Ruhların Kaçışı
4,3

Ç. Sid
Ç. Sid

16 Aralık 2021 tarihinde eklendi
Filmde yer alan tüm karakterler harika ve ilgi çekici. İzlerken insanı gerçek hayattan koparıp bir hayal dünyasına götürüyor ve 2 saatlik bir kafa tatiline çıkarıyor. Miyazaki bu işte çok iyi zaten onun elinden çıkan bir şeyin de kötü olmasını pek beklemiyorum.
Berkan Y
Berkan Y

8 Aralık 2020 tarihinde eklendi
Bir insanın animasyondan ne kadar büyük bir beklentisi olur da hayal kırıklığına uğrar anlayamadım,hiçbir beklentim olmadan açıp izledim ve şu zamana kadar izlediğim çoğu animasyondan farklı,yaratıcı ve rengarenk bir animasyonla karşılaştım. Sürekli bir merak içinde "acaba şimdi ne olacak ?" diye sordurtan cinsten. Bence bir animasyondan çok daha fazlası,kesinlikle izleyin
Selin
Selin

1 Eylül 2019 tarihinde eklendi
Ödülünü hakeden sıradışı bir film.Fantastik ama insanı yormayan,aksine kendine çeken ve rahatlatan yapıt.Fantastik deyince vurdukırdıyı bekleyenlere hitap etmez.Beğenen çok beğenir.Tekrar izlenebilir
Alp T.
Alp T.

2 Eylül 2016 tarihinde eklendi
Hayao Miyazaki'nin Oscar aldığı animasyon filmini sonunda izledim. Ve bu filmle büyülendim adeta. Bu yazım diğerlerine göre kısa olabilir çünkü filmin konusunu veya olanları yazmak istemiyorum, sizin yaşamanız daha iyi olacak bence.

Bu filmin senaryosu öncelikle çok yaratıcı, gördüğüm en özgün senaryolardan birisi. Karakterler, olaylar gerçekten insanı sürüklüyor. Ayrıca ufak detaylar da çok iyi işlenmiş.

Filmle ilgili ufak bir sorunum var sadece, ufacık. Bu bir kısmınız için pek sorun olmayabilir de benim için biraz oldu, filmin içinde olduğu Japon kültürünü ve bütün nicelikleri bana biraz garip geldi. Bunu anlayabilmek için de epey bir araştırma yapmam gerekti. Bu yüzden filmi izlerken bazı yerlerde olan şeylerin niye öyle olduğunu tam olarak anlayamadım.

Ama genel anlamda Spirited Away, mükemmel bir animasyon. Eğer hala izlemediyseniz, kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Özellikle de film bittikten sonra hem sevinip hem üzüleceksiniz.

FİLMİN İYİ YANLARI:

+ Muhteşem animasyon, senaryo, karakterler, olaylar, kişilikler.

FİLMİN KÖTÜ YANLARI:

- Bazı sahnelerin kafa karıştırıcı olması.

TOPLAM PUAN: 9.2/10
jamesbond-2
jamesbond-2

19 Ocak 2014 tarihinde eklendi
Miyazaki'nin izlediğim ilk gücünün sınırlarını zorlayan,sizi içine çeken değişik bir anime filmi ruhların kaçışı belki abartıldığı kadar mükemmel bulmadım ben de ama isimlendirmekte zorlandığınız fakat beğeninizi kazanan şeyler var filmin içinde bunlar da bu kadar ödül ve puan almasına sebep olmuş sanırım ama izlenmeyi hak ediyor
mancingo
mancingo

26 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
ben beğendim, ama çocuklarla izlemek ne kadar doğru bilemiyorum,biraz korkabilirler..
kagitpilot
kagitpilot

12 Mart 2011 tarihinde eklendi
muazzam bir hayal gücü ve sevginin çok güzel bir şekilde anlatımı.
mamoru
mamoru

21 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Keşke bizim dünyamızdada, geçiş yapabileceğimiz duvarlar - ara sokaklar falan olsada, o güzelim hayal dünyalarına geçebilsek =)) Miyazaki ustanın erdemleri, kötü şeyleri, yaşama coşkusunu, iyilikleri, yapılmaması gereken şeyleri anlatan animelerine bayılıyorum (hepsi öyle zaten) :P

8 / 10
sargatanas
sargatanas

30 Aralık 2010 tarihinde eklendi
Çizgi film önyargısı ve beklentisi ile izlenmemeli. Derin, mistik, etkileyici.
bergmanfun
bergmanfun

31 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
animenin sinemada sineamasal açıdan olsun kurgu açısından olsun senaryo açısından olsun geldiği son noktadır .. animelerin canlılığa en yakın fantastik biçim olduğu gerçeğini perçinleyen bir başyapıttır efendim..film gibi filmdir anlayacağinız
-alp-
-alp-

22 Haziran 2010 tarihinde eklendi
Miyazaki ustanın, hayal gücü sınırlarının ne kadar geniş olduğunu test edebileceğiniz büyüleyici bir yapım. Chihiro ile birlikte fantastik bir maceraya ne dersiniz? Cevabınız; Evet ise.. Sizi böyle alalım...
adovic
adovic

2 Mart 2010 tarihinde eklendi
gercekten cooook sacma fakat izenmesi gereken bir film resmen hayal dünyasına dalıyorsunuz
hinata93
hinata93

28 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Tek kalımeyle muthiş bi flim tekrar tekrar izlermek istıyor insan :D
cope86
cope86

11 Haziran 2009 tarihinde eklendi
çok keyifli.. çizgi filmden kopmamak için doğru şeçim:))
karmasaxlc
karmasaxlc

18 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Su ana kadar izlediğim en güzel konulu anime. Gerçekten iyi bir puanı hakediyor 10/9