Alternative Arts
12 Eylül 2021 tarihinde eklendi
Emir Kusturica'nın gerçeküstü sahneler ve hikâyede ustaca işlenmiş sembolik anlatımla yönetmen tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir filmidir. Daha sonra çektiği Underground ve Black Cat White Cat filmlerinde de tarzını devam ettirdi ancak o filmleri Çingeneler Zamanı filmi kadar başarılı değil.
Emir Kusturica insanı nasıl etkileyiciğini çok iyi biliyor.Gerek müzikleriyle,gerek Perhanın kendi dünyasında olup bitenlerle ve çingenelerin yaşamlarıyla bu film kalbinizde fena halde çarpıntı yaptırarak kendini izlettiriyor.9/10
kusturicanın en iyi filmi şüphesiz..kaç kere izledim bilmiyorum..benim için çok özel bir film..filmi izlerken neredeyse tüm duyguları hissedebiliyorsunuz..bregoviçİn müzikleri de filme apayrı bir lezzet katmış..bir başyapıt..
Çok duymuştum adını..Nekadar iyi bir film olduğunu..Ancak şimdi izlemek nasip oldu Şuan bu yorumu soundtrackını dinlerken yazıyorum..Gerçekten etkileyici ve çok iyi bir filmdi..Filmde aşırı bir sıcaklık ve izlenilesi bir yapım olgusu oluşmuş..Bu çok hoşuma gitti ve izlediğim en iyi filmler listeme girmeyi başardı..10/9.5
hiç bir filme başyapıt demem ama bu film bir başyapıt.. ama beğenmeyenlere filmden anlamıyor demiyelim başka tarz seviyorlardır.. not: müzikleri inanılmaz.. GoRaN & EMiR daha ne olabilir ki?