Çok değişik bir film.Sarsıcı,düşündürücü,olayları ve insanları farklı boyutlardan görmeye ve düşündürmeye iten bir yönü var.Filmden herkes farklı şeyler çıkarabilir,işin ilginci üzerinde düşündükçe siz bile farklı farklı şeyler bulmaya devam ediyorsunuz.Kötüler dünyasından kaçıp gelen bir kızın iyi ve sade görünen insanların arasında hayatta kalma çabasına,aslında iyiliğin hayatta kalma çabasına sahne oluyor film.Eline bir koz geçince insanların nasıl değişebildiğini ve aslında özlerinde ne kadar acımasız,ne kadar bencil olabildiklerini gösteriyor.Filmin tiyatral yapısı ilk başta izleyiciyi biraz zorlıyor ve sıkıyor ancak sabırlı olunduğunda daha önce karşınıza hiç çıkmamış bir film türüyle karşılaştığınızı anlıyorsunuz.
Filmi izlerken bu filmin beni bu kadar etkileyeceğini düşünmemiştim..Film mükemmel, düşündürücü, orjinal, çarpıcı, kışkırtıcı..Kesinlikle tavsiye edilir, iyi film nasıl çekilir, tek bir mekanda nasıl harikalar yaratılır hepsini ders niteliğinde aktardı bize Trier ;)
Amerikan üçlemesinin ilk bölümü dogvıllede yıne kendıne ulasılmaz kılan ve yine filmlerindeki yapısal çözümlenmesini zora sokan Trıer anlatımı yine kendini gösterıyor Dogville ilk seyretigimizde bizi etkilyen unsurlar arasında en dikkat çeken sinemasını tiyatro alanına taşıması.Filmde kullandıgı dramatik ironiler üzerine kurduğu öykünün anlatımı.Tebeşirlerle yerlere çizilmiş duvarlar,sesini duydugumuz ama görmedigimiz kapılar; Dogville ın düşünce üzerinde kurdugu dinamizmi destekler şekilde izleyiciye ulaştırıyo.Kısacası sinema içindeki tüm yabacılastırmaları içinde eriten fakat bi şekilde seyirciyi unutmadan ilerleyen sert bir anlatım.
filmi çok beğendiimi belirtmek istiyorum..bence herkesin izlemesi gereken çok ilginç bir film..sonu özellikle çok beklenmedik..bazı yerlerde insanı insan olduğuna utandırıyo..
Çok ilginç bir deneyimdi benim için. Evinizde sizin için, size özel bir tiyatro oynu sergileniyormuş havası hakim bütün filme. Mesajları çok acık, sizi kasmıyor, kafanızı bulandırmıyor. Yani filmi çözmek için kafa patlatmanıza gerek yok. Özellikle sonu ban çok anlamlı ve mantıklı geldi. Cık diye oturmuş diye bir tabir vardır ya, aynen öyle. Ferklı bir film deneyimi isteyenler için kesinlikle izleyin derim.
sanatsal bir başyapıt izlemek isteyenler buyursunlar bu filmi izlesinler.insanın çaresizliği,acımasızlığı,bencilliği ve acizliği üzerine yapılmış inanılmaz bir film.sıradışı bir yapım olduğu da tartışılmaz.çünkü ne bir efekt bulabilirsiniz ne de aksiyon.tamamen konuya yoğunlaşılmış ve insanı düşünmeye,bazı şeyleri sorgulamaya iten bir yapım.yapmak istediğini başarmış.grace'in yaşadıklarını izlerken içiniz burkuluyor ve onun çaresizliğine ortak oluyorsunuz...ikiyüzlülüğe isyan edesiniz geliyor ve tıpkı grace gibi sessiz kalıyorsunuz.bu film üzerine daha çok yazılacak şeyler var.son yıllarda izlediğim en iyi filmlerden 10/9
ilerleyen her dakikada kalbim sıkıştı nefesim kısıldı ve sinirlerim tepe taklak oldu kişinin yalnız acizliğini mükemmel ele almış trier ve yine trierin sabit mekanda birkaç olay gelişimini muhteşem kullanmış helali hoş olsun ki böyle filmlerde izleyebiliyoruz :Dnicole'e ayrı bir alkış...
olağanüstü bir film.gerçek bir kasaba yerine tiyatro sahnesinde çekilmesiyle,filmde oyunculara ve yönetmene daha fazla iş düşmüş.fakat zor olan başarıyla gerçekleşmiş.son derece marjinal ve başarılı bir film.herkese kesinlikle tavsiye ederim..
gercekten etkileyici bir film bence gercek dogal bir ortamda cekilse daha ii olabilrdi nicola kidma nın basarısı tartısılmz.Filmin finali gercekten etkileyici
gayet güzel bir film çok değişik bir yöntemle çekilmiş olması filmi daha etkileyici kılıyor insanoğlunun iç yüzünü gözler önüne seriyor çok güzel mesajşarı var filmin izlediğim ilk lars von trier filmiydi ama üslubunu çok beğendim ayrıca nicole kidman ın bile filmin sonunda nefretini kusması mükemmeldi...
insanlığın iğrençliği çok güzel anlatılmış...Kidman çok güzel yönetilmiş..Dahice,herkesin de beğenmesi beklenmeyecek bir film zaten..Ben cok begendim..Öykü cok güzel anlatılmış.
film bence gayet iyidi değişik bir tat istemiyor muyduk Trier hayli fazlasını verdi bize teşekkürler adama gerçekten sıkılmış bir sinema seyircisine uzun bir süre yetecek bir film yolladı. Nicole kidman artık kendini aştı bu kadın nereye gisiyor tanrım durmak b,ilmiyor ve her şeyi de kenbdine yakıştırıyor.
bu arda filmde öldürülen küçük çocuklar Nicole Kidman'ın kırılan bebeklerini temsil ediyor. Nicole de dayanamadı ağladı, çocukların annesi de. evet o bebekler tamamen ama tamamen masumdu ve öldürülmeleri gerçekten rahatsız ediciydi zatenb yönetmenin istediği de buydu. olayın ne kadar ciddi bir boyutta olduğu. ama nicole kidman'ın kırılan bebeklerinin de bir şeyleri temsil ettiğini düşünürsek ve filmde intikamın büyük bür yer tuttuğunu kabul edersek bunlar olması gerekenlerdi. ne yani herkesi öldürüp o bebekleri canlı bıraksaydı daha mı iyi olacaktı ya da inandırıcı? sanmıyorum