Film izlerken hayatımda bir kere olsun böyle deneyimler yaşamalıyım dedim kendi kendime . Oyuncu kadrosu çok iyi anlatılan hikayeler müthiş izleyeceklere keyifli seyirler
Al Pacinonun müthiş oyunculuğu (gerçekten adamın her hareketine dikkat kesiliyorsunuz) ve iki hikayenin bu kadar anlamlı birleşmesi çok keyifliydi. Charlie'nin duygusu da çok geçiyor özellikle o silah bıraktırma anı her sahnesi ayrı dikkat ve özenle izlenebilecek bir film. Yıllar sonra bir kez daha izleyebileceğiniz kıymetli eser. Herkese tavsiye ederim. Keyifli izlemeler. Onluk bir film fakat Esaretin Bedeli veya Babam ve Oğlum gibi benim için başyapıt niteliği taşıyan bu filmlerden ayırmam gerek elbette.
Al Pacino'nun devleştiği ve bu rolle Oscar'ı aldığı muhteşem film. Her şeyden önce filmi izlemeli miyim değil kesinlikle izlemelisiniz. Bazen roller basit gelebilir diyaloglar sıradan olabilir işte bunları zenginleştiren Pacino() gibi oyuncular. Filme tek eleştirim müzikler daha çarpıcı seçilebilirdi olacak. Keyifli seyirler.
Üstad, usta oyuncu, efsane oyuncu, bu adam için ne dense az. Böyle oyuncular çok nadir bulunuyor. Gerçekten döktürmüş Al Pacino reis. Filmin konusu fena değil ama çok mükemmel felan değil. Filmi özel kılan Al Pacino'nun eşsiz performansı bence. Rober De Niro'nun Taxi Driver daki solo performansının bir benzerini burada Al Pacino göstermiş. Gerçi Al Pacino bunu Scarface'te de yaptı. Adam oynadığı filme bambaşka bir hava katıyor.
Yaşlı, bunak, savaş gazisi bir albayı canlıdıran Al Pacino huysuz ve çekilmez bir karakteri canladırıyor. Okuldaki bir problemle başı dertte olan bir çocukla kesişen hikayeleri onları ikisinin de sorunlarla birlike baş etmeye yönlendiriyor. Biraz aşırı bir karakter olan Albay kendine has kuralları ve prensipleri olan bir adam. Ve Charlie Simms ile iyi anlaşan albay onu New York!a bir kaç günlüğüne zorlama da olsa götürür ve olaylar gelişir.
Al Pacino aldığı tek Oscarı bu filmle almıştı. Ve bence sonuna kadar da hak etmiş. Uzun süresine rağmen su gibi akıp giden bir film. Ne ara başladı ve bitti anlamadım bile. Herkesin en az bir kere izlemesi lazım. Özellkile Al Pacino'nun okul mahkemesi tarzı yerdeki konuşması bir dinlemeniz lazım. İyi seyirler... 8.0/10
Yeni izleme fırsatı buldum çok çok iyiydi herkes tarafından yazılmış gerçi ama en önemli nokta da bu zaten filmin içindeki: Al pacino, cidden oyunculuk böyle olur;körü oynamamış filmde resmen kör olmuş kelimeler yetersiz..Aslında filmde bir aksiyon veya çok dolu bir senaryo yok fakat al pacino ve diyaloglar sayesinde uzun süresine rağmen sizi sürüklüyor ve beğeninizi kazanıyor son olarak imdb 250 listesinde bence kesinlikle olmalıydı diye düşünüyorum göremeyice şaşırdım..9/10
10 kere a.pacıno 100 kere a.pacıno 1000 kerede .. bu ne oyunculuktur.. izledıgım tuhaf fılmlerden bır tanesı.. senaryo adına tatmın edıcı degıl ama oyunculuk benı ızle dıye bagıyor.. ve ıkı bucuk saat baglıyor ekrana ... hak etmış sonuna kadar ...helal olsun
Her defasında zevkle izlenen harika ötesi bir yapım.Yaşayan en iyi aktör Al Pacino başından sonuna kadar oyunculuk ve hayat dersi veriyor diğer oyunculara ve seyircilere.10/10
robert de niro mu al paçino mu dediklerinde kayıtsız şartsız de niro diyen ben bu filmden sonra AcAbA demeye başladım;KaDıN Kokusu tereddüt edilmeksizin izlenilesi bir film 2.30 saatlik film öylesine akıcıki bir an olsun sıkmadan yer yer hüzünlü bir keyifle izlettirdi kendisinipolis sorgusu sahnesinde gerçeğin taklidini yapabildiği sahne beni benden etti.. 9/10 favori listeme 8numaradan giriş yapmış bulunmaktadır
Sade ama zeki senaryosu, Al Pacinonun enfes oyunculuğu ile akıllardan çıkmayacak bir başyapıt! Unutulmaz sahneler barındıran bu güzel 92 yapımını kaçırmayın.. 9/10