Sinema filmlerinde biyografik yapımlar hep ilgimi çekmiştir. Memoirsh Of A Geisha, geçen yaz aylarından beri merakla beklediğim bir kaç film arasındaydı o zamanlar hemen hemen tüm oscar siteleri filmi banko aday olarak lanse ediyorlardı herneyse film 2. dünya savaşı sıralarında küçük bir kızın mücadelesini anlatıyor. Bu mücadele onu ileride ilk bakışta istemesede geyşa yapmaya zorluyor...Geyşaların bu zamana kadar yanlış anlatıldığını ve bu filmden sonra filmi izleyen herkesin onlar hakkında daha olumlu düşünceler beslediklerine inanıyorum. Özellikle geyşaların hayat kadını gibi gösterilmelerine ise hayretle şaşırıyordum çünkü geyşalar benimde bildiğim kadarıyla iyi dans eden, şarkı söyleyen, hoş sohbet eden ve müşterisine hizmet eden kültürlü kadınlar olarak biliyorum. Ama bekaretlerinin açık arttırmaya çıkarıldığını ise bu filmle öğrendim. Uzakdoğu kültürünün mistik havasını çok iyi yansıtmış film. Kusursuz görüntü ve sanat yönetimi john williams imzalı müzikle bütünleşince ortaya tadından yenilmez kareler cıkıyor. Oyunculardan Ziyi Zhang(çincede zang zii diye okunuyor) müthiş bir oyuncu zaten bunu son yıllarda oynadığı filmlere kanıtladı, çinli bir aktiristin geyşa rolünde oynaması benim açımdan o kadar da sorun edilebilecek bir şey değil yalnız biraz aksan sorunu var o da olsun artık dimi zamanla onun da ingilizcesi ilerleyecektir. Diğer oyuncu gong li’de beni çok memnun bıraktı, değişik bir çekiçiliği var dişiliğini çok iyi kullanıyor bence harikaydı.Memoirs of a Geisha yılın en iyi yapımlarından olmasa da izleyeni memnun bırakabilecek bir film, gerek teknik dallardaki başarısı, gerekse bir usta elden çıkma resim tablosu misali etkileyici bir film memoirs of a geisha...
Filmi izledikten sonra Ali Ercivan’ın yorumunu okudum filmle ilgili ve birçok yerine katılmadan edemedim...Oyuncuların, özellikle de Ziyi Zhang’ın performansına hayran olmamak elde değil.Belki yan bir karakterdi ama Gong Li her zamanki gibi en favori oyuncumdu yer aldığı filmde...Filmin görselliğine özen gösterildiğini söylemeye gerek bile yok.Hele kimi sahnlerde bu zirve yapıyor...Okuduğum yorumda, Japonların İngilizce konuşmalarından ötürü çok ciddiye alınmadığı yazılsa da, o kadar da abartılacak bir 'özür' değil bana göre.Yapımcıların bu denli para yatırdıkları bir filmde, bunun karşılığını almak istemeleri çok normal.Özellikle de lisan sorunundan ötürü riske girmemek istemeleri gayat normal...Son olarak, Japon karakterleri Çinli oyuncuların canlandırması ise bana göre üzerinde konuşulmaya deymeyecek bir konu.Zaten bir filmle ilgili olarak karakterleri canlandıran oyuncuların ırksal özelliklerindeki fark eleştiri konusu yapılıyorsa, bana göre o film çok başarılı bir filmdir; zira o kadar ki eleştiri çıtası bu denli yükseğe konmuş.Yani en nihayetinde Çinli oyuncular Japonları canlandırıyor, kovboyları canlandırsalar neyse diycem de :)))Özetlemek gerekirse, oldukça kaliteli ve başarılı bir yapım.Ancak film biraz daha kısa tutulsa belki izlemek daha kolay olurdu...
Filimin kitabı benim çok hoşuma gitmişti.Zaten bu yüzden gfilime gitmiştim.Filimde aslında güzeldi; amam sanki biraz sakindi..Olaylar daha sürüyleyici olabilirdi diye düşünüyorum.Oyuncular ise çok güzeldi.Ama Bir Geyşanın Anıları’nın filimi yoksa kitabımı dersiniz kitabı derim.Tabi izlemekte yarar var:)
Tipik bir Rob Marshall filmi yine. Aynen Chicago filminde olduğu gibi yine seyirciyi anlamsız detaya boğan, zaman zaman sıkıcı olabilen, çok uzun ve ağdalı bir film var karşımızda. Evet, belki Rob Marshall Chicago filminde olduğu gibi Makyaj, Kostüm ve Sanat Tasarımı yönünden süper ve hatta bu alanlarda ödülü hakediyor, ancak odaklandığı başarılı olduğu bu konularla birlikte yönettiği filmde de aynı başarıyı ve özeni gösterseymiş keşke. Filmin tek artısı bana göre çoğu toplumlarda olan Geyşa önyargısının bu üç saatlik uzun filmde az da olsa kalkmış olması. Bir başka tartışma konusu ise bu filmde oynayan oyuncular neden Japon değilde devşirme Hong Kong’lu Amerikalılar olduğydu, bana göre bu yanlış bir tartışma konusu; zira böyle bir filmde japonlar istese bile oynamazdı, zira ve benim bildiğim şu an japonyada geyşalar farklı olarak lanse ediliyor. Saygılar.
Güzeli bir film, izlerken yormuyor, aksine dekor ve kostüm seçimlerindeki başarıların sonucu olarak rahatlıyorsunuz. Ve bu rahatlığı muhteşem keman sesleri eşlik ediyor.
Büyük bir baş yapıt olamasa da klasikler arasında kendine yer bulacağına inanıyorum. Tavsiye edebileceğim bir film. 10/7
Film senaryosu ve oyunculuğu ile göz dolduruyor. Fakat zorlama ingilizce ile oynayan oyuncular filmin atmosferini zedeliyorlar. Bence kendi dillerinde konuşsalar çok daha güzel bir film olurdu.
Görselliğin ve duygusallığın ön plana çıktığı kaliteli bir yapım.Kameranın arkasında bir ressamın estetik duygularına haiz,sanatçı ruhlu bir yönetmenin olduğu aşikar.Sizi film boyunca muhteşem doğa manzaraları,özgün Japon sokakları ve evleri ile bambaşka bir dünyaya götürüyor adeta...
Sıkılmadan izleyebileceğiniz,özellikle de eşiniz ya da sevgilinizle izlemenizi tavsiye edeceğim bir film.Hele Mistik kültürlere ilgi duyan arkadaşlar bu filmi kesinlikle izlesin.Filmde canımı sıkan tek konu Sayuri'nin lens olduğu son derece belli olan mavi gözleri idi.Bence bu durum Sayuri karakterinin inandırıcılığına ve gücüne zarar vermiş.
Japon esteği iyi aktarılmış. Kostümler ve oyunculuklar da güzeldi. Filmin en beğendiğim yönlerinden biri müzikleriydi. Havayı güzel yansıttı. Bazı sahneler japon esteğini gerçekten çok iyi vermiş, özellikle dans sahneleri... Bütünlük olarak film güzeldi ancak çok çok iyi denecek bir film yok ortada. Filmin geneline hakim olan iç mekan çekimleri ve bazı diyaloglar, zaman zaman insanı sıkma noktasına getirebiliyor. Bu arada ana karakterin çocukluğunu canlandıran küçük bayan oyuncu müthiş bir oyunculuk çıkarmış. (7/10)
Film izlerken fazla sıkılmama rağmen bu film sıktı beni film izlemeden önce çok methini duydum ama bekletilerimi karşılayamadı. ama iyibir film diyebilirim