Yüzüklerin Efendisi: İki Kule: Kullanıcı yorumları - Sayfa 5
Yüzüklerin Efendisi: İki Kule
4,7
wemmo
14 Kasım 2003 tarihinde eklendi
bence yüzüklerin efendisi kitap olarak kalmalıydı kitabı okuduysanız bilirsiniz kitabın yanında film sönük kalıyor kitaptaki çoğu şey filminde yok.mesela Tom Bombadil gibi
Filmin üzerinden biraz zaman geçtiğine göre artık yorum yapabilirim.Bence ilk izlenimler bazen yanıltıcı olabiliyor.Film güzel miydi sorusu çok öznel bir soru oluyor.Ben çok iyi diyeceğim ama biliyorum ki mükemmelden çok kötüye kadar bir çok yorum var ve olacak.Kimisinin beklediği gibi çıkmamışır film,kimisi çok şey beklemiştir,kimi si böyle filmleri sevmez imi Tolkien'e haksızlık yapıldığını düşünür.Doğrudur kitapla film birbirinitutmuyor ama artık görülüyor ki ikisini ayırmak lazım.Film elbette kitap gibi olmayacak ve yönetmenden izler taşıyacaktı.Benim için de unu kabul etmek zor oldu ama ne yapalım.Keşke bir çok yönetmen bir çok yüzklerin efendisi çekse de farklı tatlar alsak.Ama böyle bir ihtimal olmadığına göre elimizdekiyle yetinmemiz gerekecek. Filme bir şans verin bence.
Arada bir buraya uğrayıp yorumları okuyorum. İki satır da ben yazayım dedim. Ben önce 1. filmi seyredip daha sonra da LOTR u okudum film sadece orta dünyanın kapısını aralıyor içine girip keşfetmek bize kalıyor.. Bence 1. filmin en güzel ve en etkili yeri moriada balin'in mezarında onun kitabını okurlarken orkların davullarını duymalarıydı. 2. de Elessar'ın miğfer dibinde ork ordusuna meydan okuduğu kısmı görmek için sabırsızlanıyorum. Yazıma samwise gamgee'nin bir sözüyle son veriyorum: "eh döndüm işte"
Arkadaşlar mükemmeliyette sınır tanımayan serinin ikinci filmi "İki Kule" için yorum yapmadan geçmek haksızlık olur. Belki diğer iki filmin (Yüzük Kardeşliği ve Kralın Dönüşü) arasında kalmaya mahkum olabilir ama kesinlikle diğer üçlemelere nazaran çok daha öne çıkan bi 2. film. "İki Kule" nin çekimleri için harcanan emek çok büyük. Örneğin Miğferdibi savaşının çekimleri için aylarca bütün oyuncular sabah uyuyup gece çalışıyor ve yağmur yağması gerektiği için suyun altında çekim yapıyorlarmış. Hemde kitapta okuyup hayran olduğumuz karakterleri kimlerin canlandırdığını görmüş oluyoruz(Faramir, eomer, grima soluncandil,eowyn,entler vs.) özellikle savaş sahneleri mükemmeldi bence. herşeyin daha çok açığa kavuştuğu ve izleyiciye durumun ne kadar vahim olduğunun çok güzel anlatıldığı mükemmel bir film. bu filmle ilgili tek üzüldüğüm konu eowyn karakteri için oyuncu seçimi. Bence yalnış bir seçim olmuş. Çünkü kitapda gözümüzde canlandırdığımız eowyn tam bir kral kızıydı. savaşçı ruhlu bir prensesdi. Ama duygusal ve masum bakışlarıyla filmdeki eowyn gözümde canlandırdığım eowyn dan çok uzak. Ama neyseki vaziyeti "Kralın Dönüşü" nde kurtarıp savaşçı kral kızı rolüne bürünüyor ama o halde bile açıkçası beni pek tatmin edemedi. Sonuç olarak mükemmel bir geçiş filmi kaçırmayın derim.
slm millet sinemaya çağ attıran filmlerin en başında geliyor bence gerek kurgu gerek makyaj gerekse seneryo olarak kitabına göre yansıtmaya çalışılan tek flm bence ama sinemadan anlayanlar için