Film güzeldi daha güzel olanı bizim ülkemiz gibi hayal gücünden çok az nasibini almış(Halbuki çok zengin olan) bir ülkede bu ilgi çok daha güzel umarım böyle devam eder. Filme mutlaka gidin en azından 3 saatliğine her şeyi bırakın bir yana. Ama ne yapın edin ilk filmi izleyip gitmeye çalışın.
MÜ-KEM-MEL. Film gerçektende beklediğimize değmiş.Görüntü, ses ve efektler hepsi en üst düzeyde...Her yönüyle çok iyi bir film olmuş.Özellikle miğfer dibi savaşı sinema tarihinin en görkemli savaş sahnesidir herhalde. Gollum ise bu güne dek gördüğümüz en iyi digital karakter, bence Starwars II deki digital karakterlerden bile daha iyi. Ayrıca şunada değinmek istiyorum. Açıkçası filmin nasıl başlıyacağını çok merak ediyordum, gerçektende çok iyi düşünülmüş bir başlangıç sahnesi karşılıyor bizleri... Herkesin kesinlikle görmesi gereken bir film.
harika bir film daha gitmedim ancak pazara uygun bir yer bulabildim oda gece 22.00 a bakalım pazartesi sabah işe nasıl gidicez ama bu son gidişim olmayacak.... isacmıdır nedir o tarz insanlar kesin kendini beğenmiş entel dantel bir tiptir
YÜZÜKLERİN EFENDİSİ ÜÇLEMESİNİ GEÇEN SENE OKUDUM.GERÇEKTEN MÜTHİŞ BİR ROMANDI.HER ŞEYİ GERÇEKTEN ÇOK ETKİLEYİCİYDİ.VE İLK FİLM BU ÜÇ ROMANI OKUDUKTAN BİR KAÇ HAFTA SONRA GÖSTERİME GİRDİ.FİLM VE ROMAN ARASINDAKİ AYRIMI YAZMAK İSTİYORUM.FİLM GENELDE GÜZELDİ.OYUNCULUK BAŞARILI,AYRICA KARAKTER ADAPTASYONU GÜZEL,GÖRÜNTÜLER HARİKA.AMA YİNEDE ROMANIN KENDİNE HAS GİZEMİNİ VEREMİYORDU.EN BAŞTA KARAKTERLERİN SICAKLIĞI.ROMANDA KARAKTERLER ÇOK SICAKTI,YANİ İLK ON BEŞ SAYFADAN SONRA ONLARA İYİCE ISINIYORDUNUZ FAKAT AYNI ŞEYİ FİLMDE BULAMADIM.MESELA ÖRNEK OLARAK İLK BAŞTA FRODO BAGGINS.ELIJAH VOOD GERÇEKTEN İYİ BİR SEÇİM AMA ROMANDAKİ FRODO KARAKTERİNE GÖRE ÇOK İTİCİYDİ.VE İKİNCİSİ HOBBITLER ROMANDA ÇOK SEVİMLİ VE KENDİ ARALARINDA ÇOK ESPİRİLİYDİ AMA BU FİLMDE YOK.KARAKTER OLARAK BENCE FİLMİN EN İYİ KARAKTERİ SEAN BEAN,IN CANLANDIRDIĞI BOROMİR OLDU.SEAN BEAN,IN MİMİKLERİ VE TAVIRLARI AYNI ROMANDAKİ BOROMİR HEYBETLİ,CESUR VE SİNSİYDİ.İŞTE ROMAN VE KİTABIN EN BÜYÜK AYRIMI BUNLARDI.
Arada bir buraya uğrayıp yorumları okuyorum. İki satır da ben yazayım dedim. Ben önce 1. filmi seyredip daha sonra da LOTR u okudum film sadece orta dünyanın kapısını aralıyor içine girip keşfetmek bize kalıyor.. Bence 1. filmin en güzel ve en etkili yeri moriada balin'in mezarında onun kitabını okurlarken orkların davullarını duymalarıydı. 2. de Elessar'ın miğfer dibinde ork ordusuna meydan okuduğu kısmı görmek için sabırsızlanıyorum. Yazıma samwise gamgee'nin bir sözüyle son veriyorum: "eh döndüm işte"