film tek kelimeyle harika bunun hakında söylenecek fazla bir şey yok zaten filmde sauronun korkutucu yüceliğini gandalfın bilgeliğini frodonun korkusunu smeagolun içten pazarlığını ağaçsakalın yavaşlığını görebiliyorsak zaten sorun yok demektir. Ancak şunu belirmeden geçemeyeceğim BENCE kitap değiştirilmemeliydi sonuçta insanlar bilmedikleri bir şeyi izlemek için gitmiyorlar ki böyleleri varsa bile onlar için zaten sorun yok ama kitabı okuyanlar için bu film sadece beyaz perdeye yansımanın nasıl olacağının merak edildiği için izleniyor o yüzden bizi bu zevkten mahrum bırakmanın bir anlamı yok neden böyle yapılmış bir anlam veremedim. yine de muhteşem bir eser PJ iyi iş çıkartmış şimdi gözler kralda...
YALNIZ FİLME LAFIM YOK MAYNAK BEN İLK GÜN İZLEMEK İÇİN (BİLENLER BİLİR) O KARDA KIŞTA 105 KM LİK KARAMAN KONYA YOLUNU GEÇİP GİTTİM YAKLAŞIK Bİ 30 MİLLİON A PATLADI FİLM AMA HERŞEYE RAĞMEN DEĞER BE BEN ELİNDE FIRSAT OLUPDA GİTMEYEN ARKADAŞLARA ARTIK Bİ LAFIM YOK!!!!
bu film için yorum yazmak çok zor.İnsan neresinden başlamalıyım diye düşünüyor.Tek kelime ile ifade etmek gerekirse mükemmel diyebilirim.Peter Jackson her türlü övgüyü hak ediyor.Sadece miğfer dibi savaşının 4 ayda çekildiğini düşünürsek sanırım bana hak verirsiniz.
xcalibur'a katılıyorum.Ama onunda dediği gibi bu tip filmleri izlemeden önce kitaplarını okuyanlar yani bizim gibiler biraz yavan biraz kopuk buluyoruz.Düşündüğümüzde ya nasıl yapsınlarda bu kadar konuyu bu görsellikte işlesinler de diyoruz.Ama hep bir fakat olacak.Olsun böyle bir eseri yinede bu kadar sunmuşlar ya ona bakmak lazım.Sizelere tek tavsiyem kitapları okuyun arkadaşlar.ve kendi ortadünyanızı kendi hayalgücünüzle yaratın kendi istetiğiniz insanları oynatın.Hatta bir karakterede kendinizi verin bakın o zaman neler yaşayacaksınız.
Filmin çok güzel olduğunda herkes ortak olmasına ama bizim eleştirdiğimiz belki daha çok hasılat belki bazı sebepler yüzünden yönetmenin kitaptan farklı saçmasapan işler yapması. Kimse bire bir kitaptan uyarlama yapsın demiyor, ama gidip de Faramir'in, Arwen'in, Gimli'nin karakterini, olaydaki rolünü değiştirmesin, kafasına göre olayları farklı yerlere koymasın.
kim ne derse desin mükemmel bir film.gollum’a hayran oldum.mükemmel yapmışlar.savaş sahnelerine diyecek söz bulamıyorum.sadece Shelob’u göremediğim için biraz hayal kırıklığına uğradım.neyse 3. filmde fazlasıyla telafi edeceklerine eminim.bir sene nasıl geçecek bilmiyorum.Allah bütün LOTR hayranlarına sabır versin.
Film güzeldi daha güzel olanı bizim ülkemiz gibi hayal gücünden çok az nasibini almış(Halbuki çok zengin olan) bir ülkede bu ilgi çok daha güzel umarım böyle devam eder. Filme mutlaka gidin en azından 3 saatliğine her şeyi bırakın bir yana. Ama ne yapın edin ilk filmi izleyip gitmeye çalışın.
harika bir film daha gitmedim ancak pazara uygun bir yer bulabildim oda gece 22.00 a bakalım pazartesi sabah işe nasıl gidicez ama bu son gidişim olmayacak.... isacmıdır nedir o tarz insanlar kesin kendini beğenmiş entel dantel bir tiptir