Hesabım
    Zavallılar
    Ortalama puan
    3,7
    yayın
    • Birgün
    • Milliyet
    • T24
    • Habertürk
    • Hurriyet

    Her dergi ve gazetenin puanlama sistemi farklı olduğu için, Beyazperde, puanları 0.5 - 5 yıldız üzerinden, kendi barometresine göre vermiştir.

    Basın Eleştirisi

    Birgün

    Yazar: Tuğçe Madayanti Şen

    Agresif sinema diliyle bir provokatör gibi davranan yönetmenin “Zavallılar” filminde, absürte kaçan oyunculuklarla, onları bir şekilde insani özelliklerden ayırdığı da aşikâr. Bu yapı modern zamanın yarattığı yoksunluk hissi altında robotlaşan, hissizleşen toplumun yansıması gibi bugüne bağlandığından dolayı da son derece çağdaş bir film.

    Eleştirinin tamamı için: Birgün

    Milliyet

    Yazar: Müjde Işıl

    Çok gösterişli bu görsel dünyanın senaryosal karşılığında ise bazen odağından uzaklaşan, erkek karakterin acizliğini ve düşüşünü göstermek için mizahı fazlasıyla basitleştiren bölümler mevcut. Zengin-fakir ayrımının eleştirisindeki yüzeyselliği de buna dahil etmek lazım.

    Eleştirinin tamamı için: Milliyet

    T24

    Yazar: Atilla Dorsay

    Bu karmaşık filmin 140 dakika olması boşuna değil... Böylesine çok şeyi anlatmak, aynı filmin içine kitch, gore (kan, kanlılık), seks, duygusallık ve komediyi koymak kolay mı? Yani tam bir mozaik-film!... Bunlara ayrıca özenli bir biçimciliği, çok canlı renkleri, usta işi özel efektleri ekleyin... İşte o 140 dakika böyle geçiyor!...

    Eleştirinin tamamı için: T24

    Habertürk

    Yazar: Mehmet Açar

    Lanthimos’un resim tadındaki çerçeveleriyle birleşen ironi duygusu, filmi alıp götürüyor. Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Ramy Youssef’in başarılı performanslarını ve Hanna Schygulla başta olmak üzere yan rollerdeki oyuncuların katkılarını unutmamak gerek. Holly Waddington imzalı, Oscar adayı kostüm tasarımı da dikkat çekici.

    Eleştirinin tamamı için: Habertürk

    Hurriyet

    Yazar: Uğur Vardan

    Çalışmaları zekice dokunuşlarla örülü, tuhaf, aykırı bakış açısıyla donatılmış Yorgos Lanthimos’un bu son adımı bana kalırsa görsellik ve tasarım açısından fazlasıyla ilgi çekici. Ama bize hatırlattıkları ve öykünün içinde gezindiği fikirler açısından tekrarlarla ve yüzeysel yaklaşımlarla dolu. Örneğin filmdeki şehir tasarımları ve dış dünya ‘retrofütüristik’ denen yaklaşım ya da afili adıyla ‘steampunk’ türünün yansımalarıyla yüklü ve adeta gözlerimizi okşuyor. Ama işin metin bölümünde hem ‘erkeklik halleri’ hem de ‘kadın meselesi’ açısından yeni şeyler söylenmiyor.

    Eleştirinin tamamı için: Hurriyet
    Daha Fazlasını Göster
    Back to Top