3,7
Beyaz Melek hakkında görüşlerin ?
27 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Merhaba arkadaşlar.yorumları okudum ve şimdi benim yorumum;
1-açılış sahnesinde 2 genç adam 80 yaşındaki babalarını nasıl koşarak yakalayamıyor.
2-mahsun ve kardeşi babalarını görmelerine ragmen niye dısarda sabaha kadar bekliyorlar.
3-mahsunun babası içeri girice niye karakterler şurdanım burdanım eskiden burda calışırdım diyerek son derece yapay şekilde konuşuyorlar.
4-mahsundan caldıgı silahla soygun yapan kişi ölünce elinde ruhsatlı silah ile cesedi bulunuyor ancak hiç bir emniyet birimi bu olayla ile ilgili harekete geçmiyor.
5-özelikle melegin öldügü sahneden sonra bu kadın nasıl yol kenarına ne oldugu belirsiz bir mezarlıga gömülüp yola devam ediliyor.
6-diyarbakıra girişte eli silahlı 100 atlı adam arabanın peşinden geliyor.acaba mahsun bu sahneyi bakın ben ne kdar görkemli bir sahne cektim demek içinmi bize gösterme ihtiyacı duyuyor.
7-bizleri aglatmak duygularımızı bir güzel sömürmek için yaşlılıktan tutda 17 agustos olayına kadar halkımzda derin yaralar acmış olayları sonderece acıtasyon yaparak neden bize sunuyor.
8-kötü ve iyi arasındaki ayrım o kadar keskin ve düz şekilde veriliyorki karakterler gerçekdışı bir hal alıyor.
uzun lafın kısası biz ne yazıkki bu tür sinemaya deger verdigimiz ve bu filmlerin muhteşem ve iyi olduklarını söylersek sakın kimse ülke sineması niye cok sesini duyuramıyor diye laf etmesin arkadaşlar.herkese iyi günler dilerim...
28 Kasım 2007 tarihinde eklendi
filmi beğenmeyenlerdenim önyargısız girdiğim bir filmdi, önyargılarım arttı bu tip insanlara ve bu tip yapıtlara kime ne dersi vermeye çalışıyorsunuz ki. filmde bariz bir şekilde etnik propaganda yapılıyor başka hiç birşey görülmüyor filmde. diğer yandan ağlatalım kazanalım mantığıyla yapılmış ve de yer yer orta sınıf izleyiciler üzerinde başarılı olmuş göz yaşı akıtmış ki o da emektar tiyatrocularımız sayesinde bir film olmuş.türk filmi yine inişte:((
28 Kasım 2007 tarihinde eklendi
herkes gibi bende önyargılıydım filme...hatta tv lerde o kadar övgülerden sonra bile girerken süpheyle girdim filme ama mahsun kırmızıgül herkesi şaşırtıyo...izleyen herkes çok sasıracaktır bu yönetmenlik oyunculuk ve senaristliğe...fotoğraf gibi kareler müzikler herşeyiyle çok kaliteli bi film...
28 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Sayın Beyazperde okurları, filme gideli 4 gün oldu, o günden beri bu yorumu yazmak için sabırsızlanıyordum. Nihayet fırsat elime geçti. Lütfen medyadaki film eleştirmenlerinin pompalamalarına inanmayın. Filmin sanatsal hiçbir yanı yok, konuşmalar müsamere gibi, Mahsun Bey aklına gelen sahneleri çekmiş ve arka arkaya montajlamış, akıcılık sıfır, filme gazla giden tabii ki ağlar ama dramatik sahneler "beni bırakma dedeciğim ne olur" gibi repliklerden ibaret. En çok da büyük tiyatrocularımızın bu filmde harcanmasına üzüldüm. Eğer Yazı Tura, Barda, Eşkiya, Anlat İstanbul gibi Türk filmlerini izleyip sevdiyseniz. Bu filmin sinemamıza hiçbir şey katamayacağını görürsünüz. 1/10
28 Kasım 2007 tarihinde eklendi
bence süper bi film olmuş bende arkadaşlar gıbı ılk önce tereddüt ettım fakat çok kalıtelı olduğunu gıdınce anlşadım.herkese tavsıve edıyorum en azından turk filmlarınn kalıtesını arttırmak gerek dıye düşünüyrum.
28 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Filmi bugün izledim.Mahsun Kırmızıgül'ün ilk film denemesi ve bence kendini aşmış diyebiliriz.Yani bi yönetmenin ilk filmi gibi durmuyor film.Sırıtmıyor.Filmin müzikleri ayrıca güzel.Ufak detaylar yüzünüzü güldürüyor insanın :) ve türkiyenin bi acı gerçeğini gösteriyor ve öyle bir filmki komik bi sahnede sizi gözyaşlarına boguyor bunu birebir yaşadım.Mahsun Kırmızıgül'ü tebrik ediyorum.
29 Kasım 2007 tarihinde eklendi
herhangi bir oyuncuya bir yönetmene karşı antipatiniz olabilir. hatta sevmiyor olabilirsiniz de. bu olumsuz düşünceler her zaman geçerli olmaz tabi yargısız infaz olmadığı sürece. bu filmi izlemeden önyargısı ile güzel değildir, saçmadır, izlenmez diebilir belki ama bu filmi izledikten sonra bu kelimeleri tekrar etmek abes kaçar. çok doğal ve harika bir yapım olmuş.ağlamak için filme gitmeyi düşünmeyin. her ne kadar dramı kanınıza işlesede öyle bir denge var ki gülmekle hüzünlenmek arasında ikilemde kalıyorsunuz. ağır başlı durgun bir komedi oynanabilir mi demeyin beyaz meleği izleyin. hüzünle komedi karışımı güzel bir yapım olmuş. hakkını verip sinemada izlemek lazım.
1 Aralık 2007 tarihinde eklendi
filmle ilgili tv programları ve yorumlar filmi çekici kıldı.filme inanarak ve önyargısız gittim ama tam bi hüsrandı bırakın ağlamayı bi komedi filmindeymişçesine güldüm.bana eski küçük emrah filmlerini hatırlattı.mahsun=küçük emrah. verilen paraya yazık
1 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Duygusallık sevenler icin uygundur ama mantiği ön planda yaşayan insanlar icin son derece sıkıcıdır. Sacma sapan sahneler ile dolu. Mesela ( seyretmiş olanlar anlar ) hasta bakıcı yaşlı bayanı döverken herkes seyredip Oğlu üstüne atlayıp döver - sonrada Müdür eline sağlık der ( Müdür de bir şekilde seyrediyor neredeydi ???) yada yolucuk ederken bir cenaze töreni yapıp yola devam etmek gibi. Kadro müthiş oluşundan kurtardı yoksa ben beğenmedim.
1 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Filmi bugün izledim. Taktir ettim Mahsun Kırmızıgül'ü gerçekten çok begendim.
herkese tavsiye ediyorum.
2 Aralık 2007 tarihinde eklendi
filme dun gittim.doğrusu şuana kadar seyrettiğim en iyi turk filmiydi.mahsun kirmizigulu tebrik etmek lazim.bu kadar kaliteli oyuncu kadrosunu bi daha goremeyebiliriz.konusuyla oyunculariyla goruntu ve muzikleriyle super bi film.herkesin ozellikle sinamada seyretmesini tavsiye ederim.
3 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Öncelikle şunu söylemek isterim ki film gerçekten süper ötesi.. Bülent ablamın deyimiyle fevkaladenin fevkinde :)
Hele o Yıldız Kenter yok mu... Hayatımda ilk defa "oyunculuk bu olmalı" dedim kendi kendime... Tabi diğer üstatlarında burda hakkını yememek lazım... Mahsun Kırmızıgül'ede burdan sevgiler... Oyunculuk ona pek yakışmasada sanırım filme olan hayranlığım bu görüşümü baya bi geri plana itiyor... Mutlaka izlenmesi gereken bir film
3 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Filmi dün izledim.En güzel,en duygusal filmlerden biriydi benim için.Güzel mesajlar verilmiş.mutlaka seyredilmeye değer...
4 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Filme beni zorla soktular ve önyzrgılı oldığum için utanmam 20 dakika sürdü . Türkiyede büyük oyuncular var ve malesef biz bunun farkında değiliz. hayatımda gördüğüm türk filmlerinde en iyi mekanlar bu filmdeydi ve çıktığımda annem ile babama koştum bir arkadaş yazmış gerçektende ulus olarak kaybettiğimiz değerleri anlatıyor hele filmin en sonunda yazan yazı gerçekten çok anlamlı .
4 Aralık 2007 tarihinde eklendi
daha önceki mesajımda filmi hiç beğenmediğimi yazmıştım ayrıca tüm minübüslü sahnelerin. 'little miss sunshıne'yani 'küçük günışığım' filminden araklama olduğunu her babayiğit anlayamaz bu arada :)))