Romanını okumadım fakat filmi baştan sona heyecanla izledim. Filmde bir çok mesaj yatıyor özgürlük, güven, gerçek sevgi vs. En yakın zamanda da kitabını okumak istiyorum
son saniyesine kadar heyecanı eksilmeyen etkileyici bir roman uyarlaması olmuş bir yapım.oyunculuklar ve film kurgusu gayet başarılı.vakit kaybetmeden izleyin derim.
Filmi kesinlikle tavsiye ediyorum. Ben kitabini okumamistim fakat filmini izleyince böyle bir kitabi nasil okumamisim diye hayiflandim. Izleyin bayilacaksiniz.
Alexandre Dumas'ın efsanevi kitabından uyarlanan en modern ve en güzel yapım(98 tarihli Gérard Depardieu'lu Le comte de Monte Cristo'da muhteşemdir ama o 4 bölümlük mini bir dizi) niyazikki türkiyede ne kitap nede filmler yeteri kadar bilinmiyor, bilinseydi ezel gibi bir dizinin senaryosuna çok farklı, çok güzel demezlerdi heralde, ama ezel ilk değil battal gazi serisinin bir bölümdede monto cristo contundan büyük esinlenmeler vardı. Orjinaline oldukça sadık şekilde çekilmeye çalışılan olayları oldukça dinamik ve sürükleyici şekilde aktaran başarılı oyuncu performansları, karakterlerlerin psikolojisine eğilme çabasıylada taktir edilmesi gereken herkezin bu klasikten haberdar olması açısından en az bir kere seğredilmesi gerektiğini düşündüğüm çok başarılı bir uyarlama.
Harika bir uyarlama gerçekten.Kİtabı zaten başyapıt niteliğinde ve ben filmini de çok başarılı buldum.Kİtapta Türklerden ve Osmanlı Devletinden zaman zaman bahsedilse de filmde hiç yer verilmemiş olması dikkatimi çekti.Her neyse gayet başarılı , izlenmesi gerek... 10/8.3
Dünya klasikleri arasına girmiş bir kitapın büyük bir kısmını değiştirmeden, senaryo olarak alan bir filme, yeşilçam filminden farksız demek, yeşilçam filmlerine yapalabilecek en güzel iltifat olsa gerek :)Şık oyunculuk, güzel kurgu, akıllıca hazırlanmış replik ve enstantaneler... Ama eminim ki filmi izlemek yerine kitabı okumak çok daha etkileyici bir hale sokacaktır Monte Cristo Kontunu... Ama ben gibi üşenenler için ideal bir film :) 10/8.5
O kadar çok izledim ki... Başımı kaldırmadan, heyecan ve merakla izlediğim filmler vardır arasında... Artık o şekilde izlenecek bütün filmleri izleğimi düşünürken karşıma çıktı Monte Cristo. İşte o filmlerin arasında en değerlilerinden biri. Sinema eleştirmenleri, en beğendiğiniz filmi bile eleştirerek yıkın, diyor. Fakat buna yapamıyorum, duygularım el vermiyor. İşin ironik tarafı, zaten bulamayacağımdan eminim. :)
Girişi enfes,gelişme bölümü sürükleyici,finale bağlama kısmı ise sıradan ve geçiştirmeceler ile doluydu.Herşeye rağmen filmin kalitesi tartışılmaz ve izlenmesi önerilir.10/8
Eğer hayatınınz boyunca herhangi bir filmi izleyip beğendiyseniz bu filmi de beğenmemeniz için hiç bir neden yok demektir.Film bittiğinde bir çok filmin aksine daha önce izlemediğiniz için kendinize kızacaksınız.1010