dr-
10 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Çok başarılı oyuncular da harika o kimonolar binalar da can alıcıydı. Filmin ironik anları söylenen sözlerle bütünleşerek daha etkili olmuş.Geyşalığın tam tanımı da böylece öğrenilmiş olur diye düşünüyorum.
Gerçekten çok iyi bir filmdi...Bence Oscar'ı hakeden bir yapım.Hem sürükleyici hem de sanatsal bir film..Uzun bir film olmasına rağmen izlerken vakit çok çabuk geçiyor ve geyşalığa farklı bir bakış açısı getiriyor..10 üzerinden 10 diyorum..
hayatımda izlediğim en güzel en etkileyici filmlerden biriydi zhang ziyi michelle yeoh ikilisine zaten kaplan ve ejderhada bayılmıştım ken watanabe de kahramanım en sevdiğim japon:) o dünya çok farklı bi dünya ve onun içine daha iyi nasıl katabilirdi seyirciyi bilemiyorum ama gerçekten arkadaşların da dediği gibi kitabını okumalısınız ilk önce filmini izlememe rağmen kitabında çok heycanlandım farklı olduğu noktalar vardı kitapla ama onlar o kadar sorun değil ayrıca anılarını anlatan geyşanın da edebiyatçı kişiliğine diyecek yok.Bu kadar güzel bir anlatım olamaz her anı eğlenceliydi kitabın benzetmeler zaten bitirdi beni kadın büyük bi geyşa olmasa kesin büyük bi yazar olurmuş zaten filmi izleyin kitabı okuyun derim ben.Çok kitap okumama rağmen en sevdiğim 3 kitaptan birisi memoirs of a geisha
ya oyunculuk yönetmen müzikler her şey 4/4lük harika bir film olmuş =) kesinlikle çok güzel hoş değişik ve insan izlerken kendini filmin büyüsüne kapıtıyor...
bir kız bu kadarmı güsel bu kadar mı narin olur. olay kurgusu güsel oyuncular mükemmel ken watanabe ayrı bi yakışıklı. geishaların hayatına bir gözatmak için ideal.
uzak doğulular uzak doğu sporlarını anlattıkları ele aldıkları filmlerde alanındaki tüm filmlerden daha başarılılar.bence bu filmde uzak doğunun başka bir yönünü görüyoruz ve gerçekten izlenilmesi gereken ve duygusallığı gerçekten hissettirebilecek bir film.tek kelimeyle süper
film gerçekten çok güzeldi. özellikle baskanın sayuriye bakısında askı görebiliyorduk. fakat kitap tabiki çok daha detaylı ve bilgilendirici. izlemesi çok keyifli bir film idi.
filmin süresi 3 saat olmasına rağmen size tek bir dakikasında bile sıkılmayacağınıza garanti verebilirim.film o kadar sürükleyici o kadar muhteşemki keşke daha uzun sürseydi diosunuz ayrıca filmin işlediği konu ve yönetmenlik tek kelimeyle süper!!mutlaka izlemeniz gerekir die düşünüorum!!!
gerçekten 1.cı sınıf bir film.senaryo çok kaliteli...filmin ana karaakteri çok etkileyici bir yüze sahip.film sizi okşuyor ama siz farkına bile varmadan bitiyor..mükemmel bir aşk hikayesi..sevmek için bir bakış bile yeter..
Çok güzel bir film. Uzakdoğu kültürüyle ilgili gördüğüm filmlerin arasında benim için çok özel bir yer edindi. Geyşa konusu her zaman ilgimi çekmişti ama bu sanatın özünü ilk olarak bu filmde böyle derinliğine anladım.Yapımcısı ve oyuncularıyla gerçekten özenle yapılmış bir çalışma. Bütün övgüleri hak ediyor.