Berat P
17 Mart 2020 tarihinde eklendi
çok iyi film çoğu kişi sonunu tahmin edememiş ve şaşırmış aslında ben başında bu olayların kurgulandığını tahmin etmiştim idamın kaldırılması için planlanmış bir oyun ve david gale kendini feda etmesi. etkileyici olmuş
Üç gün içerisinde bir gazetecinin içine girmek durumunda kaldığı bir infaz olayı, geçmişe döndürüyor biz izleyenleri. Nasıl, neden derken bir anda dahil oluyoruz hikayeye. Winslet rolüne yakışmış, Spacey yine muazzam başarılı. Hikaye finali ile değil, işlenişi ile etkiledi ve beğendirdi kendini bana. İdam karşıtı oluşumlar içerisindeki kişi ve kişilerin gerçekten hayatla ölüm arasındaki dansı sade ama başarıyla işlenmiş bence. Beğendiğim filmlerden biri oldu.tavsiye ederim pişman olmazsınız iyi seyirler...
Yargısız infaz, idam ve adalet sistemini sorgulayan harika oyuncu performanları(özellikle space bir oscar daha hak etmiş), sürükleyici anlatımı(Gece Yarısı Expresi nedeniyle ülkemizde pek sevilmeyen usta yönetmen Alan Parker tüm marifetini konuşturmuş), etkileyici sonuylada dört dörtlük bir film.
Çok çarpıcı bir film olmuş.gerçekten müthiş bir film ve iyi bir senaryo. senaryo üzerinden ele alınıcak olursa film gerçekten üzerinde çalışılmış bir senaryo iyi oyuncuların oynadığı böylesine güzel bir senaryo müthiş bir filme dönüşmüş. çok müthiş , harukulade. özellikle Kate Winslet süper yine döktürmüş oyunculuğunu. izleyin pişman olmıycaksınız. iyi seyirler ...
hani bazen olur ya,güzel bir şeyi mükemmel olamadı diye içinize tam olarak sindiremezsiniz; konusu olaganüstü güzellikteki bu filmde kevin spacey gibi bir aktörü de bulan yönetenimiz bence başyapıt niteliğinde bir eser yaratmanın eşiğinden dönmüş ..the life of david gale mutlaka izlenmesi gereken bir film 8/10
Çok başarılı bir film. Kevin Spacey ve Kate Winslet filme ayrı bir güzellik katmış. Yönetmen başarılı. Final çok iyi. Kısacası izlenmesi gerekenlerden.
İşte idam cezasının ne kadar saçma olduğunun bir göstergesi..Bir muhabir ve bir suçlunun gözünden anlatılan film,aslında günümüz adalet sistemine gayet anlaşılır bir eleştri.Sinema tarihinin en iyi final sahnelerine sahiptir kanımca..9/10
az önce izledim , filmin sonlarına doğru Kate Winslet ile beraber koştum sanki.Yetişemedi tüh ya derken aslında infaza karşı olan savaşanı,infaz edilerek kazanan , iftiraya uğrayan ama amacından şaşmayan ,bu uğurda can veren insanların hikayesi.tek kelimeyle süperdi .vakit kaybetmeden izleyin .
kevin spacey gelmiş geçmiş en büyük aktörlerden biri olduğunu bir kez daha kanıtlıyor bize bu güzel filmde. bu adamın gizemi sevdiği çok aşikar zira her filminde bunu sıkça yaşıyoruz. kevin spacey arşivi yapmış bir insan olarak her filmini öneriyorum. her filmin sonunda sizi şaşırtacak ve bir o kadar da bu adamın hastası yapacak bir final göreceksiniz emin olun...( k-pax, 21, se7en, LA confidential,the usual suspects ve american beauty filmlerini izleyince anlayacaksınız..)
bir filmden mesaj almak isterseniz bir deneyin bence...yeterince mesaj ve eleştiri içeriyor..kevin spacey müthişti her zamanki gibi..vermek istediğini kesinlikle çok iyi veriyor...kurgu da çok iyiydi..benden 8.5/10 çalışır...izlenmeli!