Dogville
4,1

nisuaz405
nisuaz405

26 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
filmi izlemeden önce beğenmiyeceğim konusunda ön yargılıydım fakat ilk başlarda sıkılsamda sonunu merakla izledim.bir insan çaresizken neler yapabileceği ve diğer insanların bencillikleri acı bi şekilde işlenmiş.özellikle sonu beklenenin dışında müthiş..
jamesbond-2
jamesbond-2

29 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
bu filmi bir tiyatro ürünü olarak düşünüyorum ve ona göre değerlendiriyorum eğer öyle değerlendirmezsek bir sinema filmi olarak vasatın altında kalan sıkıcı bir şey oluyor.Benim gibi hareketli film sevenler bu filmden uzak dursunlar ama tiyatro ya da böyle çok dramatik filmler sevenler bir göz atabilirler.
fidelio82
fidelio82

22 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Filmi aslında çok eskiden izlemek için pc'ye takmış ve izlemeye başlamış fakat çok sıkıcı bulmuş ve ilk 10 dakikasını izledikten sonra vazgeçmiştim. Bugün başından sonuna kadar izledim. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film, bir kere çok farklı bir tür olmuş, tiyatro sahnesinde çekilmiş gibi, yani bir tiyatro izliyormuşsunuz gibi bir havada, ki zaten başlangıçta sıkıcı bir film olacağı izlenimi vermesinin sebebi de bu. Sonuna kadar izleyin, konusu ve farklı tarzıyla üzerinizde önemli bir etki bırakıyor. (8/10)
erasmus1984
erasmus1984

14 Nisan 2007 tarihinde eklendi
filmi begenmeyen arkadasları anlayabiliyorum, tiyatro sahnesinde gecmesi sıkıcı olmasını saglamıs olabilir ama filmin yarısından itibaren olaylar ,beklenmedik sekilde, oyle bir gelisiyor ki nasıl bittigini anlamıyorsunuz!
10/9
leges3
leges3

31 Mart 2007 tarihinde eklendi
Dogma 95 manifestosu cıkalı tamı tamına 12 yıl olmus, bu manifestonun ideolojisinin kurucularından Lars von Trier 'dogmatizm' yalamıs bir sürü film çekmis. Karanlıkta dans ile Altın Palmiyeyi almıs "Cannes" da ama hiçbir filmi dogville kadar konusulmamıs, konusulmuyor. Neden mi? Kuskusuz bir yıl önce oscar almıs akademinin taze gediklisi Nicole Kidman ın filme takviyesi olsa gerek. Lakin daha önemli mevzular var filmde doğal afet-yetenek dengesini sağlamıs Kidman dan baska.
Filmin mekansal kurgusunun 'minimum dekor-maksimum oyunculuğa' sonuna kadar izin veren potansiyeli mi, alt metinlerinde aranacak din den tutun 1930 amerikan buhran dönemi tabanlı ama sorunu tüm insanlık için evrensel Etik-Ahlak ikilemi mi, filmin sonunda belki inanılmaz bir 'katharsis' yasanıp bireysel ahlak kavramımızı tekrar sorgulatan 'ahlak anlayısımız mı , hele hele kibrin en büyük günah olduğu gerceğini 'affetmet de bir kibirdir' seklinde rolleri değistirip bizleri ters köseye yatıran mı bu filmi bu kadar büyüleyici ve çarpıcı kılan???
"Lars von Trier sinemasına kayıtsız kalamazsınız . Ortası yoktur bu adamın" klisesinden güç alarak kendimden emin bir sekilde diyebelirim ki bu adamı sevip sevmemek umrumda değil. Nefret de etsen, basyapıt statüsüne de çıkarsan karsında var olan sey gayet 'nitelikli'. İzlemek, deneyimlemek, 'hocam cok uzun cok sıkıcı' diyememek gerek, eğer sinemasever olmak istiyorsak. En azından bu adamın bu filmi için bu rahatlıkla söylenebilir....
8.9/10
ozgurparis101
ozgurparis101

27 Mart 2007 tarihinde eklendi
Biraz sıkıcı olduğu doğru sanat filmi olduğu için olsa gerek fakat çok yaratıcı buldum hikayeside güzeldi.
Xearon
Xearon

4 Şubat 2007 tarihinde eklendi
bu filmi belki 10 kez 25 dkda sıkılıp bıraktim fakat bir gun kararli sekilde izlemeye basladim ve filmin sonunda salyalarim akarken buldum kendimi :) oyunculuklar bence cok iyi idi olmayan birseyin oldugunu kabul etmek oyunculukta zor bir iştir.Aksiyon,Komedi seven arkadaslar icin kesinlikle uzak bir film Filmi begenmiyen arkadaslara diyecek birsey bulamiyorum :)
koraygunca
koraygunca

25 Ocak 2007 tarihinde eklendi
çok farklı bir film herkesin de dediği gibi tiyatro havası ilk başta çok yadırganıyor ama konu ve oyuncular giderek size orada gerçekten bir ev varmış gibi yada bir kasaba varmış hissi uyandırıyor ben çok beğendim ama çoğu kimsenin beğenmeyeceğini düşünüyorum mümkünse konuya tam konsantre olmak için yalnız izleyin finali çok etkileyici
lelaina
lelaina

14 Ocak 2007 tarihinde eklendi
filmin geçtiği mekan, alıştığımızdan farklı. ki değişiklik hoş olmuş. film, eğitimsiz insalanları aşşağılamaktansa, direk olarak insan doğasını eleştiriyor. eleştirmekten de öteye gidip yerden yere vuruyor. özellikle de kendi dinamiğini oluşturmuş, ufak sosyal toplulukların kendi değer yargılarına ve keyiflerine göre davranmaları da işlenmiş...muthi$ti dedirten,insan hayvaninin tum pisliklerin tek sorumlusu oldugunukafaya darbeli matkap ekisiyle kaziyan,tekrar tekrar izlenilesi trier filmi...
ersindurmus62
ersindurmus62

31 Aralık 2006 tarihinde eklendi
kesinlikle harika bi film tiyatro vari havası bile oldukça güzeldi hikaye iyi olunca film nasıl çekilirse çekilsin sırıtmıyo
majesty-1905
majesty-1905

12 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Bence bir başyapıt. Herkesin bu filmi izlemesi gerekir. Nicole Kidman da bu film için doğru bir tercih olmuş.
teo-17
teo-17

13 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Çok güzel bir film.İzlediğiniz zaman hayatınız değismiyecek ama hayattaki bir çok bakış açınızı değiştirecek bir film.Tiyatro tadında güzel bir film.8/10
nilufererdal
nilufererdal

8 Ekim 2006 tarihinde eklendi
harika bi film, bayildim filme ^.^
ewonor
ewonor

27 Eylül 2006 tarihinde eklendi
bu filmi izlerken 'nassı yaaa film bööle bi ortam da mı geçecek' diye şaşakaldım...ama filmin hakkını vermek lazım tiyaro havası veren film bence çok güzeldi...ilginç ve iyi bi tecrübe oluyo...ii seyirler
widmark-2
widmark-2

16 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
bugün manderlayı izledim de bu trier değişik biri usta işi dogvilleden sonra vasat bir manderlay ayrıca nicole kidman grace rolünde daha iyi neyse umarım son film iyi olur dogvilleden de iyi..